• Καλησπέρα από μια νεοδιαγνωσμένη

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #129802  από Eleni87
 Τρί Μαρ 27, 2018 8:58 pm
Καλησπέρα σε όλους! Ονομάζομαι Ελενη και είμαι 31 ετών.Η εμπειρία μου με την ΣΚΠ δεν μετράει πάνω από 3 μήνες.Η ιστορία μου ξεκινάει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου, που σταμάτησα σχεδόν να κοιμάμαι για τους δυο τελευταίους μήνες λόγο έντονων συσπασεων που βιωνα και λόγο του μεγέθους μου ( μικροκαμωμένη ) και τις έντονης μυικης μου διάπλασης ( αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής) το μικρό μου με πίεζε παρα πολύ! Ο πόνος που βίωνα έφερε το άγχος το άγχος την απόγνωση κτλ..με αποτέλεσμα να εμφανισω αγχώδη διαταραχή, πράγμα που έμαθα από την επαφή μου με τη ψυχολόγο μου μετά τη γέννηση της κόρης μου στις 25/11/2017 ! Από τις πρώτες στιγμές μετά το τοκετό άρχισαν πολύ έντονες ζαλάδες και ένα αίσθημα ιλίγγου που συνεχίζεται έως και σήμερα σε πολύ πιο ήπια μορφή! Στην αρχή θεώρησα πως η επισκληρυδιος αναισθησία έφταιγε για τη κλινική μου εικόνα... ο καιρός περνούσε, καθώς ήμουν βυθισμένη στην ευτυχία της μικρής μου ύπαρξης επέμενα και υπεμενα την πολύ άσχημη καθημερινοτητα μου..δεν ήθελα να ακούσω καν τη λογική της υποβοήθησης με ψυχοφάρμακα και αναλόγως επραττα... ο καιρός περνούσε περνούσε περνούσε τίποτα δεν καλυτερευε μέχρι τη στιγμή που συνάντησα έναν ψυχίατρο που μου εξήγησε το κύκλο των ψυχικών διαταραχών, εκτός αυτού με παρέπεμψε ΤΥΠΙΚΑ σε μια μαγνητική εγκεφάλου , αν κ ήταν πεπεισμένος για την αρχή του κακού μου..Σε λιγότερο από 20 μέρες έκανα την μαγνητική που μου συνέστησε...
τα υπόλοιπα θα τα αναφέρω συμπιεσμενα...
Πάνω από 20 εστίες με απεικονιστικους χαρακτήρες MS διαμέτρου 3,5- 9 χιλιοστών και μια εστία 2,1 στη θωρακική μοίρα.ολες ανενεργές
Συμπέρασμα : τυχαίο εύρημα για μένα η σκπ μέχρι τώρα
Δεν ξέρω το αύριο πως θα ναι, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι πρέπει να βρω τους σωστούς μηχανισμούς του εσωτερικού μου κόσμου για να το αντιμετωπίσω! Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους , να είστε πάντα καλά!
 #129803  από Στάθης
 Τρί Μαρ 27, 2018 11:56 pm
Γεια σου Ελένη, να σου ζήσει η κορούλα ! Να είναι τυχερή και δυνατή όπως θα είναι και η μανούλα της γιατί παρά την ατυχές αυτή εμπειρία, έχει μεγάλη εσώτερη δύναμη να ξεπεράσει αυτήν την πρόκληση που της έφερε η ζωή.
Eleni87 έγραψε:Δεν ξέρω το αύριο πως θα ναι, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι πρέπει να βρω τους σωστούς μηχανισμούς του εσωτερικού μου κόσμου για να το αντιμετωπίσω! Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους , να είστε πάντα καλά!
Ακριβώς αυτό, τους εσώτερους μηχανισμούς που θα φέρουν πάλι την ισορροπία. Οποιαδήποτε πάθηση έχει σαν αποτέλεσμα σημάδια στα εσώτερα του οργανισμού, χρειάζεται να επέλθει η τάξη, μια τάξη που λίγο αναστατώθηκε κατά την εγκυμοσύνη και το θαύμα της μητρότητας. Οι πολλές ανενεργές εστίες δείχνουν το μεγάλο στρες που πέρασες, αλλά μην απατάσαι, τώρα που έγινες μάνα και ανέβηκες διάσταση, γνωρίζεις και καλύτερα τον εαυτό σου. Δώσε λίγο χρόνο ακόμα στον εαυτό σου, και έχε σαν αθλήτρια την κατεύθυνσή σου προς την αθλητική ζωή (της αντιοξείδωσης και αποτοξίνωσης).

