• Καλησπέρα!!!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #15279  από Αγγελική
 Δευ Ιαν 18, 2010 5:15 pm
Γεια σας παιδιά,
είμαι η Αγγελική, πάσχω από ΣΚΠ και είμαι καλά!
Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την χρήση ιντερφερόνης.
Παίρνω ρεμπιφ τα τελευταία 3 χρόνια. Είμαι από τις περιπτώσεις που στην αρχή είχα πολλές παρενέργειες από το φάρμακο (πυρετοί, κατάθλιψη κτλ.). Για 2 περίπου χρόνια οι παρενέργειες σταμάτησαν, όμως τους τελευταίους μήνες επανήλθαν με αποτέλεσμα να μην τις αντέχω σωματικά και ψυχολογικά -κυρίως- κι ετσι πήρα την απόφαση να την κόψω. Ο γιατρός δεν συμφωνεί με αυτήν την απόφασή μου όμως δεδομένου ότι νιώθω καλά, δεν μετανιώνω. Τουλάχιστον μέχρι να κάνω ξανά όλες τις εξετάσεις, μαζί με την ειδική εξέταση του μυελού των οστών δεν θέλω ούτε να τις δω ξανά...
Υπάρχει κάποιος από εσας που έκανε διακοπή ιντερφερόνης και είχε υποτροπή;
 #15280  από Giota
 Δευ Ιαν 18, 2010 6:04 pm
καλησπερα κοριτσι. να εισαι παντα καλα. εγω τρια χρονια με μπεταφερον δεν εχω προβλημα εκτοσ απο καποιεσ μερες που πεφτω ψυχολογικα κ δεν ξερω αν ωφειλετε οντωσ σε αυτο. γνωμη μου ειναι να μην την κοψεις.γνωμη μου
 #15281  από alexia
 Δευ Ιαν 18, 2010 6:58 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ BETAFERON EIMAI 1,5 ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.ΤΟ ΤΕΛΕΤΥΤΑΙΟ 3ΜΗΝΟ ΔΕ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΣΟΡΡΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙΣ.
 #15284  από LL--MM
 Δευ Ιαν 18, 2010 7:24 pm
Καλώς όρισες!!! :D
 #15287  από Aposperitis
 Δευ Ιαν 18, 2010 8:18 pm
Καλησπέρα Αγγελική. Και καλή υπομονή στον "αγώνα" μας...
Πάσχω από ms εδω και 10 χρόνια. Είμαι καλά χωρίς κάποιο πρόβλημα, παίρνω Avonex μια φορά τη βδομάδα και δόξα σι ο θεός όλα πάνε κατ' ευχην. Όμως πριν από 5 χρόνια αποφάσισα και εγώ να ελαττώσω κ εν συνεχεία σκεφτόμουν να κόψω το Rebif για κάποιο προσωπικό μου λόγο που τότε με απασχολούσε (χωρίς συζήτηση με γιατρό). Έκανα όμως μια μικρουποτροπή και με λίγη ιντερφερόνη επανήλθα αμέσως.
Επειδή ψιλοκαταλαβαίνω τι αισθάνεσαι θα σου λεγα αν ήσουν "εγώ" που όμως δεν είσαι να κάνεις το σταυρό σου κ αρκετή υπομονή κ να συνεχίσεις τη θεραπεία...

* Η αλλαγή μου από rebif σε Avonex έγινε λόγω του ότι δεν άντεχα να κάνω την ένεση μέρα παρά μέρα συν τους πόνους στο σημείο....

Συγγνώμη αν σε κούρασα και αν σου φαίνεται ότι τα λέω πολύ "ευχάριστα"... :)

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Κ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....
 #15290  από swt
 Δευ Ιαν 18, 2010 8:52 pm
Γεια σου Αγγελική. Καλώς όρισες.
 #15291  από elena
 Δευ Ιαν 18, 2010 9:01 pm
Καλησπέρα Αγγελική !!!καλή συνέχεια!!! :D
 #15292  από βικυ
 Δευ Ιαν 18, 2010 9:09 pm
Καλως ηρθες στην παρεα!
 #15375  από ΡΕΝΑ
 Τετ Ιαν 20, 2010 1:58 pm
Γειά σου Αγγελικούλα μου!!! Καλώς ήρθες...Είναι λίγο σπαστική η όλη διαδικασιά,άλλα πρέπει για να είμαστε καλά!!!! Εγώ κάνω την Avonex εδώ και 1μισή χρόνο και η παρενέργειες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί παραμένει η αίσθηση κόπωσης την επόμενη μέρα...Το θέμα το δικό μου είναι η διαδικάσια του τρυπήματος με μια λέξη το "σιχαίνομαι" - για να καταλάβετε την παρασκευή που μου την έκανε ο άντρας μου χτύπησε κάποιο αγγείο και πέθανα στον πόνο και άρχισα να κλαίω και να λεω¨"βαρέθηκα, δεν αντέχω άλλο" κ τα σχετικα...Την επόμενη το ξεπέρασα,γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο η' θα την σταματήσω και θα ζω με τον φόβο της υποτροπής η΄θα την συνεχίσω και θα είμαι καλά.....Επιλέγω το δεύτερο!!!!

Αυτά τα ολίγα....

Τα φιλιά μου...