• Έντονη φαγούρα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #130208  από Αντωνία
 Πέμ Ιουν 28, 2018 8:01 pm
Εδώ και τρεις μήνες περίπου υποφέρω από εντονη φαγούρα σε όλο μου το σώμα και το πρόσωπο. Είναι σύμπτωμα της νόσου;
 #130209  από Στάθης
 Παρ Ιουν 29, 2018 10:53 am
Αντωνία έγραψε: Πέμ Ιουν 28, 2018 8:01 pm Εδώ και τρεις μήνες περίπου υποφέρω από εντονη φαγούρα σε όλο μου το σώμα και το πρόσωπο. Είναι σύμπτωμα της νόσου;
Γεια σου Αντωνία, ένα από τα συμπτώματα της ΣΚΠ μπορεί να είναι και ο κνησμός (φαγούρα).
Ανήκει στην ομάδα των δυσαισθησιακών συμπτωμάτων, είναι νευρολογικής προέλευσης όπως το μούδιασμα, η αίσθηση καψίματος, οι σουβλιές, ή οι νευροπαθητικοί πόνοι.

Ο κνησμός μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, ή του προσώπου. Διαφέρει από την αλλεργική φαγούρα γιατί δεν συνοδεύεται από δερματικά εξανθήματα ή φλύκταινες στο σημείο του κνησμού.

Σαν σύμπτωμα το έχω περάσει πολλές φορές, κάνοντας το κύκλο του συνήθως μικρής διάρκειας (1-3 εβδομάδες) όπως ερχόταν έτσι έφευγε.
 #130210  από Gianna
 Σάβ Ιουν 30, 2018 12:32 pm
Αντωνία, κοίτα μήπως είναι παρενέργεια κάποιου φαρμάκου, κάποιου σαμπουάν, αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς Συνέχεια, κάποιου απορρυπαντικου. Η συχνή χρήση μπορεί να σε πειράζει. Επίσης, ανάφερε το στο γιατρό σου.