• ΣΚΠ Η ΟΧΙ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136997  από Aggant
 Κυρ Ιαν 05, 2025 3:23 pm
Καλησπέρα παιδιά νέο μέλος..καλώς σας βρήκα..η δικιά μου παράνοια ξεκινάει πριν 1,5 μήνα για την ακρίβεια 21 Νοεμβρίου τους έτους που μας πέρασε...όντας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής όλα πήγαιναν καλά στην ζωή μ ώσπου μια μέρα τραυματιζομαι στο γόνατο..στις 14 Νοεμβρίου μπαίνω για μαγνητική..στις 18-19 κάνω ενδυνάμωση με λάστιχα..στις 20 γίνεται ένα σκηνικό με τν αδερφό μου υγείας που με ψιλοσοκαρει..και στις 21 το μεσημέρι κάθομαι στον υπολογιστή και από εκεί και έπειτα είχα μυϊκές συσπάσεις στα πόδια..έκανα το λάθος και googlara έπεσα πάνω σε ΣΚΠ και ALS και αυτό ήταν..μετά ξεκίνησε σε όλο το σώμα χέρια πόδια πρόσωπο..μέχρι ακόμα και σήμερα..έκανα 1 μαγνητική εγκεφάλου έδειξε 2 στικτες εστίες ανενεργές βέβαια..το ηλεκτρομυογραφημα το έκανα στις 10-12 μέρες πέρα από δεσμιδωσεις δεν έδειξε κάτι άλλο..αδυναμία δεν νιώθω..έχω όμως μουδιάσματα στις πατούσες στα χέρια ηλεκτρισμό στα πόδια μέχρι τα γόνατα είχα δύο επεισόδια ιλλιγου και 2-3 μέρες στιγμιαια ζαλαδα..αρκετές φορές μυϊκές συσπάσεις συνεχίζουν (σε λιγότερο βαθμό βέβαια καμία σχέση με της αρχές)..έχω παρατηρήσει όμως ότι η μυϊκές συσπάσεις σταματάνε για 1 ώρα μετά από άθληση πχ τρέξιμο η καθίσματα κτλ...δεν ξέρω που να απευθυνθώ και τι να κάνω..όταν είμαι σε χαλάρωση έχω μυϊκές συσπάσεις πιο πολύ στις γαμπες και στα πέλματα...έχω λίγο πόνο στην μέση και πόνο στην αυχένα όχι πολύ όμως..έκανα εξετάσεις αίματος ηλεκτρολύτες όλα καλά..και θυροειδή..μόνο τα ηπατικά μου ήταν λίγο ανεβασμένα λόγο βιταμινών που επινα μαγνήσιο Q10 και σύμπλεγμα βιταμινών Β ...σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε..
 #137003  από Στάθης
 Κυρ Ιαν 12, 2025 1:59 pm
Γεια σου Aggant, πρωτίστως να σου ευχηθώ καλή χρονιά και καλή δύναμη,

Όλα αυτά που περιγράφεις, είναι, μου ακούγονται καλύτερα σαν καμπανάκια νευρολογικής αστάθειας, νευρολογικής βλάβης πολύ ήπιας μορφής. Κάτι που σημαίνει ότι, πραγματικά μην ανησυχείς, γιατί μπορείς να κάνεις πάρα πολλά για να βελτιώσεις όλα αυτά τα συμπτώματα, ή τουλάχιστον τα περισσότερα. Για αρχή, δεν γνωρίζω τις συνήθειές σου, αλλά δεν είναι λογικά τα υψηλά ηπατικά από τις βιταμίνες που αναφέρεις. Επίσης, για τις βιταμίνες καλά είναι να πηγαίνουμε σε ειδικό γιατί μπορεί αν παίρνουμε ότι μας λένε οι άσχετοι, να δημιουργήσουμε μεγάλη αστάθεια στον οργανισμό.

Επίσης, σαν και εμένα οι μυικές συσπάσεις και τα μουδιάσματα ήταν σημάδια προ σκλήρυνσης, ήρθε η ώρα να κοιτάξεις σοβαρά να αλλάξεις κάποιες συνήθειες. Για παράδειγμα, αν καπνίζεις, αν πίνεις 'τσίπουρα', αν ξενυχτάς, είναι όλα πράγματα επιβαρυντικά πολύ όπως ήταν και για μένα. Επίσης, μήπως έκανες τα εμβόλια covid και όλα ξεκίνησαν από εκεί; Εμένα για παράδειγμα, όλα τα αυτοάνοσα θεματάκια μου μου ξεκίνησαν από το εμβόλιο της Υπατίτιδας Β που είχα κάνει.

Ποδοσφαιριστής ήμουν μέχρι 30 έπαιζα διαγνωσμένος από τα 24, οπότε μην σε ανησυχούν τα συμπτώματα γιατί σαν αθλητής έχεις τον χώρο για ίαση, αρκεί να φτιάξεις λίγο την καθημερινότητά σου. Αν υπάρχουν και χρήματα, μπορείς να επισκεφτείς και ειδικό γενετιστή που θα σου γράφει και πιο σωστά της βιταμίνες. Μπορείς να δυναμώσεις πολύ σαν είσαι αθλητής, αλλά χρειάζεσαι και Ψυχολογία και Διατροφή χωρίς όμως να χαλιέσαι με πράγματα που σε οξειδώνουν, σε μολύνουν. Πάρτα και πέτατα !
 #137004  από Aggant
 Κυρ Ιαν 12, 2025 2:20 pm
Στάθη σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απάντησες.καλη χρόνια και σε σένα με πολύ δύναμη και θετική ενέργεια πάντα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα κάποιο εμβόλιο covid όμως εδώ και πολλά χρόνια είμαι φουλ πιεσμένος αγχώμενος με διάφορες καταστάσεις στην ζωή μου, προσπαθώ να το μετριασω όσο γίνεται..η αλήθεια είναι ότι αθλουμαι από 6-7 ετών παίζω ποδόσφαιρο και μέχρι τα 19 έπαιζα σε επαγγελματικό επίπεδο, πρόσεχα την διατροφή μου και ήμουν "στρατιώτης" όμως ο θάνατος του πατέρα μου με ταρακούνησε και η αλήθεια είναι ότι μετέπειτα χάλασα τα πάντα πόσο μάλλον την διατροφή μου..παλεύω με τους δαίμονες μου που λέμε...θα ακολουθήσω όλα αυτά που είπες γτ τα θεωρώ σωστά. Σε ευχαριστώ πολύ για της συμβουλές και πάλι. Είσαι δύναμη!!