• Τι έχω τελικά?

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #136823  από Annoula29
 Τετ Αύγ 07, 2024 12:29 pm
Παιδιά καλημέρα ...είμαι σε αδιέξοδο και δεν αντέχω άλλο...η δική μου ιστορία ξεκίνησε πριν 4 χρόνια στα 25 όταν το πρώτο μου σύμπτωμα ήταν δυσκολία στην κατάποση πήγα σε γιατρό μου είπε ότι είχα κάτι σαν ιστερικο κόμπο άρα ψυχολογικό....μετά από λίγο διάστημα ξεκίνησαν οι ζαλάδες και τα μουδιάσματα στα πόδια μου οσπου κατέληξα στο νοσοκομείο με κρίση πανικού γιατί μούδιασα ολόκληρη και εκεί ξεκίνησαν όλα πήγα σε κάθε γιατρό από καρδιολόγο νευρολόγο τα πάντα .. αξονικές μαγνητικές εξετάσεις για αυτοάνοσα τα πάντα ...όλα καθαρά και να μου λένε ότι είναι ψυχολογικό μου έδωσαν αγωγή με αντικαταθλιπτικά αλλά πάλι τα ίδια οι ζαλάδες εκεί κόπωση ανεξήγητη να μην μπορώ να κάνω τίποτα...4 χρόνια συνεχίζεται αυτό το μαρτύριο δεν μπορώ να ευχαριστήθω καμία στιγμή στην ζωή μου ζαλίζομαι κόπωση και νιώθω ότι με αφήνει το σώμα μου ....σας γράφω με κλάματα αυτήν την στιγμή δεν ξέρω τι να κάνω πλέον έχω απελπιστει...είμαι σίγουρη ότι είναι Σκπ αλλά όλοι μου λένε πως είναι ψυχολογικό!! :emojis-21:
 #136824  από Στάθης
 Πέμ Αύγ 08, 2024 1:23 pm
Annoula29 έγραψε: Τετ Αύγ 07, 2024 12:29 pm Παιδιά καλημέρα ...
----
...4 χρόνια συνεχίζεται αυτό το μαρτύριο δεν μπορώ να ευχαριστήθω καμία στιγμή στην ζωή μου ζαλίζομαι κόπωση και νιώθω ότι με αφήνει το σώμα μου ....σας γράφω με κλάματα αυτήν την στιγμή δεν ξέρω τι να κάνω πλέον έχω απελπιστει...είμαι σίγουρη ότι είναι Σκπ αλλά όλοι μου λένε πως είναι ψυχολογικό!! :emojis-21:

Γεια σου Αννούλα, καλημέρα.

Τα συμπτώματα που περιγράφεις, δεν ανήκουν απαραίτητα στην κατηγορία της πολλαπλής σκλήρυνσης και αν για παράδειγμα η μαγνητική εγκεφάλου (MRI) και λοιπές νευρολογικές εξετάσεις δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία ή κάποια απόδειξη περί αυτού, δηλαδή της ΣΚΠ.

Βέβαια υπάρχουν ενδείξεις σοβαρές ότι βιώνεις μια γενικευμένη κυκλοφορικο-νευρολογική αστάθεια, κάτι δεν πάει καλά συνολικά στον οργανισμό σου. Ίσως και τα αντικαταθληπτικά να δυσχεραίνει (κουκουλώνει) την δυνατότητα σου να βρεις τις λύσεις στο πρόβλημά σου, σίγουρα πάντως δεν ανήκει μόνο στα ψυχολογικά σου, αλλά ίσως η αστάθεια αυτή να είναι μια ψυχοσωματικη επιβαρυμένη κατάσταση που συσσωρευμένα ξεσπάει εδώ και χρόνια (4) όπως μας περιγράφεις.

Αν μπορείς να βρεις ένα τρόπο να ενισχύσεις την διατροφή σου με ενδυναμωτικές και αντιοξειδωτικές βιταμίνες, ίσως πάρεις μια ανάσα, τουλάχιστον στην ΣΚΠ, μια ανάσα την παίρνουμε με τις Βιταμίνες, την καλή διατροφή αλλά και την καθημερινή κίνηση ή άσκηση με ότι δύναμη και λειτουργικότητα μας έχει απομείνει.

Αννούλα, εύχομαι περαστικά να είναι όλα και εύχομαι καλή δύναμη.
 #136825  από Annoula29
 Πέμ Αύγ 08, 2024 6:43 pm
Χίλια ευχαριστώ για την άμεση απάντηση τι βιταμίνες μου προτείνεις??μέσα στο κεφάλι μου έχω κάνει ήδη διάγνωση και απλα περιμένω πότε θα γίνει η πραγματική διάγνωση μου ...ζω καθημερινά έτσι δεν απολαμβάνω τίποτα πλέον...λίγο παραπάνω να κουραστω και χειροτερεύουν τα συμπτώματα μου ζάλη έντονη και κόπωση τα πιο έντονα... πιστεύεις ότι μπορεί να μην. Είναι δλδ Σκπ?από την κλινική εικόνα πριν από 1 χρόνο που με είδε η νευρολόγος μου μου είπε ότι δεν φενεται να είναι κάτι τέτοιο αλλά προφανώς δεν αρκεί μόνο αυτό ...αν έχεις κάποια τιπς για να φύγουν έστω για λίγο αυτά τα συμπτώματα κάτι οτιδήποτε που θαε βοηθούσε θα σου είμαι ευγνώμων... ευχαριστώ και πάλι!!
 #136826  από Στάθης
 Παρ Αύγ 09, 2024 3:50 pm
Annoula29 έγραψε: Πέμ Αύγ 08, 2024 6:43 pm Χίλια ευχαριστώ για την άμεση απάντηση τι βιταμίνες μου προτείνεις??.....
......
.....

