• ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ / ΠΟΡΕΙΑΣ

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #130062  από petros
 Τετ Μάιος 30, 2018 11:07 am
Καλησπέρα
είμαι παλιό μέλος στο φόρουμ αλλά έχω καιρό να μπω. Καταρχήν παλιοί και νέοι εύχομαι τα καλύτερα.
Μπήκα μετά από καιρό γιατί θεωρώ "χρέος" μου να ενημερώσω, και να βοηθήσω όπως βοηθήθηκα και εγώ από το φόρουμ όταν έσκασε η ΣΚΠ .
Οι παλιοί γνωρίζουν λίγο πολύ την ιστορία αλλά ενημερωτικά σας λέω ότι δεν έχω εγώ ΣΚΠ αλλά η γυναίκα μου. Ξεκαθαρίζω πως ότι γράφω το κάνω καθαρά ενημερωτικά και όχι σε με τάση υπόδειξης η προτροπής, και αυτό το λέω γιατί η γυναίκα μου έχει επιλέξει την οδό 10 χρόνια τώρα χωρίς φάρμακα.
Πριν μερικές μέρες λοιπόν κάναμε μαγνητική. Μετά από 4 χρόνια ακριβώς. (έχουμε και κλειστοφοβία στον μαγνητικό). Δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα είναι θετικά η αρνητικά. Μετά από 4 χρόνια μετά την τελευταία μαγνητική τα μόνα ευρήματα είναι 2 νέες εστίες στον εγκέφαλο που δεν προσλαμβάνουν σκιαγραφικό. Η αλήθεια είναι ότι μάλλον ικανοποιημένος πρέπει να νοιώθω μιας και τα περίμενα χειρότερα τα πράγματα. Σε όλη την πορεία αυτή των 10 ετών τα προβλήματα που είχαμε ήταν κατά κύριο λόγο αισθητικού χαρακτήρα, οπτική νευρίτιδα και κόπωση. Μαζί με πόνους που έρχονται και παρέρχονται. Η γυναίκα μου έχει φουλ πρόγραμμα δουλειάς, πάει γυμναστήριο, και είναι η καλύτερη μάνα του κόσμου.
Κατά διαστήματα κάναμε ομοιοπαθητική και στους τελευταίους 3 μήνες της παρήγγειλα το NEYROASPIS. αυτή είναι όλη και όλη η "θεραπεία" που ακολούθησε 10 χρόνια τώρα.
Δεν θέλω να σας κουράσω και θα παρακολουθώ το θέμα σε περίπτωση που έχει κάποιος απορίες για οτιδήποτε.
Κλείνοντας και επειδή είχα καιρό να μπω στο φόρουμ θέλω να ευχηθώ στους παλιούς φίλους μου να είναι καλά και να πω στους νέους να μην απελπίζονται. Μπορεί θεραπεία να μην υπάρχει αλλά με την κατάλληλη ενημέρωση και την σωστή διαχείριση όλα είναι πιθανά να πάνε πολύ καλά από ότι τα έχουμε στο μυαλό μας όταν μαθαίνουμε αυτές τις 3 λεξούλες.
καλή δύναμη σε όλους.
 #130063  από Gianna
 Τετ Μάιος 30, 2018 2:26 pm
Πέτρο,
πολύ όμορφα που μας κοινοποιείς ευχάριστα νέα!
Να είναι πάντα έτσι και οι επιλογές σας να είναι προς την κατεύθυνση της Ιασης.
Γενικά ακολουθείτε κάποιο διατροφικό πρόγραμμα? Συμπληρώματα, βιταμίνες? Βότανα, ρίζες και μπαχαρικά πχ κουρκουμάς , τζίντζερ κτλ?

Εύχομαι πάντα να ποστάρεις καλά νέα!!!!!!!!

