• Θα ήθελα τη γνώμη σας,

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #133871  από Evangelia
 Κυρ Μάιος 16, 2021 5:05 pm
Αφορά την 22χρονη κόρη μου που πέρυσι τον Ιούνιο του 2020 παρουσίασε αρχικά κάποια μουδιάσματα στο δεξί της πόδι που λίγο αργοτερα επεκτάθηκαν στο δεξί της χέρι και στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού της όπου και τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν μετά από ένα μήνα ενόσω ψάχναμε με εξετάσεις αίματος και μαγνητικές (9 άνενεργες εστίες στο κεφάλι και πουθενά αλλού) και τον περασμένο Οκτώβρη επίσημα διεγνωσμενη μετά από τη γνωστή παρακέντηση χωρίς άλλες εστίες 'η συμπτώματα.
Ενώ όλο αυτό το διάστημα έως και πριν 10 μέρες δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα, ξαφνικά πριν ένα 10ημερο ξύπνησε το πρωί με φοβερό ίλιγγο, απίστευτη κόπωση και πονοκέφαλο σαν σφίξιμο περιμετρικά στην κορυφή του κεφαλιού της, που με αντιβομ και αναλγητικά κάπως τις έφευγαν.
Εδώ κ 2 μέρες είναι σχεδόν καλά, αλλά γνωρίζει κάποιος αν ολα αυτά τα συμπτώματα είναι νέα ώση της ασθενείας 'η αποτελούν απλά συμπτώματα της ΣΚΠ και είναι κάτι το σύνηθες με την πάθηση αυτή?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και θα εκτιμούσα οποιαδήποτε απάντηση σας.
 #133876  από Στάθης
 Δευ Μάιος 17, 2021 11:10 am
Evangelia έγραψε: Κυρ Μάιος 16, 2021 5:05 pm .....
Ενώ όλο αυτό το διάστημα έως και πριν 10 μέρες δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα, ξαφνικά πριν ένα 10ημερο ξύπνησε το πρωί με φοβερό ίλιγγο, απίστευτη κόπωση και πονοκέφαλο σαν σφίξιμο περιμετρικά στην κορυφή του κεφαλιού της, που με αντιβομ και αναλγητικά κάπως τις έφευγαν.
Εδώ κ 2 μέρες είναι σχεδόν καλά, αλλά γνωρίζει κάποιος αν ολα αυτά τα συμπτώματα είναι νέα ώση της ασθενείας 'η αποτελούν απλά συμπτώματα της ΣΚΠ και είναι κάτι το σύνηθες με την πάθηση αυτή?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και θα εκτιμούσα οποιαδήποτε απάντηση σας.

"ξύπνησε το πρωί με φοβερό ίλιγγο, απίστευτη κόπωση και πονοκέφαλο σαν σφίξιμο περιμετρικά στην κορυφή του κεφαλιού της"

Δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί ώση, υποτροπή γιατί δεν κράτησε πολύ. Είχα κάποιες παρόμοιες εμπειρίες, από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που βίωνα. ήταν ο ίλιγγος. Βέβαια το έψαξα αργότερα και βρήκα την λύση στην ΧΕΝΦΑ, όπου μου σταμάτησαν κάτι τέτοια απρόοπτα. Μπορεί δηλαδή αυτό να προέρχεται από το στρες της κακής αιμάτωσης του εγκεφάλου, κάτι σύνηθες για την ΣΚΠ.
 #133894  από Evangelia
 Σάβ Μάιος 22, 2021 10:12 am
Καλημέρα Στάθη και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ειλικρινά είμαι πολύ μπερδεμένη.. Ρωτήσαμε και τον γιατρό της κόρης μου και αν έπρεπε να πάμε να την δει και απάντησε ακριβώς τα ίδια με εσένα, όσο αφορά αν ήταν ώση 'η όχι.
Είχε μικρή διάρκεια για να χαρακτηριστεί ώση και ότι ίσως να φταίει μια κοίλη που έχει στον αυχένα της και που εντοπισαμε με την μαγνητική.
Σχετικά με τη Χεφνα τώρα, γνωρίζω όσα έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ και σε άλλα site , και δεν ξέρω αν πρέπει να το ψάξουμε και για αυτό.
Είναι ακόμα πολύ "ταλαιπωρημένη" ψυχολογικά με όλα αυτά που της συνέβησαν εδώ και ένα χρόνο και προσπαθώ/θεί ακόμα να συνειδητοποιήσει "πως και γιατί σε εμένα"...
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για το στήριγμα που μου προσφέρει αυτό το φόρουμ αυτές τις δύσκολες στιγμές και που μαθαίνω μαζί του ότι οι γιατροι δεν μπορούν να προσφέρουν.