• Ενάντια στην κατρακύλα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #131346  από Dhm
 Παρ Απρ 05, 2019 8:08 pm
Καλησπέρα παιδιά! Λίγο περίεργη ενδεχομένως ερώτηση και ίσως να ξέρω μερικές απαντήσεις, αλλά μακάρι να μάθω και κάτι καινούργιο! :)
Τι κάνετε όταν νιώθετε ότι σάς προειδοποιεί το σώμα σας ότι πάει για κάποια ώση; Δηλαδή νιώθετε κάποια αδυναμία παραπάνω, κάποια συμπτώματα σάς θυμίζουν κάτι που είχατε ξαναπεράσει παλιά... Οι παλιοί φαντάζομαι καταλαβαίνουν τι εννοώ. Και ίσως αν δεν δώσετε σημασία, να οδηγηθείτε αργά ή γρήγορα στην καταραμένη και ίσως αναπόφευκτη κορτιζόνη. Πώς λοιπόν το αντιμετωπίζουμε με φυσικό τρόπο; :)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να έγινα κατανοητή και να φτάνουμε σε αυτό το σημείο όσο πιο σπάνια γίνεται! :smile-muscle:
 #131347  από Στάθης
 Παρ Απρ 05, 2019 9:35 pm
Dhm έγραψε: Παρ Απρ 05, 2019 8:08 pm Καλησπέρα παιδιά! Λίγο περίεργη ενδεχομένως ερώτηση και ίσως να ξέρω μερικές απαντήσεις, αλλά μακάρι να μάθω και κάτι καινούργιο! :)
Τι κάνετε όταν νιώθετε ότι σάς προειδοποιεί το σώμα σας ότι πάει για κάποια ώση; Δηλαδή νιώθετε κάποια αδυναμία παραπάνω, κάποια συμπτώματα σάς θυμίζουν κάτι που είχατε ξαναπεράσει παλιά... Οι παλιοί φαντάζομαι καταλαβαίνουν τι εννοώ. Και ίσως αν δεν δώσετε σημασία, να οδηγηθείτε αργά ή γρήγορα στην καταραμένη και ίσως αναπόφευκτη κορτιζόνη. Πώς λοιπόν το αντιμετωπίζουμε με φυσικό τρόπο; :)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να έγινα κατανοητή και να φτάνουμε σε αυτό το σημείο όσο πιο σπάνια γίνεται! :smile-muscle:
Αυτό που κάνω όταν νιώθω την προειδοποίηση είναι να αυξήσω ή να ξεκινήσω την λήψη κουρκουμα (Turmeric) σε μεγάλες δόσεις. Για παράδειγμα, αντί για 2 (πρωί) που μπορεί να παίρνω καθημερινά, ξεκινώ να παίρνω 4 (2πρωί-2μεσημέρι) ή 6(2πρωί-2μεσημέρι-2βράδυ) ανάλογα με την σοβαρότητα της προειδοποίησης. Το θαύμα είναι, ότι όποτε έχω χρειαστεί ενισχυμένες δόσεις κουρκουμά, με έχει βοηθήσει αυτή η λογική 100% των περιπτώσεων.

Παρέα λοιπόν με το μανιφέστο του κουρκουμά για 1 εβδομάδα, ή 3 μέρες (αναλόγος και πάλι της σοβαρότητας που νιώθω), πίνω πολλά νερά (τουλάχιστον 8 ποτήρια), επίσης ενισχύω και παράπλευρες βιταμίνες όπως Q10, μαγνήσιο (κ.α. αντιοξειδωτικά) σε διπλές δόσεις (από 1 σε 2 π.χ.).
Ελαφρύ περπάτημα κάθε πρωί για ενίσχυση και αντιοξείδωση μεταβολισμού, και σοβαρή μείωση της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες (π.χ. κινητά τηλέφωνα) ! Η κόπωση και το άγχος σαφώς και είναι αντίμετρα στην βελτίωσή μας, οπότε η καλή ξεκούραση και έξυπνα διαλλείματα από την τρεχαντήρι ρουτίνα μας είναι θεμιτά.

