• ΝΟVANTRONE

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #14789  από ΙΡΜΑ
 Τρί Ιαν 12, 2010 8:28 pm
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΕ BETAFERON KAI COPAXON ΛΟΓΩ ΗΠΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΟVATRONE ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ.ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2009
 #14790  από FILOS
 Τρί Ιαν 12, 2010 9:14 pm
ΜιτοξανδρόνηΈνδειξη ΣΚΠ με υφέσεις και εξάρσεις, συσσώρευση ελλειμμάτων (ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται σε ιντερφερόνη/copaxone/κορτικοστεροειδή) καθώς και σε δευτεροπαθώς προιούσα ΣΚΠ με ταχεία αύξηση της αναπηρίας.
Δοσολογία 12mg/m2 κάθε 3 μήνες. Το διάλυμα μιτοξανδρόνης διαλύεται σε 50ml N/Saline και χορηγείται ενδοφλεβίως σε 3-5 λεπτά (20mg/flacon)
Εργαστηριακός έλεγχος Υπερηχογράφημα καρδιάς (κλάσμα εξώθησης) πριν την έναρξη της θεραπείας και στη συνέχεια πριν από κάθε δόση, όταν η συνολική δόση ξεπεράσει τα 100mg/m2 τότε κάθε μήνα. Γενική αίματος, τρανσαμινάσες πριν την έναρξη της θεραπείας και στη συνέχεια πριν από κάθε δόση.
Αντενδείξεις Κύηση, υπερευαισθησία στο φάρμακο, συνολική δόση >140mg/m2 , κλάσμα εξώθησης < 50%, ουδετεροπενία <1500/μl.
Ενδείξεις διακοπής Συνολική δόση >140mg/m2, κλάσμα εξώθησης <50%, ουδετεροπενία <1500/μl, ηπατοτοξικότητα.
Ανεπιθύμητες ενέργειες Καρδιοτοξικότητα, αρρυθμίες, ΗΚΓ ανωμαλίες, λευκοπενία, αναιμία, θρομβοπενία, αλωπεκία, ναυτία, έμετοι, ανορεξία, διάρροια, κόπωση, βλεννογονίτιδα, διάμεση πνευμονίτιδα, γαστρεντερική αιμορραγία, αύξηση τρανσαμινασών, αύξηση ουρίας-κρεατινίνης, αμηνόρροια, λευχαιμία, καταστροφή ιστών επί εξαγγείωσης κατά τη διάρκεια της χορήγησης.
 #14798  από ΙΡΜΑ
 Τρί Ιαν 12, 2010 10:30 pm
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ
 #14804  από soulla
 Τρί Ιαν 12, 2010 11:21 pm
όπως σου τα είπε και ο φίλος :lol: έτσι είναι τα πράγματα εγώ προσωπικά έκανα ένα σχήμα μιτοξενρόνης και με βοήθεισε αρκετά έχω εμπιστοσύνη στο συγγεκριμένο φάρμακο αν το εγγρινη και ο γιατρός σου μην το φοβηθείς :lol:
 #14805  από aoratos
 Τρί Ιαν 12, 2010 11:31 pm
Γεια σου ΙΡΜΑ.

Novantrone κάνει η γυναίκα μου και σου αντιγράφω λίγα λόγια από παλιότερα ποστ μου τα οποία λίγο-πολύ είναι αυτά που σου έγραψε και ο FILOS.

