• ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΞΈΝΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #130857  από Themis
 Πέμ Δεκ 20, 2018 12:56 pm
Καλησπέρα στην παρέα! Είμαι ασθενής εδώ και 3 χρόνια και παίρνω Gilenya. Έκανα χειρουργείο πριν καμιά εβδομάδα στο οποίο μου τοποθέτησαν ξένο σώμα στο σώμα μου. Επειδή φοβόντουσαν μην κάνω κάποια λοίμωξη σε συνεννόηση με τον νευρολόγο μου διέκοψα το Gilenya επειδή μου ρίχνει τα λευκά στο όριο. Τώρα ο ορθοπεδικος που μου έκανε την επέμβαση μου λέει ότι αν κάνω κάποια λοίμωξη ίσως χρειαστεί να το αφαιρέσουμε κιόλας και δεν θα ήθελε να βρίσκομαι σε ανοσοκαταστολή για τουλάχιστον 6 μήνες και να μιλήσω με τον νευρολόγο μου. Θα μιλήσω με τον νευρολόγο αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσει χωρίς φάρμακο τόσο καιρό. Έχει τύχει σε κανέναν από εδώ παρόμοια κατάσταση και τι έκανε; φοβάμαι να πάρω το Gilenya μην κάνω λοίμωξη και με ξαναβάλουν χειρουργειο πάλι...
 #130859  από Στάθης
 Παρ Δεκ 21, 2018 12:42 pm
Αν και δεν έχω βιώσει κάτι ανάλογο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, με προσοχή.

Έκανες εγχείριση και είναι αναγκαίο λόγο αυτής να μην ανοσο-καταστείλεις τον οργανισμό σου για ένα διάστημα λόγο πιθανόν σοβαρών επιπλοκών.
Ο νευρολόγος δεν είναι ανοσολόγος - αλλά μοιράζει ανοσο-τροποποιητικά φάρμακα- αλλά αυτό είναι άλλο θέμα - και μπορεί να έχει το δικό το σκεπτικό, πάντα έξω από το χορό.

Εσύ είσαι υπεύθυνος για την ομαλή πορεία της μετα-εγχειρητικής περιόδου, κανένας άλλος.

Επίσης ίσως είναι η μεγάλη ευκαιρία σου να κόψεις τελείως τέτοιου είδους φάρμακα (ανοσο-μετάλλαξης) και να πορευτείς σε μια άλλη πιο απτή και θεραπευτική βάση (μεγάλη συζήτηση, αλλά το φόρουμ βοηθάει προς τα εκεί).

Όλα στην ζωή εν τέλη γίνονται για κάποιο λόγο. Και αυτό το ξένο σώμα μέσα σου, μπορεί να γίνει θετικός οδηγός σου.
Καλή Ανάρρωση και Δύναμη εύχομαι Ευλογία και καλή Φώτιση μέσα από τις περιπέτειές σου.