• Μούδιασμα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #132502  από evaggelia87
 Πέμ Ιαν 30, 2020 9:46 am
Καλημέρα σας και καλή χρονιά.. Με Υγεία σωματική και ψυχική. . .Δεν γράφω συχνά αλλά σας παρακολουθώ. .
Το Νοέμβριο του 18 έπαθα μια εστία στο ύψος του θώρακα. .εγκεφάλου και αυχένα καθαρές. Συμπτώματα μούδιασμα στα πόδια και στα γεννητικά όργανα. .Έκανα 5 μέρες κορτιζόνη. Εξέταση Ε ν υ καθαρή. . Δεν πήρα κάποια αγωγή. Στους 6 μήνες έκανα πάλι μαγνητικές καλές με την εστία του θώρακα χωρίς ενίσχυση με τη λήψη σκιαγραφικου . . Η ερώτηση μου είναι κατά καιρούς εμφανίζονται τα μούδιασμα σε λιγότερη ένταση. . Είναι λογικό να αργήσει να φύγει η μπορεί και να μείνει όλο αυτό. . .Την Δευτέρα έχω κλείσει ραντεβού με το γιατρό γιατί αυτές τις μέρες είχα και κόπωση στα μάτια. Πήγα στον οφθαλμίατρο χθες μου είπε ότι άλλαξε Ε αστιγματισμός και δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό. . .-ευχαριστώ και συγνώμη αο σας κουράζω. . Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους.
 #132503  από Στάθης
 Πέμ Ιαν 30, 2020 11:25 am
evaggelia87 έγραψε: Πέμ Ιαν 30, 2020 9:46 am ..... Η ερώτηση μου είναι κατά καιρούς εμφανίζονται τα μούδιασμα σε λιγότερη ένταση. . Είναι λογικό να αργήσει να φύγει η μπορεί και να μείνει όλο αυτό. . .Την Δευτέρα έχω κλείσει ραντεβού με το γιατρό γιατί αυτές τις μέρες είχα και κόπωση στα μάτια. Πήγα στον οφθαλμίατρο χθες μου είπε ότι άλλαξε Ε αστιγματισμός και δεν βλέπει κάτι ανησυχητικό. . .-ευχαριστώ και συγνώμη αο σας κουράζω. . Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους.
Γεια σου evaggelia87, μουδιάσματα που είχα μαζέψει από τις υποτροπές, από το 2004 η έντασή τους είχε διακυμάνσεις, μέχρι που άρχισα να εργάζομαι πάνω στην πραγματική βελτίωση της ποιότητας της ζωής μου. Όταν ο οργανισμός μου άρχιζε να βρίσκει την ισορροπία του, μουδιάσματα που είχα για τουλάχιστον 7 χρόνια, άρχιζαν να δίνουν την θέση τους σε δύναμη και καλύτερη αίσθηση του σώματός μου.

Η βελτίωση συνεπάγεται από την σχέση μας με τρεις τομείς, ο πρώτος και βάση των άλλων, η ψυχολογία. Πόσο σημαντική είναι η Πνευματική μας κατάσταση, να βρίσκεται σε ηρεμία, αλλά και εγρήγορση. Με βοήθησε σημαντικά η θάλασσα, το βουνό, βιβλία πνευματικά, το φόρουμ, η αυτογνωσία της ευθύνης για την πάθηση, ότι εγώ την φέρω, εγώ θα την θεραπεύσω. Τι σε βοηθάει εσένα ψυχολογικά; Επένδυσε εκεί !

Σημαντική επίσης είναι η διατροφή, μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να δώσει στον οργανισμό τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία για την θεραπεία ή υπέρβαση αυτών των ήπιων βλαβών στον Κεντρικό νευρικό σύστημα που είναι τα μουδιάσματα. Διατροφικές αξίες για την σκλήρυνση είναι ο Κουρκουμάς, το Μαγνήσιο, η Βιταμίνη B και D, είναι η αποφυγή ζάχαρης και οινοπνευματώδη ποτών, τις ακατάσχετης κρεατοφαγίας και λοιπόν βλαβερών συνηθειών. Π.χ. ο καπνιστής μειώνει σημαντικά την δύναμη θεραπείας του από τέτοια συμπτώματα.

Τέλος, σαν το Νευρικό μας Σύστημα συνδέεται πολύ στενά με τον κυκλοφορικό μας σύστημα, η Άσκηση είναι ένα από τα βασικά θεραπευτικά κέντρα των μουδιασμάτων σε βάθος χρόνου. Ο μεταβολισμός που συνεπάγεται από την άσκηση, είναι και η κινητήρια δύναμη ώστε ο οργανισμός να μπορεί όχι μόνο να αφομοιώνει τα καλά, αλλά και να αποτοξινώνει από τα κακά.

Αγκάλιασε καθημερινά τις τρεις αυτές αξίες και τα μουδιάσματα δεν θα έχουν ιδιαίτερη θέση στο σώμα σου, παρά μόνο όταν ξεφεύγεις από αυτές (τις αξίες).
 #132504  από evaggelia87
 Πέμ Ιαν 30, 2020 2:33 pm
Σε ευχαριστώ πολύ Στάθη για το χρόνο σου και την απάντηση... έχεις δίκιο σε όλα. . .
Νομίζω πρέπει να δουλέψω πιο πολύ το προσωπικό κομμάτι. . Και σε σχέση με τα υπόλοιπα να προσπαθήσω για το καλύτερο αποτέλεσμα...
Να έισαι πάντα καλά, . .Να μας βοηθάς με τις απαντήσεις σου. .