Επίσης καλό είναι να αφουγκραζόμαστε τον Λόγο που μας προειδοποιεί το σώμα, και να πράττουμε ανάλογα για την εξομάλυνσή του -σε Πνευματικό επίπεδο-, για να μην ξανασυμβεί!

Έχω ξεχάσει εδώ και χρόνια πως είναι η κορτιζόνη (μετά από δεκάδες-αμέτρητες δόσεις), και θεωρώ -μάλλον βιώνω- ότι ο Κουρκουμάς σε μεγάλες δόσεις κάνει την ίδια δουλειά, αν όχι καλύτερη (& χωρίς παρενέργειες).
 #131348  από Dhm
 Παρ Απρ 05, 2019 9:39 pm
Σε ευχαριστώ πολύ Στάθη! :) Ναι! Πιστεύουμε στην δύναμη του κουρκουμά!
Αλλά εννοείς τον παίρνεις σε υγρή μορφή ε; Κάποια συγκεκριμένη εταιρία; Έχω καιρό να πάρω.
 #131349  από passenger69
 Παρ Απρ 05, 2019 10:20 pm
Γεια σου , και γω το ίδιο κάνω , όποτε νιώθω (κάπως) πλακώνομαι στο turmeric . Έχω να πάρω κορτιζόνη πολλά χρόνια . Πάνω από 6-7 σίγουρα.
 #131350  από Dhm
 Παρ Απρ 05, 2019 11:02 pm
Πολύ ευχάριστο! :) Εσύ τι κουρκουμά παίρνεις;
Μακάρι να τα καταλάβαιναν-ήξεραν και οι γιατροί αυτά!
 #131351  από Στάθης
 Σάβ Απρ 06, 2019 9:31 am
Χαχα, γιατί να τα καταλάβουν-ξέρουν, από ένα προϊόν 20ευρώ τι μπόνους να βγάλει κανείς;;;

Προσωπικά μου έχει ταιριάξει ο κουρκουμάς της solgar (turmeric), είναι σκόνη σε αμπούλες. Υπάρχουν πάρα πολλά σκευάσματα και πρόσφατα κυκλοφορεί όπως ρωτάς και σε υγρή μορφή (για καλύτερη λέει βιοδιαθεσιμότητα-απορρόφηση), αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Τις βιταμίνες B (B-Complex) έχω δοκιμάσει σε υγρή μορφή και μπορώ να πω ότι υπάρχει αίσθημα καλύτερης απορρόφησης.
 #131352  από Dhm
 Σάβ Απρ 06, 2019 1:06 pm
Χαχα καλά προφανώς, αλλά και με την κορτιζόνη δεν έχουν κέρδος. Ναι λένε είναι καλύτερα σε υγρή μορφή, ειδικά σε μένα που έχω θέματα με στομάχι, έντερο. Και D3 σε υγρή μορφή παίρνω πλέον. Ο ομοιοπαθητικός μου είχε δώσει τον κουρκουμά από Adama, αλλά δεν κατάλαβα γιατί μου το σταμάτησε. Και μου έλεγε να το κρατάω και λίγο στο στόμα μου για ακόμα πιο άμεση απορρόφηση.
Ίσως ανοίγω άλλο θέμα και να τα έχεις πει και αλλού, αλλά τι συμπληρώματα παίρνεις Στάθη; Γιατί έχω χαωθεί λίγο και με αυτό το θέμα. Προς το παρόν, πέρα από τα ομοιοπαθητικά, παίρνω D, Mg, φιλικό οξύ μόνο. Και μέσα στο θέμα πάλι, σε τέτοιες περιόδους 'άμεσης δράσης', αν γενικά ασχολείστε με γιόγκα και διαλογισμό, υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα πράγματα που κάνετε; (για περισσότερη ηρεμία ίσως και αντιφλεγμονώδη δράση) Α, και αυτό με το σέλερυ πρωί πρωί το κάνετε-γνωρίζετε;
 #131353  από Στάθης
 Σάβ Απρ 06, 2019 6:54 pm
Συμπληρώματα και λοιπές αλυσιδωτές πρακτικές μου σήμερα είναι η παρακάτω. Σημειώνω ότι αλλάζει αρκετά συχνά, και ότι ο ρυθμός είναι το κλειδί. Το καταπληκτικό είναι ότι καθένας μας μπορεί να έχει ένα δικό το πρόγραμμα με τα δικά του χαρακτηριστικά, μια δικιά του καθημερινή βιωματική τελετουργία-εμπειρία, αυτά που μπορεί και του ταιριάζουν, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

