• Φάρμακα, παρενέργειες και η γνώμη σας

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #133791  από queen_of_my_life
 Τετ Απρ 21, 2021 6:45 pm
Καλησπέρα σε όλους!

Α) Αρχικά αναρωτιόμουν...για το lemtrada ειδικότερα, έχει κανείς υποψίες ότι μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση;;; έχει ακούσει ή και βιώσει κάτι τέτοιο;;; ( εγώ κάτι έχω ακούσει και ίσως να το ζω..)

Θα έλεγα πραγματικά πως η πορεία μου μοιάζει με του Στάθη, ακόμα και χρονικά. Βέβαια δεν ξέρω ακριβώς πώς είναι τώρα.. Απείχα από αγωγές και επέστρεψα το 19 από φόβο ( lemtrada ). Έκτοτε μόνο μεγάλη και σοβαρή επιδείνωση βλέπω. Δεν ξέρω αν φταίει απλά η σκπ ή έβαλε το χεράκι του και η αγωγή. Αυτό κανείς δεν το ξέρει μα φυσικά οι γιατροί ποτέ δε θα σου πουν οτι το φάρμακο ευθύνεται έστω και λίγο.

Έτσι λοιπόν τώρα μου προτείνουν mavenclad. Το οποίο διάβασα ενδέχεται/ δύναται να προκαλέσει εγκεφαλοπαθεια όπως το tysabri. Το αστείο είναι ότι για το λόγο αυτόν ( ήμουν θετική) διέκοψα το tysabri. Με τι λογική τώρα μπαίνω στον ίδιο κίνδυνο υπό άλλη ονομασία φαρμάκου; Απλά ερωτήματα που σε κάνουν τόσο πολύ να χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους γιατρούς...( και μετά με ρωτούν γιατί δεν έκανα επι χρόνια κάποια αγωγή.. Σε ποιον εμπιστευτείς τη ζωή σου;!..)

Β) Θα ήθελα να ρωτήσω για την παρεγκεφαλίδα.. Έχει κάποιος άλλος εστία στην παρεγκεφαλίδα;;; τι του/της προκαλεί;; Νομίζω είναι από τις πιο φρικτες βλάβες που σε περιορίζουν.. Επι χρόνια (1-2) αντί να πουν για τη βλάβη αυτήν, με μπουκωναν με Xanax και Ladose και ο,τι άλλο υπάρχει σε αυτήν την κατηγορία.

○°○°○°○°○°○

Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα! Δυστυχώς με τους γιατρούς δεν μπορείς να μιλήσεις με ειλικρίνεια, επομένως.. Εδώ τουλάχιστον καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον
 #133797  από Στάθης
 Παρ Απρ 23, 2021 1:05 pm
queen_of_my_life έγραψε: Τετ Απρ 21, 2021 6:45 pm .......
Θα έλεγα πραγματικά πως η πορεία μου μοιάζει με του Στάθη, ακόμα και χρονικά. Βέβαια δεν ξέρω ακριβώς πώς είναι τώρα.. Απείχα από αγωγές και επέστρεψα το 19 από φόβο ( lemtrada ). Έκτοτε μόνο μεγάλη και σοβαρή επιδείνωση βλέπω. Δεν ξέρω αν φταίει απλά η σκπ ή έβαλε το χεράκι του και η αγωγή. Αυτό κανείς δεν το ξέρει μα φυσικά οι γιατροί ποτέ δε θα σου πουν οτι το φάρμακο ευθύνεται έστω και λίγο.
........

Ήθελα απλά να πω την γνώμη μου, στο ότι ποτέ δεν έμεινα χωρίς "αγωγή" και ότι η αγωγή μας είτε κάνουμε ολόκληρη τελετουργία, είτε παίρνουμε βότανα είτε κοιτάμε την θάλασσα, είτε εισπνέουμε άφθονο οξυγόνο είτε παίρνουμε φάρμακα πάντα στηρίζεται στην ψυχολογία μας.

Αν ξεκινάμε μια αγωγή με "φόβο", τότε ο φόβος διεγείρει την συνέχεια του φόβου και την ψυχο-σωματική μας κατρακύλα.

Όταν ξεκινάμε μια αγωγή όποια και αν είναι αυτή, με ακράδαντη Πίστη στην θεραπευτική μας πρόοδο, τότε ένα μικρό ρόλο θα το διαδραματίσει ως προς αυτήν την εξέλιξη, για όσο.

Η δυσκολία με τα φάρμακα είναι ότι φέρουν, κουβαλούν πρόσθετες ασθένειες. Και ενώ δεν είναι κακό να πιστεύουμε σε αυτά, φέρουν πιστεύω μόνο βραχυπρόθεσμη βοήθεια, πρωτίστως γιατί είναι "παραφύση". Ότι είναι πιο κοντά στην Φύση, φέρει το πιο ηχηρό, ισχυρό Θεραπευτικό πλαίσιο για το σώμα μας. Αυτό πιστεύω και αυτό ακολουθώ και είναι πολύ δύσκολο σχεδόν απίθανο να μπορώ να κοιτάξω τα συμβατικά φάρμακα της ΣΚΠ (τα οποία έχω μελετήσει ενδελεχώς).

Γενικά καλά είμαι, έχω και εγώ τόσα που προσπαθώ να βελτιώνω στον εαυτό μου. Προσπαθώ πολύ να αφαιρώ τα πολύπλοκα από την ζωή μου, για να βλέπω πιο καθαρά το σώμα μου και τι θέλει να μου πει. Άλλωστε το κάθε μας κύτταρο κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα του. Θέλω να τον ακούω να χορεύει.

Εύχομαι γρήγορα να καταφέρεις να βγεις από την δυσκολία στην οποία έχεις περιέλθει, η μόνη μου συμβουλή, είναι να κάνεις ότι κάνεις όχι από "φόβο", αλλά από Πίστη και Σιγουριά ότι Σήμερα είσαι κιόλας Καλύτερα.