• Πονος στους μηρους

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #129959  από Violetaa
 Δευ Απρ 30, 2018 11:42 pm
Γεια σε ολους σας. Σας διαβαζω εδω και λιγο καιρο και εχω διαβασει αρκετα θεματα. Φαινεται πως υποστηριζετε ο ενας τον αλλο και αυτο ειναι πολυ καλο! Για το θεμα που με απασχολει ωστόσο δεν ειδα να εχει δημοσιευτει κατι για αυτο και ανοιξα νεο θεμα. Λοιπον αυτο που με απασχολει ειναι οτι εχω πονους στους μηρους δηλαδη στα ποδια ψηλα. Ποτε στο ενα ποδι ποτε στο αλλο. Ο πονος δεν ειναι συνεχομενος αλλα ερχεται και φευγει. Στο δεξι τωρα την τελευταία φορα κρατησε 4 μερες. Επισης να διευκρινίσω οτι δεν ποναει ολο το ποδι. Μονο ενα συγκεκριμένο σημείο του μηρου. Εχω διαβασει απο εδω οτι η σκπ προκαλει και πονους. Απο την εμπειρια σας θα μπορουσε να ειναι σκπ ? Εχω παει σε τοσους γιατρους και δεν μου βρισκουν τι εχω. Μαγνητικη μονο στα ποδια εχω κανει τιποτα αλλο. Ο τελευταιος νευρολογος μου ειπε οτι ισως να ειναι απ τα στενα εσωρουχα ή κολαν αν φοραω. Εχει τετοιους πονους η σκπ βρε παιδια ? Και πως αντιμετωπιζονται ? Ευχαριστω για τον χρονο σας !!
 #129961  από Konstantinos
 Τρί Μάιος 01, 2018 1:53 am
Η ΣΚΠ έχει πολύ ενοχλητικούς πόνους δυσαισθησίας.
Πόνους όμως δίνουν και χίλιες δυο άλλες αιτίες.
Για τι είδους πόνους μιλάμε ειδικότερα;
Τσιμπήματα, σουβλιές, κάψιμο, μούδιασμα, σφίξιμο, ευαιρέθιστο δέρμα;
 #129963  από Violetaa
 Τρί Μάιος 01, 2018 4:07 am
Γεια σου Κωνσταντίνε. Σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου. Οταν λες ενοχλητικους πονους δυσαισθησιας τι ακριβως εννοεις? Δεν ξερω πως να τον περιγραψω αλλα ειναι μαλλον σαν το πιασιμο που νιωθουμε μετα το γυμναστηριο. Και καποιες φορες νιωθω να με καιει κιολας. Γινεται καποιος να εχει μονο συμπτωματα χωρις ωσεις ??
 #129965  από Konstantinos
 Τρί Μάιος 01, 2018 9:27 pm
Οι πόνοι δυσαισθησίας εμφανίζονται ως τσιμπήματα, σουβλιές, κάψιμο, μούδιασμα, σφίξιμο, ευαιρέθιστο δέρμα, κλπ που μπορεί να αλλάζει σε ένταση στη διάρκεια της ημέρας.
Ώση έχουμε όταν εμφανίζονται κάποια συμπτώματα και μετά από κάποιο διάστημα εξαφανίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους, επιστρέφοντας περίπου στην προ ώσης κατάσταση. (4ο διαγραμμα)
Όταν έχουμε συμπτώματα που συνεχώς προστίθενται στα προηγούμενα χωρίς να υπάρχουν διαστήματα επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση, αλλά συνεχής σταδιακή επιδείνωση και προσθήκη συμπτωμάτων, δηλαδή χωρίς διακριτές ώσεις, τότε έχουμε προοδευτική μορφή της νόσου. (1-3 διαγραμματα)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE ... _types.svg
 #129966  από Violetaa
 Τρί Μάιος 01, 2018 11:01 pm
Δεν εχω αυτα τα συμπτωματα. Αυτο που νιωθω ειναι πιασιμο οπως οταν κανουμε γυμναστηριο και πιανομαστε μετα απο καποια ασκηση.. τωρα αυτο δεν ξερω τι ειναι και ουτε και οι γιατροι μου εχουν δωσει μια ξεκαθαρη απαντηση για αυτο και ρωταω εδω μπας και το εχει και καποιος αλλος και με διαφωτισει.. επισης απ οτι διαβασα για να βγει διαγνωση σκπ πρεπει καποιος να εχει περασει εστω μια υποτροπη ? Δηλαδη να εχει εστω ενα συμπτωμα ?
 #129967  από Konstantinos
 Τρί Μάιος 01, 2018 11:59 pm
Το συμπτώματα στη ΣΚΠ δεν έρχονται απαραίτητα με υποτροπή, (η οποία είναι μια απότομη και μαζική εμφάνιση συμπτωμάτων) αλλά και σιγά σιγά, σε βάθος χρόνου, χωρίς διακριτό περιστατικό.
Για να βγει διάγνωση ΣΚΠ δεν χρειάζεται απαραίτητα υποτροπή (προφανώς στην Πρωτοπαθώς Προοδευτική - PPMS) αλλά να πληρούνται τα παρακάτω κριτήρια Μακ Ντόναλντ, όπως τροποποιήθηκαν πρόσφατα το 2017:
https://radiopaedia.org/articles/mcdona ... rosis-2017
όπως θα δεις αρκούν και μόνο ευρήματα σε μαγνητική (εγκεφάλου-μυελού) μαζί με συμπτώματα, χωρίς διακριτό περιστατικό υποτροπής-ώσης.
 #129968  από Violetaa
 Τετ Μάιος 02, 2018 1:13 am
Στην πρωτοπαθη προιουσα δηλαδη για να καταλαβω δεν εχεις ωσεις και απλα η αναπηρια εμφανιζεται πιο γρηγορα απο τις αλλες μορφες ετσι ?
 #129969  από Konstantinos
 Τετ Μάιος 02, 2018 4:56 pm
Όχι απαραίτητα πιο γρήγορα, μπορεί και με την ίδια ταχύτητα σε βάθος χρόνου.
Η διαφορά είναι ότι η εξέλιξη της αναπηρίας είναι συνεχώς επιδεινούμενη στην PPMS, χωρίς διακριτά επεισόδια και χωρίς διαστήματα βελτίωσης και επιστροφής περίπου στην προηγούμενη κατάσταση όπως στην RRMS.
 #129970  από Violetaa
 Τετ Μάιος 02, 2018 5:37 pm
Υπαρχουν διαστηματα που νιωθω καλα και δεν ποναω καθολου . οποτε τωρα εχω μπερδευτει. θα μπορουσε να ειναι η ppms εφοσον δεν εχω υποτροπες ? Ή και θα μπορουσε να ειναι καλοηθης μορφη της νοσου.?? Δηλαδη ο πονος πρεπει να ειναι συνεχεια εκει χωρις να φευγει καθολου ? Γιατι σε εμενα ο πονος δεν ειναι συνεχομενος..
 #129972  από ΜΑΤΙΝΑ
 Πέμ Μάιος 03, 2018 12:06 am
Βρε Βιολετα μου,με ολη την καλη μου διαθεση,μιλας λες και εισαι σιγουρη πως εχεις σκληρυνση.Οχι δεν εχεις σκληρυνση επειδη πονας στους μηρους.Αυτο το πιασιμο που αναφερεις θα μπορουσε ισως να παραπεμπει σε καποιες ρευματολογικες παθησεις,ισως και οχι.