Δεν μπορεί καμία εστία να ζήσει, να αναφλεγεί ή να δημιουργηθεί σε ένα ειρηνικό περιβάλλον, και για αυτό θα χρειαστείς ανάσες... και γνώσεις. Εδώ μέσα πιστεύω υπάρχουν πολύ ενδιαφέρον γνώσεις προπάντων εναλλακτικών βοηθημάτων προς την Ίαση και βελτίωση της Υγείας μας.

Καλή δύναμη Ελένη και οτιδήποτε μην διστάσεις να ρωτήσεις!
 #129806  από Eleni87
 Τετ Μαρ 28, 2018 12:44 pm
Καλημέρα!!!
Ευχαριστώ πολύ Στάθη για όλα όσο ανέφερες ! Ευχαριστώ εξίσου για τον όμορφο τρόπο που με καλωσόρισες!
Από πολύ μικρή , είχα την άποψη πως όλα για καποιο λόγο γίνονται σ´αυτή τη ζωή! Έτσι προσπαθώ να πορευτώ και να συμμαχίσω με την ασθένεια μου για να βρω την άκρη του κουβαριού... στο τι δεν έκανα σωστά για τον εαυτό μου τόσα χρονια!

Είναι δύσκολος στην αρχή ... ίσως το ξέρεις πολύ καλά!
Εμένα η σκπ δεν μου έχει βγάλει κανένα σύμπτωμα , αν και κατά τα λεγόμενα του νευρολόγου που εμπιστεύομαι συνυπάρχουμε αρκετά χρονια.. έχω ξεκινήσει αγωγή από του στόματος με Tecfidera και προχωράμε ... αυτό που μένει είναι η επόμενη μαγνητική (αν πάνε όλα καλά μέχρι τότε) .
Πάντα η διατροφή μου ήταν πολύ ισορροπημένη και εντιοξειδωτικη!η ψυχολογία μου δεν ήταν :emojis-8:

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσες νε μου πεις η να μου προτείνεις πάνω στη νοσο μας;
Με εκτίμηση και σεβασμό
 #129809  από Gianna
 Τετ Μαρ 28, 2018 6:41 pm
Ελένη καλησπέρα,
να σου ζήσει το μωρό!

:happy-cheerleadersmileygirl:

Η ανάρτηση σου φανερώνει άτομο με ευγένεια, καλλιέργεια και θέληση να βρει τις ουσιώδεις λύσεις στην αντιμετώπιση της πάθησης.
Κατευθυντήριες γραμμές λοιπόν θα βρεις σε πολλά FORUMS και ομάδες είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. (φαντάζομαι ήδη τα έχεις εντοπίσει). Θα διασταυρώνεις την κάθε πληροφορία με ειδικό γιατρό και θα δεις την αντιμετώπιση της πάθησης σε ολιστικό επίπεδο με κάθε παράγοντα να έχει τη βαρύτητά του. Να απαιτείς λύσεις, πλήρεις απαντήσεις και σωστή προσέγγιση!

Εύχομαι να ακούμε ευχάριστα νέα από τη μεριά σου!

:emojis-1:
 #129811  από Eleni87
 Πέμ Μαρ 29, 2018 12:02 pm
Καλημέρα Γιάννα!
Σε ευχαριστώ πολύ,για το χρόνο σου!
Ήσουν κατατοπιστική κ άμεση !
Χαίρομαι να επικοινωνώ με τέτοιους ανθρώπους! :emojis-8:
Χάρηκα για την επαφή! Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου ότι πιο όμορφο και για σένα :emojis-3:
Με εκτίμηση και σεβασμό !
 #129813  από Eleni87
 Παρ Μαρ 30, 2018 9:36 am
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε ! Καλώς σας βρήκα! Να σαι πάντα καλά μέσα απ τη καρδιά μου
Καλημέρα !
Με εκτίμηση και θαυμασμό :emojis-8: