• NOΣΟΣ ΤΟΥ LYME

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #132839  από thedarkknight
 Τρί Μάιος 19, 2020 3:06 pm
Ξερω οτι δεν πασχω απο αυτο για το οποιο δημιουργηθηκε αυτη η σελιδα αλλα θα γραψω την ιστορια μου μηπως βρω καποιον συμπασχοντα να με κατατοπισει. Ολα ξεκινησαν την 10η Μαρτιου οταν το βραδυ βλεποντας τβ ενιωσα μια ξαφνικη δυσπνοια. Πανικοβληθηκα λογω κορονοιου (τωρα που το σκεφτομαι μακαρι να ειχα κορονοιο) και πηγα σε παθολογο και πνευμονολογο κανοντας ολες τις εξετασεις δεν βρηκαν τιποτα. Μετα απο δυο εβδομαδες περιπου αρχισε μια ανεξηγητη ταχυπαλμια. Εννοειται πως ετρεξα σε καρδιολογο και οι εξετασεις ηταν φυσιολογικες. Τα πιο τρομακτικα δεν ειχαν ερθει ακομα. Επειτα εκανα να κοιμηθω 3 μερες. Ηταν λες και ο εγκεφαλος ειχε διαγραψει την λειτουργια του υπνου. Αυτο ηταν ειπα. Εχω ξεκαθαρα νευρολογικο προβλημα. Την επομενη μερα θολωσε η οραση μου. Ε σκεφτηκα οτι ηταν επειδη δεν ειχα κλεισει σχεδον ματι 3 μερες. Ηρθαν και αλλα νευρολογικα συμπτωματα οπως υπαισθησια των ακρων ασταθεια γενικοτερη ζαλη και εγω να μην εχω δυναμη να σηκωθω απο το κρεβατι. Αυτο ηταν λεω παω σε εφημερια κυριακατικα μεσα Απριλιου σε νευρολογο. Εντωμεταξυ ψαχνοντας τα συμπτωματα ειχα σκεφτει την ΣΚΠ και τον ογκο. Ελα μου ντε που αυτες οι δυο δεν προκαλουν δυσπνοια και ταχυπαλμια τις οποιες ειχα ακομα. Τεσπα στην εφημερια μετα απο τυπικες νευρολογικες εξετασεις, οφθαλμολογικες που εδειξαν οτι η θολουρα δεν ηταν απο τα ματια και μια αξονκη που δεν εδειξε κατι συμφωνα με τον ιατρο, αφου με ειρωνευτηκε λεγοντας " τι σε κανει να πιστευεις οτι εχεις προβλημα" και αφου του ειπα οτι θελω να κανω και μια μαγνητικη γιατι ξερω οτι κατι δεν παει καλα μου την εγραψε. Την εκανα και το αποτελεσμα ηταν "παθολογικες εστιες εντασεις στην λευκη ουσια που αποτελουν μη ειδικα ευρηματα περισσοτερο συμβατα με την ADEM ή την νοσο του lyme" Τελος παντων αφου εψαξα και τα δυο ειδα οτι ταχυπαλμια δυσπνοια κτλ προκαλει μονο η lyme. Πηγα την εξεταση σε μια νευρολογο και μου λεει " ελα μωρε τοσο ατυχος εισαι για να εχεις lyme?". Παρολο που εκτος απο τα νευρολογικα που εχουν εξελιχθει σε μυικους σπασμους τρεμουλες η ταχυπαλμια και η δυσπνοια εμμενουν 3 μηνες σχεδον τωρα . Τελοσπαντων αφου το εψαξα για την νσο αυτη συνειδητοποιησα ποσο ατυχος ειμαι αφου στις μισες περιπτωσεις και παραπανω πριν απο τα συμπτωματα εμφανιζεται ενα μεγαλο ερυθρημα στο δερμα . Αν εισαι τυχερος και εμφανιστει με 3 βδομαδες αντιβιωση περναει. εγω οχι μονο δεν ημουν τυχερος ημουν. Ειμαι οσο πιο γκαντεμης γινεται καθως περα απο το σημαδι μεσα σε λιγοτερο απο 3 μηνες εχω φτασει στο τελευταιο σταδιο που το βακτηριο του lyme εχει χτυπησει νευρικο συστημα και καρδια. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ :emojis-35: Ενω αλλοι μπορει να εχουν αυτη την νοσο χρονια με συμπτωματα την κουραση τις μυαλγιες η τις αρθραλγιες εμενα η ζωη μου τελειωσε μεσα σε 2.5 μηνες. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΣΚΠ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ. Τουλαχιστον δεν θα τελειωνε η ζωη μου σε 1 χρονο....Αυτο ηθελα ρε μονο. Να ζησω.......19 ετων χωρις ουτε να θεμα υγειας ενα βακτηριο μου περνει την ζωη
 #132841  από Rafael
 Τρί Μάιος 19, 2020 10:10 pm
Καλησπέρα
Αν κ δεν έχω σχέση με το θέμα σου με συγκλόνισε το μήνυμα σου.Αρχικα δε καταλαβα..έχεις διαγνωστεί τελικά όντως με τη νόσο?Κι αν ναι γτ θεωρεις ότι τελείωσε η ζωή σου?απ' τα λίγα που ξερω κ συγνώμη αν κάνω λάθος.. θεραπεύεται μέχρι κι 100% με κατάλληλη θεραπεία.Αρηγησες τόσο πολύ να το εντοπίσει ς που δε παίρνει θεραπεία? Ελπίζω ολόψυχα να κάνεις λάθος .19 χρόνων ειλικρινά αξίζεις μια γεματη κ όμορφη ζωή ..θα θελα να βοηθήσω περισσότερο αλλά δε ξέρω το τρόπο.. :emojis-22:
 #132842  από Nikos35
 Τετ Μάιος 20, 2020 1:56 am
Λυπάμαι για αυτό που διαβασα, είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάποια αγωγή? Δεν ξέρω κι εγώ αρκετά παρά μόνο ότι δέχεται αντιμετώπιση με αντιβίωση. Υπάρχει μία κοπέλα εδώ που είχε Lyme και το βρήκε με εξετάσεις στο εξωτερικό.
Ευχομαι να πάνε όλα καλά ολόψυχα
 #132847  από thedarkknight
 Τετ Μάιος 20, 2020 9:08 pm
Παιδια το θεμα ηταν οτι συνεβησαν ολα μεσα σε λιγοτερο απο 3 μηνες που ειναι αρκετα απιθανο. Δηλαδη 9 μαρτιου δεν ειχα απολυτως τιποτα ουτε το παραμικρο συμπτωμα και τωρα τα εχω ολα. Δεν ξερω τι να πω πραγματικα