• Κάποια γνώμη σας παρακαλώ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #135310  από Panahs
 Κυρ Ιουν 26, 2022 10:12 am
Έχει λίγες μέρες νιώθω πολλά πράγματα.... Εχω όλα τα συμπτώματα με τα άτομα που πάσχουν με καταπλακα σκλήρυνση.... Παλιά πριν 3 .4 μήνες πονούσαν το μάτι μου λες και μου έβαζαν μάχερι μέσα εγώ νόμιζα είναι από τους φακούς επαφής.... Μετά τρέμουλα σε σημεία τού σώματος χέρια πόδια βλέφαρα μου λέγανε είναι από το άγχος..... Πρίν μια εβδομάδα πονούσαν τον αστράγαλο μου αρκετά και τωρα έχω 2 μελανιές στο πλάι τις πατούσας μου από πάνω.. και το βράδυ όταν ξαπλώνω νιώθω μια αύρα να βγαίνει από το κορμί μου από την πλάτη το σπόνδυλο αρκετά που με κάνει να βγαίνει σαν έξαψη αλά και να κρυώνω και να έχω αδυναμία... Την πρώτη φορά πού το έπαθα πήγα νοσοκομείο και μου κανενε αναλύσεις εματος και καρδιογράφημα δεν έδειξε κάτι ανχωος. αλλά το έχω πάθει 3 φορές αυτό... Το στόμα στεγνώνει δεν έχω σάλιο και αλλάζει η γεύση και όταν ήρεμο λίγο και κλίνω τα μάτια μου να ξαπλώσω λίγο τα ίδια πάλι. Αυτό με την πλάτη αυτή η αύρα που αρχίζει και πηγαίνει σε όλο το σώμα μου από την πλάτη δεν ξέρω είναι ανυπόφορο σαν φουσκάλες και σκάνε μέσα στο κορμί από την πλάτη στο σπόνδυλο και πάνε παντού δεν ξέρω ... αυτά τα συμπτώματα υπάρχουν σε άτομα που πάσχουν αυτή η αύρα η έξαψη ...
 #135311  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 26, 2022 5:50 pm
Panahs έγραψε: Κυρ Ιουν 26, 2022 10:12 am Έχει λίγες μέρες νιώθω πολλά πράγματα.... Εχω όλα τα συμπτώματα με τα άτομα που πάσχουν με καταπλακα σκλήρυνση.... Παλιά πριν 3 .4 μήνες πονούσαν το μάτι μου λες και μου έβαζαν μάχερι μέσα εγώ νόμιζα είναι από τους φακούς επαφής.... Μετά τρέμουλα σε σημεία τού σώματος χέρια πόδια βλέφαρα μου λέγανε είναι από το άγχος..... Πρίν μια εβδομάδα πονούσαν τον αστράγαλο μου αρκετά και τωρα έχω 2 μελανιές στο πλάι τις πατούσας μου από πάνω.. και το βράδυ όταν ξαπλώνω νιώθω μια αύρα να βγαίνει από το κορμί μου από την πλάτη το σπόνδυλο αρκετά που με κάνει να βγαίνει σαν έξαψη αλά και να κρυώνω και να έχω αδυναμία... Την πρώτη φορά πού το έπαθα πήγα νοσοκομείο και μου κανενε αναλύσεις εματος και καρδιογράφημα δεν έδειξε κάτι ανχωος. αλλά το έχω πάθει 3 φορές αυτό... Το στόμα στεγνώνει δεν έχω σάλιο και αλλάζει η γεύση και όταν ήρεμο λίγο και κλίνω τα μάτια μου να ξαπλώσω λίγο τα ίδια πάλι. Αυτό με την πλάτη αυτή η αύρα που αρχίζει και πηγαίνει σε όλο το σώμα μου από την πλάτη δεν ξέρω είναι ανυπόφορο σαν φουσκάλες και σκάνε μέσα στο κορμί από την πλάτη στο σπόνδυλο και πάνε παντού δεν ξέρω ... αυτά τα συμπτώματα υπάρχουν σε άτομα που πάσχουν αυτή η αύρα η έξαψη ...

