• copaxone εμμηνος ρηση

• Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
Ερωτήσεις και συζητήσεις για γυναικολογικά και ανδρολογικά θέματα και την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #16135  από pantanna
 Παρ Ιαν 29, 2010 2:41 pm
γεια σας,

αυτον τον μηνα εχω ξεκινησει τις ενεσεις copaxone. περα απο τα συνηθισμενα συμπτωματα (εντονο κνησμο, καρουμπαλακια στο σημειο της ενεσης) αυτο που μου παρουσιαστηκε αυτον τον μηνα ειναι η απουσια της εμμηνου ρησεως. δηλ της περιοδου μου. στην αρχη νομιζα οτι ημουν εγκυος και εκανα τεστ για να δω και βγηκε αρνητικο. εχω ραντεβου με τον γιατρο μου απο βδομαδα για να με δει μηπως συμβαινει κατι αλλο.
αλλα ηθελα να ρωτησω εχει τυχει σε καμια κυρια αυτο το γεγονος? επειδη ο κυκλος μου ειναι σταθερος δεν μπορω να εξηγησω για ποιον αλλο λογο να μην εχω περιοδο και το ριχνω στις ενεσεις.

ευχαριστω γιατην απαντηση.
 #16137  από Κατερίνα
 Παρ Ιαν 29, 2010 2:50 pm
Γειά σου pantanna,
εγώ δεν κάνω copaxone,αλλά avonex!Όταν είχε έρθει η νοσηλεύτρια σπίτι να μου δείξει,μου είχε πει οτί μπορεί να δω αλλαγή στον κύκλο μου και να μην τρομάξω...Τον πρώτο μήνα ήταν μόνο,μετά ήρθε στα ίσα του πάλι!!!Επειδή είναι διαφορετικά φάρμακα όμως, σου προτείνω να μιλήσεις και με τον γιατρό σου!!Φιλάκια!!
 #16143  από daughter1979
 Παρ Ιαν 29, 2010 3:51 pm
Γεια και απο εμένα η μητέρα ξεκίνησε copaxonε τη περασμένη βδομάδα ευτυχώς δεν έχει καμία απολύτωσ παρενέργεια πέρα του πενταλέπτου που εισχωρεί το φάρμακο στο σώμα ούτε καρουμπαλάκια στο σημείο της ένεσης.Anyway ξέφυγα λίγο για τη περίοδο ο νοσηλευτής δεν είπε τίποτα οτι μπορεί να προκαλέσει κάποια διαταραχή.Το αντίθετο θα έλεγα στη δική μας περίπτωση και τώρα το συνδέω για πρώτη φορά της ήρθε περίοδος μετά απο δύο μήνες(είναι ετων 54 οπότε το τελευταιο εξάμηνο η συχνότητα της είναι περίπου καθε 2 μήνες).μια ερώτηση στον νευρολόγο ποτέ δε βλάπτει και ας γινόμαστε κουραστικοί.
 #16147  από ΝΤΙΝΑ ΑΡΓΟΣ
 Παρ Ιαν 29, 2010 4:28 pm
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ COPAXON ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