• Tecfidera και προσπάθεια σύλληψης -εγκυμοσύνη

• Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
Θεματολογία για το φουμαρικό διμεθυλεστέρα (Tecfidera, dimethyl fumarate, BG-12), χάπι για την πολλαπλή σκλήρυνση.
 #136003  από iliana
 Κυρ Ιουν 18, 2023 4:49 pm
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω όσες γυναίκες παίρνουν tecfidera και έμειναν έγκυες, το σταμάτησαν πριν συλλαβουν και αρχίσουν τις προσπάθειες ή αφού έμειναν έγκυες; παίρνω tecfidera και ενημέρωσα τον γυναικολόγο μου ότι θέλουμε να προσπαθήσουμε με τον συζυγο να κάνουμε παιδί και μου είπε να σταματήσω τα χάπια μόλις μάθω ότι είμαι έγκυος. Έχετε ανάλογη εμπειρία; γιατί ανησυχώ. Ευχαριστώ
 #136030  από Hope*
 Τετ Ιουν 28, 2023 8:37 pm
Αγαπητή iliana,

Δεν έχω εμπειρία από εγκυμοσύνη με Tecfidera.
Ελπίζω να υπάρχουν άλλες γυναίκες με τέτοια εμπειρία για να μπορέσουν να ενημερώσουν και εσένα και όσες άλλες ενδιαφέρονται και ανησυχούν όπως και εσύ.

Μπορώ όμως να επιβεβαιώσω ότι δύο διαφορετικοί νευρολόγοι σε σχετική ερώτηση μου έχουν πει ακριβώς το ίδιο σχετικά με τη διακοπή του Tecfidera σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Φυσικά μπορείς να ζητήσεις και την επικοινωνία και συνεργασία του γυναικολόγου σου με το νευρολόγο που σε παρακολουθεί.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά !
 #136124  από Takis1984
 Πέμ Ιούλ 27, 2023 10:43 am
Και μένα ο νευρολόγος μας είχε πει με τη σύζυγο μου αν θέλουμε να κάνουμε προσπάθεια για παιδί πρέπει να το σταματήσω...
 #137119  από agela
 Τρί Απρ 01, 2025 10:55 pm
και εγω επαιρνα και το σταματησα ενα μηνα πριν ξεκινησω προσπαθειες φευγει γρηγορα απο τον οργανισμο η συγλρκριμενη θεραπεια εχω ενα υγιεστατο κοριτσακι ευχομαι οτι καλυτερο