• EΡΠΗΣ ΖΩΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΥSABRI

• Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Συζητήσεις για το φάρμακο Tysabri, (γνωστό και ως Natalizumab) για θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
 #12844  από Maria77
 Τρί Δεκ 08, 2009 11:01 am
Καλημέρα σε όλους! :)
Θυμάμαι παλαιότερα που είχαμε ξαναγράψει για το ίδιο θέμα αλλά τώρα μου προέκυψε και ψιλοαγχώθηκα!
Ξέρετε πως τα φάρμακα που πέρνουμε και ειδικά το Tysabri μπορούν να προκαλέσουν έρπη ζωστήρα (νομίζω έτσι λέγετε :roll: ) Είχα βγάλει απο χτες κάτι σπυράκια γύρω, γύρω στην πλάτη και σήμερα πήγα δερματολόγο...μου είπε αυτό το παθαίνουν άτομα που πέρνουν ανοσοκαταλταστικά φάρμακα και πρέπει επειγόντως να πάρεις θεραπεία γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε κάποιο νεύρο! :shock:
Μίλησα με τον νευρολόγο μου και μου είπε να ξεκινήσω αμέσως τα φάρμακα αυτά και πως είναι συνηθές για το Tysabri να εμφανίζει τέτοιες παρενέργιες...Τί να πω?? και μη χειρότερα! Παίρνεις ένα φάρμακο και αυτό σου προκαλεί ένα σωρό παρενέργιες...

Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο? Τί γνωρίζετε? Θα περάσει εύκολα?
 #12846  από Maria77
 Τρί Δεκ 08, 2009 11:09 am
Εγώ είμαι πάλι...βρήκα το θέμα που είχε δημοσιευτεί τότε, αλλά εκεί είχατε γράψει πως δεν έχει σχέση με μας αυτό το πρόβλημα.
Ο γιατρός όμως μου είπε ξεκάθαρα πως εμφανίζεται σε άτομα που παίρνουν ανοσοκαταλταστικά φάρμακα!
Θα πάρω τα φάρμακα και έχει ο Θεός...τί άλλο να κάνω :?
 #12847  από Nick
 Τρί Δεκ 08, 2009 11:15 am
Η μητέρα μου είχε περάσει πέρυσι έρπη ζωστήρα και δεν παίρνει ανοσοκατασταλτικά. Είχαμε πάθει κι εμείς ψιλοπανικό, γιατί δεν ξέραμε τί ακριβώς είναι και νομίζαμε ότι είναι μεταδοτικό κλπ. Τελικά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, ο γιατρός της έδωσε φάρμακα, της είπε ότι δεν είναι μεταδοτικό και ότι είναι κάτι συνηθισμένο, ιδιαίτερα στις ηλικίες μετά τα 60. Ταλαιπωρήθηκε βέβαια λίγο, γιατί την πονούσαν τα εξανθήματα (είχε στην πλάτη και τα πλευρά της) αλλά μετά από κανένα μήνα, αν θυμάμαι καλά, της πέρασε το μεγάλο φούντωμα. Κουράγιο είναι από αυτά που έρχονται και περνάνε. Εσύ είσαι μάχιμη, δεν υπάρχει λόγος να χάνεις την ψυχραιμία σου και να αγχώνεσαι.
 #12878  από Giota
 Τρί Δεκ 08, 2009 4:04 pm
νομιζω οτι εγω ειχα ρωτησει για τον ερπη ζωστηρος. το ειχα ακουσει απο καποιον οτι η θεραπεια του προκαλουσε ερπη. αυτο περναει. δεν ειναι κατι σοβαρο.
 #12909  από Maria77
 Τετ Δεκ 09, 2009 8:56 am
Καλημέρα!!
Μιλούμε για πολύ μεγάλη φαγούρα αυτή η κατάσταση...είναι λες και έχω βγάλει ανεμοβλογιά για 2η φορά στη ζωή μου, με τόση φαγούρα...
Συγνώμη, σας έχω ζαλίσει αλλά με ποιόν να μοιραστώ και εγώ τον πόνο μου :roll:
 #12912  από Maria77
 Τετ Δεκ 09, 2009 9:04 am
Σ' ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου για την κατανόηση, είσαι πολύ καλή! :)
 #12913  από butterfly-
 Τετ Δεκ 09, 2009 9:11 am
Καλημέρα Maria77. Περαστικά! :)

Εχω την εντύπωση πως ο έρπης ζωστήρας έχει άμεση σχέση με την ανεμοβλογιά...
 #12920  από litsa
 Τετ Δεκ 09, 2009 9:27 am
περαστικούλια!!!
όλα θα πάνε καλά!

:D