• ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ)

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #18351  από alexia
 Κυρ Φεβ 21, 2010 1:47 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ.
ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ 4ΧΡΟΝΙΑ.Η ΣΚΠ ΔΙΓΝΩΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1,5ΧΡΟΝΟ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ,ΜΕ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η' ΔΥΣΚΟΛΕΙΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΩΡΑΡΙΟ.ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ(ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥ)ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΥΚΟΛΑ.ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑΣ-ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΣ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ(ΠΛΗΡΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΚΡΩΝ Η' ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΦΥΤΟ)ΔΙΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ,ΓΙΑ ΕΝΥΣΧΙΣΗ.[ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΓΧΙΣΤΩ! :x ]
ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ?
ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ disabled ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ,ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑΜΕΙΑ.
Υ.Γ. ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ 67% ΑΝΑΠΗΡΙΑ.
:) ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ :)
 #18357  από catherina
 Κυρ Φεβ 21, 2010 4:06 pm
αλεξια καλησπερα, με την εγγραφη στην εταιρια για την σκπ. μου εστειλαν και ενα ενημερωτικο με της διαφορες παροχες μπορεις ομως να μπεις και στο φεκ(819/93) παραπληγικο επιδομα. γραφει στης κοινες παροχες ανεξαρτητως ταμειου:σε περιπτωσεις παραπληγιας η τετραπληγιας ο πασχων δικαιουται το αντιστοιχο επιδομα θψους 466 μηναιως, απο 1-9-2004 500.00 μηναιως. σημειωση: συμφωνα με τον Ν.3232/04 αρ.5, παρ.2 οι πασχοντες απο σκπ. δικαιουνται το παραπληγικο επιδομα με ποσοστο αναπηριας 67% και ανω. με ποσοστο αναπηριας 67% και πανω δικαιωμα αναπηρικης συνταξης το υψος, οι προυποθεσεις και τα δικαιολογητικα εξαρτωνται απο το εκαστοτε ταμειο
 #18358  από alexia
 Κυρ Φεβ 21, 2010 4:57 pm
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ catherina.ΘΑ ΜΠΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ.
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ,ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ?ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΚΤΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΧΕΙΣ ΣΚΠ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ?ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΓΩ Η' Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΣΚΠ ΚΑΤΙ?ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΧΙ.ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ?ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ???
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!! ;)
 #45874  από kath
 Σάβ Ιαν 01, 2011 1:20 pm
Alexia χρονια πολλα και καλη χρονια.Ειχα γραψει και σε αλλο θεμα συζητησης σχετικα.Δεν ξερω αν εσυ η καποιος αλλος ξερει να με βοηθησει.Προκειται με τη νεα χρονια να περασω στο ΤΑΕ (ημουν στο ΙΚΑ πριν) κ δεν εχω ιδεα τι γινεται εκει.Παιρνω το betaferon.Eψαξα στο google k βρηκα οτι το χορηγουν δωρεαν οπως το ΙΚΑ αλλα δν βρηκα περισσοτερα σχετικα με τη διαδικασια, πχ το ΙΚΑ εδινε τριμηνη συνταγη.Στο ΤΑΕ τι γινεται?Ο γιατρος που μου τα εγραφε ει ναι στο ΙΚΑ. ξερεις εσυ η καποιος αλλος κατι περισσοτερο?
Παιδια ευχαριστω εκ των προτερων
 #46404  από alexia
 Τετ Ιαν 12, 2011 11:52 am
Καλή χονιά kath.Μπήκες τελικά στο ΤΑΕ;Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω σου λέω ότι στον ΟΑΕΕ έχεις τα λιγότερα προνόμια από οποιοδήποτε άλλο ταμείο.Είναι φυσικά κι εδώ δωρεάν η χορηγία.Κι εγώ betaferon κάνω.Εμένα ο γιατρός μου μου δίνει 6μηνη γνωμάτευση και πηγαίνω κάθε μήνα στο φαρμακείο και παραγγέλνω τις ενέσεις μου.Θα σου έχουν δώσει προφανώς τους γιατρούς που είναι στον ΟΑΕΕ.Θα βρείς από εκεί έναν νευρολόγο ή εναν παθολόγο για να πηγαίνεις να σου τις γράφει.Τώρα με την ηλεκρονική συνταγογράφηση είναι πιο απλά τα πράγματα και πιο γρήρορα,πριν υπήρχε μια κάποια ταλαιπωρία.
Καλό κουράγιο!
