• ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #130262  από apostolis
 Κυρ Ιούλ 15, 2018 9:06 pm
Καλησπέρα σε όλους. Διαγνώστηκα εδώ και 1 μήνα με σκλήρυνση. Με μία εστία 1,2 εκατοστά στο κεφάλι η οποία δεν προσλάμβανε σκιαγραφικό άρα ήταν ανενεργή. Καμία εστία σε θωρακική μοίρα και αυχαίνα.Θετικός σε αντισώματα στο ΕΝΥ. Θέλησα να πάρω μια δεύτερη γνώμη από γιατρό ωστόσο και μου είπε ότι μια εστία δεν είναι αρκετή για για τελική διάγνωση. Τα συμπτώματα μου πριν κάνω τη μαγνητική ήταν ελαφριά αδυναμία στο χέρι, ελαφρύ μούδιασμα στο καλάμι και μλαυρα μυγάκια στην όραση. Τον τελευταίο καιρό νιώθω μια σχετική πίεση στο κεφάλι και στα αυτιά και καμιά φορά ένα στιγμιαίο και πολύ μικρό πόνο στο δεξί μέρος του κεφαλιού κοντά στο αυτί. Γίνεται να μου προκαλούνται νέα συμπτώματα με μία ανενεργή εστία? Είναι γνώριμα συμπτώματα της νόσου αυτά; Φοβάμαι μήπως έχω όγκο; Γίνεται να κάναν τόσο λάθος διάγνωση στο νοσοκομείο;
 #130263  από Στάθης
 Κυρ Ιούλ 15, 2018 10:42 pm
apostolis έγραψε: Κυρ Ιούλ 15, 2018 9:06 pm ...και μλαυρα μυγάκια στην όραση.
Γεια σου Αποστόλη. Ξεκινώντας από τα μαύρα μυγάκια στην όραση, είναι κάτι που δείχνει ότι έχεις κατά πολύ ξεπεράσει την τοξική αντοχή στο σώμα σου.

Τα μαύρα μυγάκια, είναι σκουπιδάκια στο πεδίο της όρασής μας, και υποδηλώνουν την ζωή που έχουμε κάνει ή που κάνουμε. Δημιουργούνται όπως ανέφερα παραπάνω από την υπερφόρτωση του σώματος από τοξίνες, οι οποίες τοξίνες μπορεί να είναι οι καταχρήσεις, άγχος-φόβος, το τσιγάρο, τα ναρκωτικά (αρκετά συχνό), το αλκοόλ, πολλοί καφέδες, την κακή διατροφή, ξενύχτια κτλ.

Το γνωρίζω διότι έχω τα μαύρα μυγάκια από το 2002, με διάγνωση ΣΚΠ το 2004. Σημειώνω ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί ως προς την όραση, διότι με ευκολία μπορεί κανείς να ζει με αυτά ανεπαίσθητα και δεν αποτελούν λειτουργικό πρόβλημα. Το σοβαρό του θέματος τους (και καλή ερώτηση) είναι τι κάνουμε με το τοξικό προφίλ το οποίο και έχει ξεπεραστεί στο σώμα μας και αποτέλεσμα αυτού είναι και η εστία (ή εστίες) στον Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Η απάντηση είναι Αντιοξείδωση και Αποτοξίνωση με όσο το δυνατόν πιο φυσικά μέσα. Τα φάρμακα της πολλαπλής σκλήρυνσης μπορούν μόνο να διαιωνίζουν την τοξικότητα στο σώμα και δεν έχουν τίποτα να μας προσφέρουν ως προς την πραγματική μας Θεραπεία.
apostolis έγραψε: Κυρ Ιούλ 15, 2018 9:06 pm Με μία εστία 1,2 εκατοστά στο κεφάλι η οποία δεν προσλάμβανε σκιαγραφικό άρα ήταν ανενεργή. .... Γίνεται να μου προκαλούνται νέα συμπτώματα με μία ανενεργή εστία? ....
Ως προς το θέμα της μαγνητικής (MRI), φωτογραφίζει το παρελθόν και όχι το τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στον εγκέφαλο. Εξού και το ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία η μαγνητική από την άποψη ότι δείχνει το ξεπερασμένο. Αυτό που έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ σημασία είναι η ΚΛΙΝΙΚΗ μας εικόνα στο ΤΩΡΑ. Είναι το μόνο που έχουμε να διαχειριστούμε, ούτε το αύριο, ούτε το μέλλον, αλλά το ΠΑΡΟΝ.

Επίσης το παρακάτω
apostolis έγραψε: Κυρ Ιούλ 15, 2018 9:06 pm Τον τελευταίο καιρό νιώθω μια σχετική πίεση στο κεφάλι και στα αυτιά και καμιά φορά ένα στιγμιαίο και πολύ μικρό πόνο στο δεξί μέρος του κεφαλιού κοντά στο αυτί.
Δείχνει πιθανά ότι το κυκλοφορικό σου μέσα και έξω από τον εγκέφαλο, έχει παλινδρόμηση, Επιστημονικά λέγεται ΧΕΝΦΑ ή CCSVI, πάθηση η οποία συνδέεται με την ΣΚΠ και κάνει φλεγμονές λόγο των τοξινών που οξειδώνουν το φλεβικό δίκτυο και συσσωρεύονται στον εγκεφαλικό ιστό.

Στην περίπτωση μου είχα τα ίδια συμπτώματα αλλά σίγουρα πιο έντονα, και προχώρησα στην εύκολη επιδιόρθωση των στενώσεων (αγγειοπλαστική) που είχαν υποστεί οι φλέβες μου στο λαιμό από την κάκιστη ζωή μου την μετα-εφηβική εποχή. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα για πιο πράγμα μιλάω: viewtopic.php?p=41231#p41231
apostolis έγραψε: Κυρ Ιούλ 15, 2018 9:06 pm Φοβάμαι μήπως έχω όγκο; Γίνεται να κάναν τόσο λάθος διάγνωση στο νοσοκομείο;
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση Αποστολή, δεν θα ήσουν εδώ σε αυτό το φόρουμ. Βγάλε από το μυαλό σου το παραπάνω για τα ΚΑΛΑ. Έχεις κάτι διαχειρίσιμο, ιάσιμο και μαζεύοντας τα κομμάτια σου και βελτιώνοντας τις πτυχές στην ζωή σου που σε έφεραν σε αυτό το σημείο, όχι μόνο θα καταλαγιάσεις το γεγονός που βιώνεις, αλλά και θα μετουσιώσεις το "πρόβλημά" σου σε σταδιακή βελτίωση της ποιότητα ζωής σου.

Μία είναι η Εστίασή σου. Στο πως θα φέρεις πάλι το Κεντρικό Νευρικό σου Σύστημα (ΚΝΣ) στην πρότερη Υγεία του. Και όχι, το Ανοσοποιητικό σου δεν έχει κανένα πρόβλημα, όπως τονίζουν οι νευρολόγοι και blockbuster φαρμακευτικές τους. Τα φάρμακα τους θα είχαν τάση προς την Ίαση, την οποία και ούτε στο ελάχιστο δεν εκπληρούν.

Πνεύμα - Διατροφή - Άσκηση. Ρώτα, ψάξου, βρες λύσεις όλα είναι σήμερα Εδώ, Ανοιχτά, Ελεύθερα, Θεραπευτικά. Η Αυτογνωσία σου θα σε κάνει Ιατρό του Εαυτού σου. Οι γιατροί απλά θα σου παρέχουν μια πρόσκαιρη φροντίδα, τίποτα παραπάνω.
Θα γίνεις Καλά, είναι στο Χέρι σου.