• σκοντάφτω στα σκαλοπάτια

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #135454  από fewtile
 Τετ Αύγ 10, 2022 5:29 pm
Υπάρχει μια δυσκολία στις σκάλες, το πόδι είναι σαν να ζυγίζει 20κιλά όταν το σηκώνω στα σκαλοπάτια!
Όταν επιστρέφω από τη θάλασσα, το πόδι δεν σκοντάφτει κατά το ανέβασμα στις σκάλες. Φαντάζομαι πως τόσο η ψύξη της θάλασσας όσο κ η άσκηση σε αυτήν βοηθούν.
Αλλά αναρωτιέμαι υπάρχει κάποια άσκηση που να μπορώ να κάνω στο σπίτι για να μην το νιώθω τόσο βαρύ;
 #135458  από Liberty
 Σάβ Αύγ 13, 2022 1:24 am
Αχ αυτή η θάλασσα fewtile! Βάλσαμο! Μου κάνει τόσο καλό στο πόδι. Χρησιμοποιώ επίσης με ευλαβεια λάστιχα αντίστασης (resistance bands) Υπάρχουν σε ολα τα μαγαζια με αθλητικά είδη. Αναλόγως το χρώμα διαφέρει και η αντίσταση. Στο ίντερνετ εχει απειρα βιντεακια με ασκήσεις.
Αρχή μου είναι να μην αφήνω καμία ευκαιρία για γυμναστική και περπάτημα. Για την ακρίβεια δημιουργω καθημερινα ευκαιρίες, δεν περιμένω να τύχουν! Σέβομαι το σωμα μου οπως ακριβώς είναι, αλλά το πέρνω απαλα απο το χερι και του λεω "έλα, στο προγραμμα μας τώρα, ώρα να ιδρωσεις!" Το κάθε επόμενο άγγιγμα/μάθημα της δασκαλας (σκλήρυνσης) με βρίσκει και θα με βρισκει ολο και πιο δυνατή ψυχικα και σωματικά.
 #135459  από fewtile
 Σάβ Αύγ 13, 2022 1:35 am
Νάσαι καλά Liberty, θα τα δω πως χρησιμοποιούνται αυτά τα bands που λες. 😉
Σχετικά με τη θάλασσα, τί ακριβώς σου συμβαίνει (ποιά η δική σου εμπειρία κ την αποκαλείς βάλσαμο; 😉