 #46462  από Maraki28
 Πέμ Ιαν 13, 2011 12:11 am
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: Καλησπέρα κι εγώ στον ΟΑΕΕ είμαι η συνταγή που σου δίνει ο νευρολόγος του ταμείου είναι τρίμηνη και τα παίρνεις κανονικά απο το φαρμακείο δωρεάν φυσικά μην τρελαθούμε τελείως :teasing-tease: :teasing-tease:
Να σας ρωτήσω κι εγώ κάτι? Αυτό το ρημάδι το 67% πως το παίρνεις όταν έχεις ΟΑΕΕ? Που πας και τι χρειάζεται να εχεις μαζί σου?? :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :confusion-seeingstars: :?: :?: :?:
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow:
 #46532  από kath
 Παρ Ιαν 14, 2011 9:34 pm
Alexia,Maraki28 σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
Alexia ναι γραφτηκα πριν 2 εβδομαδες κ μου ειπαν οτι δικαιουμαι βιβλιαριο υγειας σε 4 μηνες οποτε θα εχω το βιβλιαριο του ΙΚΑ μεχρι τοτε. Το ψιλιαστικα οτι τα πραγματα ειναι λιγο σκουρα απ αυτα που μου ειπες αν σκεφτεις οτι στο ΙΚΑ στελνουν ενεσεις για 3 μηνες ενω με τη νεα ασφαλεια θα πρεπει καθε μηνα να πηγαινω φαρμακειο.
Πολλα πολλα ευχαριστω κ παλι
 #46680  από alexia
 Τρί Ιαν 18, 2011 2:33 pm
Maraki28 για να πάρεις το 67% είναι παντού η ίδια διαδικασία,νομίζω!Παίρνεις την γνωμάτευση από τον γιατρό που σε παρακολουθεί,αν είναι σε δημόσιο ή πανεπιστημιακό νοσοκομείο είσαι οκ,αν είναι όμως ιδιώτης,εξωτερικός γιατρός,θα χρειαστείς μαζί με την γνωμάτευσή του και σφραγίδα από τον ιατρικό σύλλογο για πιστοποίηση,μετά θα περάσεις από έναν παθολόγο,δημόσιου νοσοκομείου,να σου δώσει κι αυτός μια γνωμάτευση και με αυτά τα χαρτιά θα πας στην νομαρχία της περιοχής σου και θα κλείσεις ένα ραντεβού για να περάσεις από την Α'βάθμια Υγειονομική Εξεταστική Επιτροπή,θα τους δώσεις τις γνωματεύσεις που έχεις,θα τους πεις το ''πρόβλημα'' και αυτοί θα σε δουν,ίσως σε εξετάσουν κιόλας,θα βγάλουν το ''πόρισμά'' τους και θα σε ενημερώσουν κάποια στιγμή αν σου δίνουν ή όχι το πιστοποιητικό αναπηρίας,το 67% δηλαδή!Μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά δεν είναι,είναι εύκολη διαδικασία.Καλή επιτυχία!!!!
 #46746  από ΜΙΜΗ
 Πέμ Ιαν 20, 2011 10:37 am
Καλημέρα κ από μένα.....Όσον αφορα το 67%,εγώ πέρασα από επιτροπή του ΙΚΑ κ μου έδωσαν την αναπηρία αν κ ανήκω στον ΟΑΕΕ.Βέβαια εγώ το χρειαζόμουν για διορισμό.Τώρα περιμένω τηλέφωνο από την πρόνοια μήπως μοθ δώσουν επίδομα γτ πράγματι από τον ΟΑΕΕ πολύ δύσκολα να δοθεί....Για άλλες παροχές δεν γνωρίζω....
 #47744  από Maraki28
 Δευ Φεβ 07, 2011 5:15 pm
alexia έγραψε:Maraki28 για να πάρεις το 67% είναι παντού η ίδια διαδικασία,νομίζω!Παίρνεις την γνωμάτευση από τον γιατρό που σε παρακολουθεί,αν είναι σε δημόσιο ή πανεπιστημιακό νοσοκομείο είσαι οκ,αν είναι όμως ιδιώτης,εξωτερικός γιατρός,θα χρειαστείς μαζί με την γνωμάτευσή του και σφραγίδα από τον ιατρικό σύλλογο για πιστοποίηση,μετά θα περάσεις από έναν παθολόγο,δημόσιου νοσοκομείου,να σου δώσει κι αυτός μια γνωμάτευση και με αυτά τα χαρτιά θα πας στην νομαρχία της περιοχής σου και θα κλείσεις ένα ραντεβού για να περάσεις από την Α'βάθμια Υγειονομική Εξεταστική Επιτροπή,θα τους δώσεις τις γνωματεύσεις που έχεις,θα τους πεις το ''πρόβλημα'' και αυτοί θα σε δουν,ίσως σε εξετάσουν κιόλας,θα βγάλουν το ''πόρισμά'' τους και θα σε ενημερώσουν κάποια στιγμή αν σου δίνουν ή όχι το πιστοποιητικό αναπηρίας,το 67% δηλαδή!Μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά δεν είναι,είναι εύκολη διαδικασία.Καλή επιτυχία!!!!

Συγνώμη βρε Αλεξία μου που σε ζαλίζω αλλά που πρέπει να αποτανθώ για να περάσω επιτροπή για το 67% στο ΙΚΑ ή στη Νομαρχία??
Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ.
Σου ξαναλέω και σε ξαναπρήζω συνάμα ότι είμαι ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ, γαμώ τα ταμεία μου μέσα!
:text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :text-thankyouyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: