• ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

• Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Η τελευταίες εξελίξεις και νέα επικαιρότητας γύρω από την πάθηση της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #13014  από giorgos-sf
 Πέμ Δεκ 10, 2009 3:58 pm
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΥΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΠΟΥ 40 ΕΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ MS ΣΕ ΠΟΛΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΗΡΗ ΚΑΙ ΤΥΦΛΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ,Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΚΑΝΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ,ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΩΤΙΑΙΟ ΜΥΕΛΟ , ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΣΜΑ ? Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ....

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 #13022  από soulla
 Πέμ Δεκ 10, 2009 4:38 pm
ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ :lol: ΑΥΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΕΥΝΕς ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕς ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑς ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΡΙΧΝΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ :cry: ΤΟΤΕ ΨΑΧΝΕΙς ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟς ΠΡΩΤΟς ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΒΑΛΕΤΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ :o ΝΟΜΙΖΩ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΡΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ;) ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΤΗΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΠΟΡΩ
 #13026  από mary_d_ath
 Πέμ Δεκ 10, 2009 5:10 pm
Έχουμε πολλές διεξόδους παιδιά!! :D :D
Χαίρομαι!!
Πρόσφατα άκουσα και για έναν βοσκό που έρχεται κατά καιρούς στην Αθήνα και χωρίς χρήματα σε βλέπει,σου λέει τι έχεις και σε θεραπεύει κιόλας!! Θα προσπαθήσω να βρω το τηλέφωνό του μέσω μιας γνωστής!! :P
Δεν πιστεύω σε αυτά, αλλά αν όντως γίνει κάτι; Γιατί όχι; Δεν χάνω και κάτι να το προσπαθήσω... :lol:
 #13032  από giorgos-sf
 Πέμ Δεκ 10, 2009 9:09 pm
ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑ ΑΠΟ ΕΔΩ.....
 #13050  από βικυ
 Πέμ Δεκ 10, 2009 11:54 pm
Πολυ μου αρεσε αυτη η ειδηση απο την Σουηδια!
Αντε και στα δικα μας βρε παιδια !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος βικυ την Παρ Δεκ 11, 2009 12:06 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #13053  από Fotis
 Παρ Δεκ 11, 2009 12:04 am
Τουλάχιστον από τον βοσκό εάν δεν σε θεραπεύσει, μπορείς να αγοράσεις κανέναν τενεκέ φέτα :lol: . Ενώ οι γιατροί δεν έχουν καμία εναλλακτική λύση να σου προσφέρουν.
Επίσης ο βοσκός είναι ένα καλό παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει κανείς για να ξεφύγει από όλα αυτα, δηλαδή να πάρει τα βουνά. 8-)
 #13055  από Biskoto10
 Παρ Δεκ 11, 2009 12:22 am
Απο την στιγμη που καποιος μενει τυφλος 'η δεν μπορει να περπατησει θα δοκιμασει τα παντα, τα βλαστοκυταρα ειναι ακομη σε πειραματικο σταδιο, εχουν περασει βεβαια σε ανθρωπους και δεν εχουν μεινει στα ποντικια. Ειπαμε απο την στιγμη που οι φαρμακοβιομηχανιες εχουν καταφερει ακομα και την καταθληψη να την κανουν νουμερο 1 ασθενεια τοτε θα ακουτε μονο για βοσκους και τυρια! :lol:
 #13056  από michaelz21789
 Παρ Δεκ 11, 2009 12:35 am
mary_d_ath έγραψε:Έχουμε πολλές διεξόδους παιδιά!! :D :D
Χαίρομαι!!
Πρόσφατα άκουσα και για έναν βοσκό που έρχεται κατά καιρούς στην Αθήνα και χωρίς χρήματα σε βλέπει,σου λέει τι έχεις και σε θεραπεύει κιόλας!! Θα προσπαθήσω να βρω το τηλέφωνό του μέσω μιας γνωστής!! :P
Δεν πιστεύω σε αυτά, αλλά αν όντως γίνει κάτι; Γιατί όχι; Δεν χάνω και κάτι να το προσπαθήσω... :lol:
Mary, ρε κοριτσι μου καλο, αφου εισαι καλα και δεν εχεις τιποτα, και εχεις και τη ζωη στα χερια σου και κανεις οτι γουσταρεις και βγαινεις και διασκεδαζεις, μην καθεσαι και σκας, και την ψαχνεις και θεραπειες και βοσκοι, και σκληρυνση και γιατροι... Γαμα τα ολα, ξεχνα και ζησε.. Καθεσαι και ασχολεισαι τοσο ρε παιδακι μου χωρις λογο.. Αν το ξεχασεις και ζησεις χωρις σκπ (επδ μπορεις να ζησεις χωρις σκπ) φυγε και απ το forum και μην μας ξαναμιλησεις κιολας! Ζησε εκει τη ζωη σου και αστα ολα αυτα..
 #13058  από LL--MM
 Παρ Δεκ 11, 2009 2:04 am
Την είδηση αυτήν (μια παρόμοια περίπτωση με παρόμοια αγωγή) μας την είχε βάλλει ο Στάθης μας είναι κάποιο διάστημα, και νομίζω ότι βρίσκεται ακόμα στα απάνω αριστερά :arrow: κλικ αρχική σελίδα, :arrow: κλικ Κάτω δεξιά κατηγορίες, :arrow: κλικ Ιατρική, το 2ο θέμα με ένα κλιπ από τις ΗΠΑ και ένα νεαρό αφροαμερικάνο. :!:

