• Help κράμπες

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #131586  από Basilikh
 Σάβ Ιουν 01, 2019 5:25 pm
Είχε κάποιος από εσάς συμπτώματα με έντονες κράμπες ; έχω πάρει 5μερο σχήμα κορτιζόνη και δεν έχει υποχωρήσει. Συνεχίζω με κορτιζόνη από το στόμα και lyrica. Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία ; δε ξέρω τι να κάνω έχω ανησυχήσει
 #131591  από Στάθης
 Δευ Ιουν 03, 2019 8:25 pm
Από δικιά μου εμπειρία αλλά και τεκμηριωμένες μελέτες, οι κράμπες δεν υποχωρούν με κορτιζόνη, γιατί η κορτιζόνη δημιουργεί κράμπες. Έζησα κράμπες (και λόξιγκα.. ) πολλές φορές κατά τα σχήματα που μου έδιναν.

Muscle cramps related to the administration of corticosteroids
https://www.aaaai.org/ask-the-expert/mu ... icosteroid

Εάν δηλαδή ο γιατρός σου, σου έδωσε κορτιζόνη για τις κράμπες, τότε μάλλον δεν το έχει πολύ με την επιστήμη. Η κορτιζόνη είναι ένα εργαλείο διαχείρισης σοβαρών ώσεων και δεν θα πρέπει να σπαταλάτε έτσι σε ασθενείς, γιατί συνηθίζει ο οργανισμός μας, ταλαιπωρείται αλλά και αχρηστεύεται το φάρμακο.
Το Lyrica από την άλλη, είναι μυοχαλαρωτικό, αλλά φάρμακο που θολώνει και ζαλίζει, τουλάχιστον αυτό έκανε σε μένα.

Λογικά μετά την χρονική πάροδο από το 5ημερο σχήμα, προτείνω να ψάξεις για πιο ευεργετικούς τρόπους διαχείρισης π.χ. ο συνδυασμός Μαγνήσιο & Ιατρική κάνναβη & Άσκηση με Διατάσεις είναι ότι καλύτερα κατά την άποψή μου για ενοχλητικές, επίμονες κράμπες.
 #131607  από Basilikh
 Τρί Ιουν 11, 2019 1:22 am
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου !! Τελικά το σύμπτωμα μου το ονομασαν δυστονια δηλαδή δεν ήταν κράμπες ήταν κάτι πολύ πιο έντονο και συχνο ποθ από έλλειψη γνώσεων δεν ήξερα πως να το εξηγήσω. Το lyrica δε μου προκαλούσε κάποια παρενέργεια ( ισως καποια μουδιασματα ) αλλά δεν μου έκανε και τίποτα απολύτως .ευτυχώς μου έδωσε ένα άλλο μυοχαλαρωτικό το tegretol και τώρα υποχώρησαν εντελώς και νοιώθω μετά από καιρό πολύ καλά . Ελπίζω να κρατήσει. ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Basilikh την Τρί Ιουν 11, 2019 1:24 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.