Παναή, υπάρχει ένα σύμπτωμα στην ΣΚΠ που λέγεται "Lhermittes sign", το οποίο έχει να κάνει περισσότερο σαν αίσθηση σαν να σε διαπερνάει ηλεκτρικό ρεύμα πίσω στην πλάτη κατά μήκος του αυχένα και τις σπονδυλικής στήλης.
Από την περιγραφή σου δεν μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλές συμπέρασμα για το αν πρόκειται για πολλαπλή σκλήρυνση, σίγουρα μια μαγνητική εγκεφάλου και αυχένα θα σε διαφωτίσει περαιτέρω.

Εύχομαι να μην είναι κάτι το σοβαρό, γρήγορα περαστικά και καλή δύναμη.
 #135312  από Panahs
 Κυρ Ιουν 26, 2022 6:50 pm
Και με ήχους όταν είμαι σέ ηρεμία και ακούσω ένα ηχώ οπός κάποιος να αφήνει ένα ποτήρι σε ένα τραπέζι . Σε ήχους που είναι πολύ ψηλοί με ενοχλούν λες και μου τρυπάνε το εγκέφαλο σαν αντρηχιλα σαν να το φοβάμαι δεν ξέρω να το περιγράψω.
 #135313  από Στάθης
 Κυρ Ιουν 26, 2022 10:51 pm
Panahs έγραψε: Κυρ Ιουν 26, 2022 6:50 pm Και με ήχους όταν είμαι σέ ηρεμία και ακούσω ένα ηχώ οπός κάποιος να αφήνει ένα ποτήρι σε ένα τραπέζι . Σε ήχους που είναι πολύ ψηλοί με ενοχλούν λες και μου τρυπάνε το εγκέφαλο σαν αντρηχιλα σαν να το φοβάμαι δεν ξέρω να το περιγράψω.

Έχεις στρεσαριστεί πολύ πιστεύω, χρειάζεσαι ξεκούραση και αντιοξείδωση, κάθαρση.
Καπνίζεις? Πίνεις? Καφέδες πολλούς? Ξενυχτάς? Αγχώνεσαι? Τρως junk? Κόψτα όλα και δες πόσο γρήγορα επανέρχεται το σώμα και ο νους.
 #135314  από Panahs
 Δευ Ιουν 27, 2022 12:54 am
Και καπνίζω καί πίνω καφέδες 2 με 3 την μέρα.. όσο για το φαγητό δεν είναι ότι τρώω καί υγιεινά .. αλκοόλ όχι καί πολύ...
Και για το ξενύχτι όχι ιδιαίτερα... Δεν ξέρω αλλά μερικές φορές κόβω τον εαυτό μου όταν δουλεύω (μηχανικός αυτοκινήτων) είμαι ( υπάλληλος σε μία ετερεια) όταν δουλεύω να έχω κλειστή την μασέλα μου και να βάζω πίεση.. νομίζω είναι ψυχολογικό αυτό που περνώ... Με αυτά που ένιωσα τα 3 βράδυα όταν είμαι σέ ηρεμεί κατάσταση τής συδιασα με κρίσεις πανικού δεν ξέρω... Κάτι έξαψης έντονες σε μεγάλο βαθμό δεν ξέρω να το περιγράψω .αυτά που αναφερα στο πιο πάνω.... Και παλιά έκανα κάτι εξετάσεις αχτυνογραφιες σπόνδυλο και αυχένα γιατί πονούσαν ο σπόνδυλος καλός αλλά αυχένα όχι κάτι καθίζησης δίσκων και έκανα φυσιοθεραπεία και μετά σταμάτησαν οι πόνοι..... Δεν ξέρω αλήθεια τι μπορεί να περνώ
 #135446  από Sunlight
 Τρί Αύγ 02, 2022 5:30 pm
Καλησπέρα. Όλα αυτά που περιγράφεις δεν είναι συμπτωματολογία πσκ. Η πσκ δεν πονάει τα μάτια , δεν κάνει μελανιές και γενικά όλα αυτά. Ψαξτο για αλλού