Είναι όμως σκόπιμη η εφαρμογή της όταν η κατάσταση δεν είναι τόσο επείγουσα όσο σε αυτά τα δύο (δημοσιευμένα, άν και φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και άλλα) περιστατικά :?: :?: :?:

:arrow: :arrow: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, Βασικές κατευθυντήριες γραμμές διάγνωσης και θεραπείας ΣΚΠ, περιοδικο "Νευρολογία": Ομότιμος καθηγητής Μυλωνάς, ΑΠΘ
Όσον αφορά στην εφαρμογή των βλαστοκυττάρων, που ήταν η αιτία να μου ζητηθεί αυτή η παρουσίαση, είναι πρόωρη η χορήγησή τους σε ασθενείς. Μελέτη που έγινε στο Εργαστήριο Πειραματικής Νευρολογίας της Β΄ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, που διηύθυνα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006, με τη χορήγηση βλαστοκυττάρων σε επίμυες με πειραματική αλλεργική εγκεφαλομυελίτιδα και η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, έδειξε μέτρια θεραπευτικά αποτελέσματα. Παρατηρήσαμε επιπρόσθετα την εμφάνιση ογκόμορφων εξεργασιών από τη συσσώρευση των βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο των επιμύων. Η ένσταση εδώ είναι και το έχω πει πολλές φορές ότι η πειραματική αλλεργική εγκεφαλομυελίτιδα είναι το πιο κοντινό προς τη σκλήρυνση κατά πλάκας πειραματικό μοντέλο, αλλά δεν είναι σκλήρυνση κατά πλάκας. Πάντως τα αποτελέσματα από τη χορήγηση φαρμάκων σε πειραματική αλλεργική εγκεφαλομυελίτιδα, είναι το πρώτο στάδιο πριν από τη χορήγηση τους σε ανθρώπους.
Εάν κάποιος έχει την τόλμη να τα χορηγήσει σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας αυτό πρέπει να γίνει σε περιορισμένο αριθμό ασθενών (20-30) χρησιμοποιώντας ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, εγκεκριμένο και χρηματοδοτούμενο από τις αρμόδιες αρχές εθνικές ή ευρωπαϊκές, οι ασθενείς να παρακολουθηθούν επί 2 χρόνια και ακολούθως τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια της θεραπείας σε ιατρικό περιοδικό μετά από κρίση. Η δημόσια ανακοίνωση μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη θεραπευτική δυνατότητα των βλαστοκυττάρων χωρίς να είναι γνωστή η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. Οι ασθενείς με αναπηρία και άλλοι που φοβούνται ότι θα έχουν στο μέλλον αναπηρία* συσσωρεύονται και ανταγωνίζονται ποιος θα πάρει τη θεραπεία που δεν ξέρουμε αν βοηθάει και επιπρόσθετα MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ. Τέλος είναι γνωστό ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε πειραματικές θεραπείες δεν πληρώνουν ποτέ.
* Οι αφεντιές μας, δηλαδή :o

Ωωωωω :shock: :!: Ε, λοιπόν, αυτος ο ομότιμος, φαίνεται υπερβολικά λογικός... λέει ότι είπε και το Μπισκoτάκι μας :P

Όποιος, όμως, αντέχει τη βαρύτατη ανοσοκαταστολή του καρκινικού είδους με τη διαδικασία αυτήν, ας πάει στο εξωτερικό, και στη Σουηδία θα είναι και φτηνότερα απ' ότι στις ΗΠΑ, εκτός αυτού οι περισσότεροι σουηδοί τ'αγγλικά τα έχουν στην τσέπη τους, ακόμα κι οταν ΔΕΝ είναι οι ΑΒΒΑ...
[youtube]gA7PrutDT9U[/youtube]

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Δεκ 15, 2009 11:52 am, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.