• Το σκιαστικο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #12799  από daughter1979
 Δευ Δεκ 07, 2009 6:36 pm
Γειά σε ολους. Θέλω λίγο τη βοήθεια, τις γνώσεις και την εμπειρία σας σε ενα θέμα. Η μητέρα μου έκανε μαγνητική πριν 10 μέρες επειδή έχει αλεργία στο φάρμακο έκανε προθεραπεία αλλά και της χορήγησαν κατι επιπλέον την ώρα της έξετασης, της είπαν βέβαια οτι μπορεί να φέρει υπνηλία και πόνο στο στομάχι όπως και έγινε αλλά συνεχίζει να νιώθει μια ελαφρία εξάντλήση το βρίσκεται λογικό έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον απο εσάς? φυσικά αύριο θα πάει για εξετάσεις αίματος καθώς διαθέτουμε και αναιμία και κατα πάσα πιθανότητα απο αυτο θα προέρχεται η λίγη εξάντληση που έχει.
 #12800  από βικυ
 Δευ Δεκ 07, 2009 6:58 pm
Εγω εχω αλλεργιες σε καποια φαρμακα και ετσι ΠΑΝΤΑ κανω μια θεραπεια που διαρκει 3 ημερες πριν την εξεταση με σκιαγραφικο!
Ειμαι λιγο σαν μεθυσμενη ..........σαν μετα απο ξενυχτι...........σαν να αλλου παταω και αλλου βρισκομαι...........
Γενικα ειμαι καπως για 1 εικοσιτετραωρο μετα την εξεταση αλλα νομιζω οτι αυτο ειναι απο το σκιαγραφικο :D
Μην ανησυχεις ολα καλα :lol:
 #12803  από mary_d_ath
 Δευ Δεκ 07, 2009 9:18 pm
Εμένα κάθε φορά μου βάζουν λίγη κορτιζόνη πρώτα και μετά το σκιαγραφικό, σιγά-σιγά... Έχω κι εγώ πολλές αλλεργίες, αλλά δεν τις έχω κοιτάξει και ούτε που θέλω... :lol: :lol:
 #12866  από Στέφη
 Τρί Δεκ 08, 2009 1:49 pm
Παλιά (προ ΣΚΠ) εμφάνιζα φοβερές αλλεργίες και νοσηλευόμουν μέρες στο νοσοκομείο, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα (με κορτιζόνες και τέτοια), αν και ποτέ δεν κατάλαβα τι ήταν αυτό που με πείραζε.
Έτσι, λοιπόν, με αυτό το αλλεργικό ιστορικό, όταν έκανα τις πρώτες μαγνητικές, ακολουθούσα μία προετοιμασία τριών ημερών με αντιισταμινικά και χάπια κορτιζόνης, ώστε να είμαι κάπως καλυμμένη στη λήψη του σκιαγραφικού. Σε κάποια πρόσφατη μαγνητική ο γιατρός μου πρότεινε να πάω εντελώς απροετοίμαστη (με το σκεπτικό ότι, έστω και η λίγη κορτιζόνη, μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της μαγνητικής) και ότι, αν προέκυπτε αλλεργικό πρόβλημα, θα το αντιμετωπίζαμε εκεί.
Παιδιά, το ρίσκαρα, αν και δεν κρύβω ότι είχα φοβερό άγχος, και τελικά όλα καλά. Έκτοτε κάνω μαγνητική, χωρίς προθεραπεία.
Προφανώς, στην περίπτωσή μου, το σκιαγραφικό είναι καλά ανεκτό. Δε θέλω να επηρεάσω κανέναν. Εσείς να ακολουθείτε πάντα τις υποδείξεις των γιατρών σας.
Εγώ, απλώς, κατέθεσα την εμπειρία μου!