:happy-cheerleadersmileygirl:

Χρόνια Πολλά σε όλους μας για την ημέρα με την αλήθεια να λάμπει πάντοτε και τον άνθρωπο πάνω από όλα!!
 #130066  από Αντωνία
 Πέμ Μάιος 31, 2018 10:49 am
Τελικά έχω αντιληφθεί ότι η νόσος εκδηλώνεται τελείως διαφορετικά στον καθένα.Σε εσάς είναι λιγότερο επιθετική.εγω πχ τον Ιανουάριο περπατούσα και τώρα όχι.εδω και καιρό μάλιστα.
 #130067  από petros
 Πέμ Μάιος 31, 2018 1:11 pm
Καλημέρα και στις δύο.
Ναι συμφωνώ ότι στον καθένα εκδηλώνεται διαφορετικά και ακόμα και στο ίδιο πρόσωπο σε διαφορετικές εποχές διαφορετικά .Σε εμάς πχ που έχουμε κάνει 4 μαγνητικές μέχρι τώρα στα 10 χρόνια τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά. από την δεύτερη μαγνητική στην τρίτη είδαμε 3 νέες εστίες στον αυχένα και 8 νέες στον εγκέφαλο. Γι αυτό και τώρα χάρηκα σχετικά που μετά από 4 χρόνια βρήκαμε μόνο 2 μικρές στον εγκέφαλο. Τα περίμενα χειρότερα.
Όχι Γιάννα δεν μπορώ να πω ότι όλο αυτό το διάστημα κάνουμε κάτι ιδιαίτερο από πλευρά διατροφής κλπ. Κατά καιρούς έχουμε πάρει για κάποιο διάστημα βιταμίνη D, και τώρα το ΝΕΥΡΟΑΣΠΙΣ που ανέφερα.
Γενικά επειδή η κλινική εικόνα ήταν καλή με εξαίρεση κάποια διαστήματα δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε χημεία και προσπαθούσα να ενημερωθώ όσο μπορώ περιμένοντας. Είναι ρίσκο αλλά ίσως έχει βγει.
Εμένα σαν Πέτρο γενικά η άποψη που έχω εκφράσει εδώ και καιρό είναι ότι οι μαρτυρίες των ασθενών και η πορεία τους βάση των εμπειριών τους στην εκάστοτε θεραπεία είναι πιο χρήσιμες από αυτή των γιατρών. Μην παρεξηγηθώ. Κάποιο φάρμακο μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά σε κάποιον και σε κάποιον άλλον όχι. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Αν είμαστε τυχεροί προς το παρόν τότε μια χαρά. Γενικά νομίζω πως όσο πιο ενεργός μπορείς να μείνεις, όσο περισσότερο σιτίζεσαι σωστά , όσο η ψυχολογία σου δεν σε παίρνει από κάτω , τόσο καλύτερη πορεία έχεις. Συν την εκάστοτε θεραπεία που ακολουθεί ο καθένας και βλέπει τα αποτελέσματα στον εαυτό του.
σας εύχομαι τα καλύτερα και ότι θέλετε και μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως.
 #130069  από manolo
 Πέμ Μάιος 31, 2018 8:52 pm
Πέτρο,πιστεύω ο πυλώνας και καταλύτικης σημασιας στην καλη πορεία ενος ασθενούς στην σκλήρυνση είναι και η οικογένεια του ,αποδειξη εσυ,εγώ θέλω να σε ρωτησω τι ειδους γυμναστική κανει η γυναίκα σου και δοκιμαστε και τον ταπεινο κουρκουμα έχει αποδειχτεί οτι έχει νευροπροστατευτικες ιδιοτητες,καλη πορεία ολοψυχα.
 #130078  από petros
 Τρί Ιουν 05, 2018 5:37 pm
Καταρχήν καλησπέρα και ευχαριστώ για την συμβουλή περί κουρκουμά. Θα το κοιτάξω άμεσα.