ΠΡΩΙ ----------------------------------------------------------

Αλόη Βέρα ζελέ (1 φέτα)
20λ. Άσκηση (Περπάτημα - εκγύμναση ποδιών)
Λινέλαιο (2 κουταλιές της σούπας)
Γεύμα
Ubiquinol x 1
Turmeric x 2
Thiamin x 1
AminoAcids x 1

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ---------------------------------------------------

Γεύμα
B-Complex (υγρή μορφή)

ΑΠΟΓΕΥΜΑ -------------------------------------------------

40λ. Άσκηση (Κολύμπι - Αερόβια - εκγύμναση κορμού-χεριών)
Πλούσιο γεύμα φρούτων εποχής.

ΒΡΑΔΥ ----------------------------------------------------------

Γεύμα
Thiamin x 1
Ginkgo Leaf x 1
Rhodiola Root x 1
Magnesium x 1
20λ. Άσκηση (Κιθάρα - εκγύμναση δακτύλων)

Κεφίρ (προβιοτικά) (1-2 φορές την εβδομάδα).
Κάνναβη (όταν υπάρχει ανάγκη, αλλά όλο και πιο σπάνια).

Υγ. Δεν λαμβάνω Βιταμίνη D, γιατί πιστεύω πολύ στην Δύναμη του Ήλιου, και προσπαθώ κατά την άσκηση το πρωί και προπάντων το απόγευμα να εκτίθομαι σε Αυτόν όσο γίνεται περισσότερο ακόμα και το χειμώνα.
 #131354  από Dhm
 Σάβ Απρ 06, 2019 7:59 pm
Αχ είσαι τέλειος! :) Αυτά τα έχεις ψάξει εσύ και τα έχεις δοκιμάσει απάνω σου ή σε έχει καθοδηγήσει κάποιος; Όσο για την βιταμίνη D, δεν ξέρω, κι εγώ πιστεύω στην δύναμη του ήλιου, αλλά εκτός ότι δεν τον αντέχω σχεδόν καθόλου (και λόγω ερυθηματώδη λύκου) νομίζω δεν απορροφάω ότι και να κάνω.
 #131355  από Στάθης
 Σάβ Απρ 06, 2019 9:21 pm
Dhm έγραψε: Σάβ Απρ 06, 2019 7:59 pm Αχ είσαι τέλειος! :) Αυτά τα έχεις ψάξει εσύ και τα έχεις δοκιμάσει απάνω σου ή σε έχει καθοδηγήσει κάποιος;...
Δύο μέλη για αρχή με βοήθησαν πολύ να καταλάβω ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος μέσα από συμπληρώματα, πρωτίστως η litsa που με οδήγησε σε έναν ειδικό-γενετιστή, και επίσης σε μεγάλο βαθμό με βοήθησε το μέλος fedra, που βίωσα να κάνει πράξη ένα δικό της σχήμα. Μετά από 2 χρόνια περίπου παρακολούθηση από τον γενετιστή (2013-2015), λόγο και του οικονομικού, αποφάσισα να αναλάβω λίγο την κατάσταση μόνος μου αφού είχα τις γνώσεις πια να το κάνω παντρεύοντας τα συμπληρώματα με άλλες δυναμικές γνώσεις (ποτέ δεν σταματούν), και λοιπές πρακτικές.

Γνώσεις..., για παράδειγμα αν μπεις εδώ: http://www.greenmedinfo.com/disease/mul ... is?ed=5655 θα δεις ποια είναι τα πιο ψαγμένα θετικά "εναλλακτικά" που έχει ερευνήσει η επιστήμη για την πολλαπλή σκλήρυνση (αλλά και τα πιο προβληματικά) !