Γεια σου Αννούλα, συμπληρώματα που νιώθω ότι βοηθούν πολύ και σε βάθος χρόνου, με σειρά προτεραιότητας θα έλεγα είναι:

B-COMPLEX (Συνδυασμός όλων των βιταμινών Β)
ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 (αλλά καλύτερος είναι ο αληθινός Ήλιος 20λ. την ημέρα)
ΜΑΓΝΗΣΙΟ (απαραίτητο για πολλές λειτουργίες του σώματος)
ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (ή αλλιώς Turmeric, ισχυρό αντιφλεγμονώδες)
ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ (είναι SOS)
OMEGA-3 (OMEGA3 βασικό όπλο για τον εγκέφαλο)
Q10 (για ήπια αίσθηση δύναμης και ευεξίας)

Αυτά κατά την άποψή μου, δημιουργούν πολύ καλό θεραπευτικό πλαίσιο για τον οργανισμό μας συνολικά. Επιπλέον αυτών, πολύ καλό πιστεύω επίσης μας κάνουν και τα παρακάτω:

ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και αντιοξειδωτικά, φτωχή σε κορεσμένα λίπη, καφέδες, ζάχαρες, αλκοόλ, τσιγάρο, άτμισμα κτλ.)
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ (π.χ. Άλφα-λιποϊκό οξύ, ρεσβερατρόλη, γανόδερμα)
ΑΣΚΗΣΗ (φυσιοθεραπεία, πιλάτες, γυμναστική, κολύμπι, διατάσεις, ποδήλατο, περπάτημα κτλ.)
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ (ή CBD Κάνναβη τουλάχιστον 10% και πάνω)
GINKGO BILOBA (βοηθάει στην νοητική κόπωση και την μνήμη)

Μπορούμε να βελτιωνόμαστε, αρκεί να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που ζούμε την καθημερινότητά μας. Τα φάρμακα όπως π.χ. τα αντικαταθλιπτικά, δεν μας πολυ-βοηθούν μακροχρόνια προς την πραγματική μας θεραπεία και ο λόγος είναι στο ότι κάποια στιγμή θα μας βγει κάποια παρενέργεια (πρόσθετη αρρώστια) σε βάθος χρόνου.

Στο σώμα μας αρέσει πολύ και η Φύση και να παίρνει την ευθύνη πάνω του. Αρκεί να το εμπιστευτούμε και να αφήσουμε να κάνει την δουλειά του με μια υποβοήθηση με τα παραπάνω όπως προαναφέρω.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή. Η ευχή μου είναι να φύγουμε με στυλ, ελευθερωμένοι, πολύ κοντά στην Φύση, την Χαρά, την Αγάπη και την Σοφία.
 #136827  από Annoula29
 Παρ Αύγ 09, 2024 5:04 pm
Πήγα στο φαρμακείο και πήρα βιταμίνες που έχουν όλα αυτά... ελπίζω να βοηθήσουν...σήμερα νιώθω αδυναμία στη μέση πάνω από την ουριτσα....άλλο ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά
 #136828  από Στάθης
 Παρ Αύγ 09, 2024 7:32 pm
Annoula29 έγραψε: Παρ Αύγ 09, 2024 5:04 pm Πήγα στο φαρμακείο και πήρα βιταμίνες που έχουν όλα αυτά... ελπίζω να βοηθήσουν...σήμερα νιώθω αδυναμία στη μέση πάνω από την ουριτσα....άλλο ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά

Φρόντισε τον εαυτό σου, προσπάθησε να ελαττώσεις τις κακές συνήθειες, να περπατάς όσο μπορείς για να έχεις ενεργό μεταβολισμό και μην φοβάσαι το σώμα σου αλλά προσπάθησε να κατανοήσεις τα μηνύματα που σου στέλνει. Αν μπορέσεις να βρεις την ισορροπία σου, θα καταφέρεις να μειώσεις και τα συμπτώματα που αναφέρεις αλλά και να δυναμώσεις πολύ γρηγορότερα από ότι νομίζεις. Επίσης μην εκτίθεσαι όσο μπορείς στην ζέστη των ημερών αυτών.

Κράτα μας ενήμερους για την κατάστασή σου! Ελπίζω να βρεις την υγεία σου και όλα να είναι περαστικά.
Καλή δύναμη Αννούλα.
 #136829  από Annoula29
 Παρ Αύγ 09, 2024 7:54 pm
ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά για ότι νεότερο θα ξανά γράψω... εύχομαι το καλύτερο για όλους μας...καλή συνέχεια :emojis-8:
 #136832  από user207
 Σάβ Αύγ 10, 2024 8:30 pm
Δεν έχεις σκπ αφού καθαρές μαγνητικές ξέχνα το . Βίωσε χαρά με άλλους τρόπους.
 #136833  από Annoula29
 Σάβ Αύγ 10, 2024 10:46 pm
Στάθη καλησπέρα συγνώμη που ενοχλώ...ήθελα να ρωτήσω εδώ και δύο μέρες έχω κάτι σαν αδυναμία δεν μπορώ να το εξηγήσω στην μέση πολύ χαμηλά πάνω από την ουριτσα και κόβονται και τα πόδια μου ...έχω τρομοκρατηθεί αρκετά είχες εσύ κάτι παρόμοιο??