• Μεταβαση σε Δευτερογενως προιουσα μορφη???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #135212  από gianniskri21
 Πέμ Μάιος 26, 2022 4:45 pm
Γεια σας κ απο μενα ευχομαι να στε ολoι καλα!
Περυσι διαγνωσθηκα επισημα πλεον με σκληρυνση.ξεκινησα θεραπεια με κοπαξον κ επειτα απο μερικους μηνες εως σημερα λαμβανω τεκφιντερα.
Ηθελα να σας ρωτησω και αν μπορειτε με βαση την εμπειρια της να μου πειτε τη γνωμη σας.
Εδω κ αρκετους μηνες παρουσιαζω μουδιασματα στα ποδια, ιδιαιτερα στα πελματα κ φτανουν ως τα γονατα.επισης εχω διασπαρτες μικρο συσπασεις σε ολο μου το σωμα.οι μαγνητικες που εκανα προσφατα δεν εδειξαν νεες εστιες, ουτε καποια ενεργοτητα.ο γιατρος μου δεν μου χορηγησε κορτιζονη, παρα μονο μου προτεινε ενα ψυχοτροπικο αν εχω εντονα συμπτωματα. Αυτο που φοβαμαι κ θα ηθελα την γνωμη σας, ειναι αν εχω περασει στο σταδιο της δευτερογενως προιουσας μορφης, μιας κ κλινικα δειχνω επιδεινωση, καθως κ αν μπορω να κανω κατι για τα μουδιασματα εκτος απο ψυχοτροπικα
Ευχαριστω πολυ
 #135216  από Φαίδρα
 Παρ Μάιος 27, 2022 9:58 am
Καλημέρα! Μουδιάσματα, καψίματα, σφίξιμο, καρφίτσες, βελόνες κλπ είναι όλα κάτω από την ομπρέλα της δυσαισθησίας που είναι πολύ κλασσικό και στην RRMS. Δυστυχώς δεν θεραπεύεται αυτούσια, απλά δίνουν ανακουφιστική αγωγή για το κάθε σύμπτωμα που συχνά είναι και ψυχοτροπικά φάρμακα. Με απλά λόγια, από μόνο του αυτό δεν σημαίνει πως προχωρήσατε στην SPMS.

Η δυσαισθησία επηρεάζει περισσότερο τα πόδια απ' ότι θυμάμαι αλλά είναι εξίσου πιθανό να γίνει αισθητή στα χέρια ή στον κορμό. Ελπίζω να υποχωρήσει μόνο του όπως ήρθε - συνήθως έτσι συμβαίνει κιόλας. Καταλαβαίνω πως είναι κουραστικό και συχνά ακόμα και επώδυνο.
 #135217  από gianniskri21
 Παρ Μάιος 27, 2022 1:27 pm
Σ ευχαριστω πολυ
Δυστυχως ο γιατρος μου δεν εχει ορεξη να μου τα εξηγησει αυτα οπως εσεις.ανησυχω γιατι δεν ειχα τετοια συμπτωματα κ ενω δεν εχω νεες εστιες κ ενεργοτητα ταλαιπωρουμαι εδω κ μηνες