Γυμναστική όχι βάρη. Είναι φαντάσου μια μίξη ήπιου πιλάτες με κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης με μπάλες, ασκήσεις στρέτσινγκ και μέσα στο πρόγραμμα έχει και χορούς ακόμα! Δεν έχει ονομασία νομίζω συγκεκριμένη. Της δίνει ευεξία. Να φανταστείς καμιά φορά που νοιώθει κόπωση ή μπορεί ν την ενοχλούν λίγο τα πόδια και πάει νοιώθει καλύτερα όταν γυρίζει. Δεν ξέρω αν ξέρεις αλλά πιστεύεις ότι μαγνήσιο είναι καλό ? έχει δοκιμάσει κάποιος?
 #130081  από manolo
 Τρί Ιουν 05, 2018 11:54 pm
Πετρo,μαγνήσιο,κουρκουμα,βιταμινες B,βιοτινη και ταχίνι με μέλι είναι τα καθημερινά μου,για γυμναστική εγώ κάνω yoga και ελλειπτικό και εγώ κομματια αν ειμαι ,πάω για πρόγραμμα με χαλαρώνει και με ανακουφιζει απο το αγχος,αν πάρετε κουρκουμα κοιταξε το συμπλήρωμα να έχει απορροφητικότητα απο τον οργανισμό και το μαγνήσιο βασικό στοιχειο για την λειτουργια του νευρικόυ συστηματος,χαλαρωνει και τους μυς απο έντονη δραστηριότητα και κράμπες,περιπου στην ίδια κατασταση ειμαι με την γυναικα σου αρκετές εστίες παλιές και σε καλη κλινική κατασταση ,χωρίς φαρμακα,θέλω να σε ρωτησω από τις παλιές εστίες είναι ως εχει, δεν εξαφανιστηκε καμια,επαναμυελινωση είχε σε καποια;
 #130086  από petros
 Τετ Ιουν 06, 2018 5:35 pm
Ευχαριστώ για την κατάρτιση. Όχι δεν νομίζω ότι εξαφανίστηκε κάποια φίλε. Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι από το γεγονός που αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη διαφοροποίηση.
δεν ξέρω πόσο ασχολούνται με αυτό και ίσως έχει να κάνει και με το διαγνωστικό. Πάντως αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι "επανεργοποιούνται" κάποιες παλιές εστίες γιατί το σύμπτωμα το νοιώθει στο ίδιο σημείο. Και δεν είναι ψευδοόση γιατί διαρκεί μέρες. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τον συγκεκριμένο μηχανισμό να σου πω την αλήθεια.
εδώ θέλω να προσθέσω μια σκέψη που είχα. Δεν πρόκειται να πω σε κανέναν ΠΌΤΕ μην πάρεις φάρμακα. Αλλά επειδή το ανέφερες (εναναμυελίνωση) θέλω απλά να πω την λογική μου. Όταν καταστέλεις τον οργανισμό με φάρμακα για να μην φλεγμαίνει, καταστέλεις και την δυνατότητα του να διορθώνει.
Αυτό μόνο.
 #130090  από manolo
 Πέμ Ιουν 07, 2018 7:07 am
:smile-rock:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manolo την Πέμ Ιουν 07, 2018 7:28 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #130091  από manolo
 Πέμ Ιουν 07, 2018 7:17 am
Σωστα ,η φλεγμονή δεν σβήνει απλα απενεργοποιειται και ενα ερέθισμα πχ ζέστη,κούραση,άγχος την ενεργοποιεί,τα φάρμακα που δίνουν σίγουρα δεν διορθωνουν,αλλά κάνουν τον οργανισμό φυτο και ανήμπορο να δρασει στην ανανέωση των κυττάρων, τον έχουν παροπλισει,για αυτό ένας που τα κόβει για ενα διαστημα γιατι δεν του ταιριαξαν του εμφανίζονται ξαφνικα όλα τα συμπτωματα,αμα επιλέξεις τον φυσικο τροπο ίασης με με κουρκουμα (φυσική κορτιζόνη),βιταμινες και γυμναστική του δίνεις ενα σύμμαχο συμβατο για την αναγέννηση του οργανισμού,μπορούμε να γράφουμε κατεβατα για το θέμα αλλά πρεπει να πρεπει να κατανοήσουμε πως λειτουργει το μικρο σύμπαν στο οποίο φιλοξενείται η ψυχή μας και να γίνουμε στυλοβάτες στην εύρυθμη λειτουργία του.