• Μυϊκές συσπάσεις

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #137081  από Them20
 Τρί Φεβ 25, 2025 8:00 pm
Καλησπέρα παιδιά. Εγώ είμαι νεο μελος στην ομάδα και ζητω την βοηθεια σας αν μπορείτε.
Απο το 2019 εχω διάγνωση ιδεοψυχαναγκαστικης διαταραχής. Λαμβανω κάποια φάρμακα απο τότε και ειμαι σχετικά καλά.
Τον τελευταίο μήνα μετα απο έντονο στρες ξεκίνησαν οι μυϊκές συσπάσεις στα πόδια,χερια σε ολο το σώμα. Πήγα σε νευρολόγο με εξέτασε κλινικά και μου είπε οτι ειναι απο το στρες.
Εγω πριν τον επισκεφτώ εκανα το λάθος και γκουκλαραρα για τις μυϊκές συσπάσεις. Το πρώτο που μου έβγαλε ηταν ALS. Απο εκει και πέρα μου καρφώθηκε στο μυαλό οτι το εχω και δεν μπορω ούτε να δουλέψω ουτε να κοιμηθώ γενικά έχει χάλασε η ποιότητα της καθημερινότητας μου.
Αν καποιος εχει τα ιδια ή παρόμοια συμπτώματα και μπορεί να με βοηθήσει θα του ημουν ευγνώμων.
 #137082  από Στάθης
 Τετ Φεβ 26, 2025 8:16 pm
Them20 έγραψε: Τρί Φεβ 25, 2025 8:00 pm Καλησπέρα παιδιά. Εγώ είμαι νεο μελος στην ομάδα και ζητω την βοηθεια σας αν μπορείτε.
Απο το 2019 εχω διάγνωση ιδεοψυχαναγκαστικης διαταραχής. Λαμβανω κάποια φάρμακα απο τότε και ειμαι σχετικά καλά.
Τον τελευταίο μήνα μετα απο έντονο στρες ξεκίνησαν οι μυϊκές συσπάσεις στα πόδια,χερια σε ολο το σώμα. Πήγα σε νευρολόγο με εξέτασε κλινικά και μου είπε οτι ειναι απο το στρες.
Εγω πριν τον επισκεφτώ εκανα το λάθος και γκουκλαραρα για τις μυϊκές συσπάσεις. Το πρώτο που μου έβγαλε ηταν ALS. Απο εκει και πέρα μου καρφώθηκε στο μυαλό οτι το εχω και δεν μπορω ούτε να δουλέψω ουτε να κοιμηθώ γενικά έχει χάλασε η ποιότητα της καθημερινότητας μου.
Αν καποιος εχει τα ιδια ή παρόμοια συμπτώματα και μπορεί να με βοηθήσει θα του ημουν ευγνώμων.

Μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις μπόλικο μαγνήσιο, το οποίο βοηθάει πολύ στις μυϊκές συσπάσεις και στις κράμπες. Κατά τα άλλα το φόρουμ αφορά την πολλαπλή σκλήρυνση.

Το ότι έχεις μυϊκές συσπάσεις δεν σημαίνει ότι έχεις ALS. Μπορεί να σημαίνει ότι σου λείπει κάποια βιταμίνη, ή ότι σε επηρεάζει κάποια φάρμακο. Όπως και να έχει, καλές διατάσεις και μαγνήσιο είναι η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω.

Καλή δύναμη Them20.
 #137083  από Them20
 Πέμ Φεβ 27, 2025 6:00 pm
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τις συμβουλές.
Συγγνώμη αλλά νόμιζα οτι στο forum ασχολείστε και με άλλες παθήσεις γι αυτό το το λογο έστειλα μήνυμα.
Ευχαριστώ και παλι .
 #137182  από gianniskri21
 Τρί Ιουν 24, 2025 12:27 pm
Εχω κ γω διάσπαρτες μυικες συσπασεις που γινονται εντονες μολις χαλαρωσω. Κ μενα ο νευρολογος μου ειπε είναι ψυχολογικο.δοκιμασα χαλαρωτικα απο ψυχιατρο κ οντως κανανε δουλεια, αν κ τα διεκοψα μονος μου.πλεον σχεδον τις συνηθισα αλλα ειναι πολυ ενοχλητικο.