...είναι χημειοθεραπευτικό φάρμακο. Παλιότερα δινόταν σε κάποιες μορφές καρκίνου μόνο. Είναι καρδιοτοξικό φάρμακο σε μεγάλες ποσότητες γι αυτό και οι δόσεις περιορίζονται σε 10-12 στην διάρκεια της ζωής σου.
Συνήθως δίνεται στην σκλήρυνση δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής και όταν κάποια άλλα φάρμακα δεν έχουν αποτέλεσμα με ρυθμό μία δόση κάθε 3 μήνες.
Έχει πολλές παρενέργειες και μπορεί να προκαλέσει καρδιοτοξικότητα, αρρυθμίες, ΗΚΓ ανωμαλίες, λευκοπενία, αναιμία, θρομβοπενία, αλωπεκία, ναυτία, έμετοι, ανορεξία, διάρροια, κόπωση, βλεννογονίτιδα, διάμεση πνευμονίτιδα, γαστρεντερική αιμορραγία, αύξηση τρανσαμινασών, αύξηση ουρίας-κρεατινίνης, αμηνόρροια, λευχαιμία, καταστροφή ιστών επί εξαγγείωσης κατά τη διάρκεια της χορήγησης.
Στις προϋποθέσεις χορήγησης είναι η καλή καρδιακή λειτουργία και γι αυτό τον λόγο γίνεται υπέρηχος καρδιάς πριν την χορήγηση κάθε δόσης όπου η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στο κλάσμα εξώθησης της καρδιάς.
Δημιουργεί ανοσοκαταστολή με πτώση των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων τις πρώτες 11 μέρες μετά την κάθε δόση και επαναφορά τους στις αρχικές τιμές την 21η μέρα. (Στην περίπτωση μας έχουν φτάσει έως 2.000 τα λευκά αιμοσφαίρια). Επειδή λοιπόν ο οργανισμός είναι πολύ ευάλωτος τις μέρες αυτές χρειάζεται προσοχή από λοιμώξεις κάθε είδους και σου απαγορεύουν την λήψη ωμών τροφών. (Οτιδήποτε τρως πρέπει να έχει περάσει από φούρνο ή τηγάνι ή κατσαρόλα). Αυτό δεν είναι πρόβλημα βέβαια γιατί αντί για ντοματοσαλάτα για παράδειγμα μπορείς να φας χόρτα, μπρόκολο ή να κάνεις ένα καλό μπουγιουρντί.
Όπως έγραψα στο αρχικό μου ποστ έχουμε δει τουλάχιστον την σταθεροποίηση και μια ελαφρά βελτίωση.

Σημειωτέον έχουμε δει καλά αποτελέσματα.
 #14813  από Biskoto10
 Τετ Ιαν 13, 2010 3:19 am
Επισης μετα την εγχυση κανει τρελες ναυτιες και ταση προς εμετο.
 #14853  από ΙΡΜΑ
 Τετ Ιαν 13, 2010 5:41 pm
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΚΑΙ ΓΩ .ΑΝ ΚΑΙΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ .ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ .ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 #16918  από sunny
 Κυρ Φεβ 07, 2010 3:49 pm
Καλησπέρα, εύχομαι το καλύτερο για όλους και να νικηθεί σύντομα ο αντίπαλος που λέγεται ms!!! Ιρμα, novantrone έκανε και η αδελφή μου πριν από 5 χρόνια. Οι παρενέργειες είναι αυτές που σου έγραψαν τα παιδιά πιο πριν, όμως μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον για την περίπτωση της αδελφής μου ήταν η μόνη θεραπεία που είχε τόσο καλά αποτελέσματα για το διάστημα που την έκανε αλλά και για καποιο διάστημα μετά...
 #17093  από nikolaras
 Δευ Φεβ 08, 2010 11:24 pm
Egw proswpika ekopsa monos m to novatrone gt dn marese san 8erapeia dn tin goustara re paidi m :D
Twra eimai 5 mines xwris 8erapeia dn paw kala fisika alla oute k xalia doksa ton 8eo kratiemai oso mporw me fisio8erapeia dn bgenw ekso gia perpatima apla oti kanw mesa sto spiti ;/
 #17177  από alkinnoos
 Τρί Φεβ 09, 2010 3:43 pm
nikolara ποσο καιρο εκανες novatrone? Γνωμη μου ειναι αν αντεχες τις παρενεργειες να το συνεχισεις και σου ευχομαι και σενα και τι Ιρμας ο,τι καλυτερο...