• Μέλλον με ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #135450  από Yannis23
 Σάβ Αύγ 06, 2022 2:12 pm
Καλησπέρα σε όλους , είμαι 25 ετών με ΣΚΠ και σε μαβενκλαντ . Χωρις πολλα συμτπωματα και διακριτες υποτροπες . Θα ήθελα να μου πεί καποιος αν υπάρχει πιθανότητα γενικα καποιος με ΣΚΠ να μην εχει κινητικα μέσα στην ζωή του ...ευχαριστώ προκαταβολικά. Το ρωτώ σκεπτόμενος πως αφου θα τρεχει μεσα μου απο τοσο νωρις , λογικα δεν την γλιτωνω.
 #135451  από Στάθης
 Δευ Αύγ 08, 2022 11:21 am
Yannis23 έγραψε: Σάβ Αύγ 06, 2022 2:12 pm Καλησπέρα σε όλους , είμαι 25 ετών με ΣΚΠ και σε μαβενκλαντ . Χωρις πολλα συμτπωματα και διακριτες υποτροπες . Θα ήθελα να μου πεί καποιος αν υπάρχει πιθανότητα γενικα καποιος με ΣΚΠ να μην εχει κινητικα μέσα στην ζωή του ...ευχαριστώ προκαταβολικά. Το ρωτώ σκεπτόμενος πως αφου θα τρεχει μεσα μου απο τοσο νωρις , λογικα δεν την γλιτωνω.

Αν έχω μάθει κάτι από την ΣΚΠ τόσα χρόνια (18 χρόνια για την ακρίβεια) είναι ότι ο κάθε ένας εκδηλώνει την νόσο διαφορετικά. Λέγεται και νόσος αποτύπωμα.

Επίσης, κάτι άλλο που έχω μάθει, είναι ότι αρκετοί είχαν την τύχη μιας πλήρους ίασης. Απλά αυτοί δεν συγκαταλέγονται σε αυτούς που παίρνουν 'φάρμακα', αλλά σε αυτούς που τα σταμάτησαν και βρήκαν εναλλακτικές διαδρομές.

Κατά την άποψή μου, κράτα την ψυχολογία σου άρτια (διαλογισμός, πνεύμα), το σώμα σου φρέσκο (τακτική άσκηση) και το στομάχι σου ανάλαφρο (με καλή διατροφή) και μην φοβάσαι τέτοια σενάρια, δεν θα τα έχεις ανάγκη. Το μόνο που έχεις εν τέλη μακροχρόνια ανάγκη, είναι πως θα ανταλλάξεις τα φάρμακα με πιο ήπια εναλλακτικά μέσα διαχείρισης και υπέρβασης της νόσου.
 #135456  από NOBODY
 Πέμ Αύγ 11, 2022 12:23 pm
Μην φοβάσαι και μην ανησυχείς. Και εγώ την έχω αρκετά χρόνια. Προσωπικά νιώθω πολύ καλύτερα από τότε που διαγνώσθηκα. Βρήκα ποιος τρόπος ζωής μου ταιριάζει και με ευχαριστεί. Να δεις ότι αργά ή γρήγορα, το ίδιο θα γίνει και σε σένα.