• γριπη

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #12318  από Giota
 Κυρ Νοέμ 29, 2009 3:14 pm
δεν καταλαβαινω. αν κολλησουμε εμεισ με σκπ την γριπη πιο ειναι το χειροτερο που θα παθουμε?
 #12319  από LL--MM
 Κυρ Νοέμ 29, 2009 3:54 pm
Aν γριπιαστούμε, θα πάρουμε αντιβίωση :( . Αν το εμβόλιο μας προκαλέσει ώση, όμως, θα πάρουμε... ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ!!! :cry:
 #12325  από litsa
 Κυρ Νοέμ 29, 2009 7:59 pm
υπάρχει περίπτωση από την αντιβίωση και την γρίπη να πάθουμε ώση??

:D :o
 #12326  από Giota
 Κυρ Νοέμ 29, 2009 8:06 pm
με την αντιβιωση δεν νομιζω γιατι πηρα πριν λιγο καιρο 2 κουτια για κατι αλλο κ δεν επαθα τιποτα. απο την γριπη τι να πω. ας φυλαξει ο θεοσ.
 #12329  από sofi
 Κυρ Νοέμ 29, 2009 9:25 pm
:D Αν ειναι να κολλησουμε γριπη :D
:D τι να γινει... :D
:D ψυχραιμια παιδια γιατι οτι φοβομαστε πολλες φορες... :D
:D :D παρτε μετρα προφυλαξης κι ολα καλα θα πανε!! :D
 #12339  από Nick
 Δευ Νοέμ 30, 2009 11:17 am
Το δικό μου συμπέρασμα απ'όσα έχω διαβάσει είναι ότι επειδή οι περισσότεροι ασθενείς με ΣΚΠ έχουν μειωμένη αναπνευστική ικανότητα, πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά τον ιό της νέας γρίπης γιατί όπως είπα και σε κάποια άλλη συζήτηση, η γρίπη αυτή χτυπάει στο αναπνευστικό, και είναι επικύνδινη για πρόκληση πνευμονίας. Είχα δει στον ΣΚΑΙ ένα ρεπορτάζ για την γρίπη των πτηνών (που είναι σαφώς χειρότερη) και τη γρίπη των χοίρων, που εξηγούσε πώς λειτουργεί ο ιός, αχρηστεύοντας τους πνεύμονες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Φαντάζομαι, πως αν κολλήσεις Η1Ν1 και έχεις και ΣΚΠ θα σε πάνε έστω και προληπτικά στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Από κει και μετά ό,τι πει η επιστήμη ανάλογα με τα κέφια της.
 #12342  από litsa
 Δευ Νοέμ 30, 2009 11:46 am
να ρωτήσω και εγώ κάτι?

πως ειναι δυνατόν να φοβόμαστε το εμβόλιο που ο ιός ειναι αδρανοποιημένος και δεν φοβόμαστε τον ίδιο τον ιό όταν μπει στον οργανισμό μας??

μια ερώτηση έκανα... :shock: :shock: :shock:
 #12346  από Nick
 Δευ Νοέμ 30, 2009 12:17 pm
Ίσως γιατί είναι επικίνδυνο να φέρεις σε επαφή ένα "τροποποιημένο" ανοσοποιητικό με έναν "αδρανοποιημένο" ιό.
Παρόλα αυτά litsa δεν νομίζω πως τα εμβόλια είναι απλώς "αδρανοποιημένοι" ιοί, έχουν και ένα σωρό άλλα συστατικά, συντηρητικά κλπ στη σύστασή τους.
 #12354  από ΡΕΝΑ
 Δευ Νοέμ 30, 2009 3:08 pm
Και η δική μου η γιατρός μου είπε όχι εμβόλιο...Αλλά δεν κρύβω ότι έχω αρχίσει να φοβάμαι πολύ με όλα αυτά:!: :!: :!:
 #130619  από Kpoplistener
 Παρ Οκτ 19, 2018 4:57 am
Ηρθα και εγω για λιγο να πω πως αισθάνομαι με ολο αυτο.
Κολαω εύκολα γριπη οπως φανταζομαι και εσεις
Παιρνω προφυλαξεις μασκες για να βοηθηθω γιατι οποτε γρυπονομαι που αυτο δεν το καταλαβαίνουν πολλοι καταλαθος ή εγωιστικα πρωσωπικα με κοπαναει η παθηση και εχω πονους κοπωση κλπ οχι οτι πριν δεν ειχα αλλα νιωθω χειροτερα με την γριπη.
Με λενε μικροβιοφοβικη.
Οχι ολοι υπαρχει καποιος με κατανόηση αλλα οι αλλοι το κάνουν τουλαχιστον οσους γνωριζω ππολυ καλα ετσι τοσο ωστε να υπαρξει ενταση και να ειμαι σε μια συνχηση.
Καποιος στο σπιτι μέσα ηταν γρυπωμενος για τα καλα και επειδη ειπα "αα δεν πειράζει αυριο θα παρω να βαλω μασκα , θα θα θα" και εγινε η βλακια τωρα ειμαι με γριπη κΙ οχι την απλη αλλα βαρβατη με τα φλεματα και ολα τα υπολοιπα . παιδια πειτε μου σας λενε και εσάς μικροβιοφοβικους??
Παντως εγω ξερω μονάχα οτι μονο μικροβιοφοβικοι δεν ειμαστε..ας ημασταν υγειεις σαν αυτους τους ξερολες και τα λεμε
Επεισης μου την σπανε όταν οι αλλοι δεν βάζουν το χέρι τους οταν βηχουν και βηχουν θαρεις και ειναι μονοι τους. :smile-wondering: