• Μούδιασμα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #129756  από Kiriaki5555
 Τετ Μαρ 14, 2018 2:34 pm
Καλησπέρα....Επειδή ειμαι άσχετη με το θεμα σκπ χρειάζομαι την βοήθεια σας. Ποτε στην ζωη μου δεν ειχα πρόβλημα υγειας ουτε πονοκέφαλο ξαφνικά πρίν 5 μηνες έπαθα δυνατή ημικρανία και δεν περνούσε με τιποτα πηγα στο Νοσοκομείο κ νευρολογικα δεν ειχα κατι μου καναν κ μια εξεταση δεν θυμαμαι τι. μαγνητικη? Αξονική? Δεν ξερω. Το θεμα ειναι οτι τορα 2 μηνες περιπου οταν σκύβω μουδιαζω κάτω απο την αριστερη ομοπλατη και προχωρά το μουδιασμα σε ολοι την πλατη σαν μιρμιγκιασμα παραληλα εχω μια ελαφρια αδυναμία στο αριστερο πόδι κ χέρι που οταν κουραστώ γίνετε τρεμουλο που δεν μπορω να ποιασω τιποτα πηγα σε ενα παθολόγο και μου ειπε οτι μοιάζει με κατι αυτοανοσο (ηταν σχεδον σίγουρος) να σας πω την αλήθεια δεν το πιστεύω νοιώθω σαν κατι να εμποδίζει κάποιο νεύρο ισως καποια κοίλη. Γιατι αν ειχα κατι θα ειχε φανεί στο Νοσοκομείο οταν πηγα...θα πααω για εξετασεις την αλλη βδομάδα παρακαλώ αΝ θέλετε πείτε μου την αποψη σας ..... Ευχαριστώ και καλη δύναμη σε ολους ....
 #129757  από Still
 Πέμ Μαρ 15, 2018 1:09 pm
Κοίτα, οι νευρολογικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου και της Σκπ, συχνά έχουν παρόμοια συμπτώματα και οι ασθενείς διηγούνται κάτι παρόμοιο που ονομάζουμε φαινόμενο Lhermitte (https://en.wikipedia.org/wiki/Lhermitte%27s_sign), στην ουσία το σήμα, η εντολή από τον εγκέφαλο δυσκολεύεται να φτάσει αυτούσιο στον τελικό προορισμό (πχ πόδι) και στην πορεία διαχέεται σε διάφορα σημεία της διαδρομής αφήνοντας την αίσθηση που περιγράφεις, όλα αυτά εξαιτίας πιθανής απομυελίνωσης.

Όμως δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό.

Χρειάζεται εξέταση/εκτίμηση από νευρολόγο, συνεπικουρούμενη από σχετικές εξετάσεις που απαιτούνται.

Καλή τύχη και καλή δύναμη, υπ' όψιν ότι ίσως είναι απ τις περιπτώσεις που εμφανίζεται μία δυσλειτουργία νευρολογική για περιορισμένο χρόνο και έκταση και φεύγει χωρίς να ξαναέρθει ποτέ :smile-muscle:
 #129758  από Kiriaki5555
 Πέμ Μαρ 15, 2018 1:54 pm
Σε Ευχαριστώ πολυ νομίζω οτι καταλαβα περιπου.....μια ερώτηση ακόμη. αν όντως ειναι νευρολογικό το πρόβλημα θα γινει κατι να μου περάσει? γιατι μπορει να μην πονάω αλλα με εχει κουράσει πολύ.
 #129759  από Στάθης
 Πέμ Μαρ 15, 2018 6:08 pm
Kiriaki5555 έγραψε: Πέμ Μαρ 15, 2018 1:54 pm ...μια ερώτηση ακόμη. αν όντως ειναι νευρολογικό το πρόβλημα θα γινει κατι να μου περάσει? γιατι μπορει να μην πονάω αλλα με εχει κουράσει πολύ.
Μπορεί να το συμμαζέψεις, αρκεί να εντοπίσεις από που προέρχεται το σύμπτωμα που βιώνεις και να ενεργήσεις για να βελτιώσεις αυτά που σου δημιουργούν το πρόβλημα. Αν είναι π.χ. νευρολογικό, έχεις να δουλέψεις αρκετά πάνω στην αντιοξείδωση και αποτοξίνωση του οργανισμού σου. Αν είναι ορθοπεδικό, τότε μπορείς να δουλέψεις πάνω στην φυσιοθεραπεία του σημείου που δημιουργεί το θέμα σου.

Μην το φοβάσαι, κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις και θα μπορέσεις να το συμμαζέψεις.
 #129761  από Kiriaki5555
 Παρ Μαρ 16, 2018 9:06 am
Να είστε καλα Ευχαριστώ Πολύ :smile-flower:
:smile-muscle:
 #129767  από Konstantinos
 Παρ Μαρ 16, 2018 9:03 pm
Χρειάζεται μαγνητική εγκεφάλου και τουλάχιστον των 2 άνω μοιρών του νωτιαίου μυελού (αυχενική-θωρακική), με σκιαγραφικό, για να βγάλει άκρη ο νευρολόγος, αυτός θα σε παραπέμψει σε ορθοπεδικό ή και ίσως σε νευροχειρουργό, αν δεν είναι καθαρά δικό του θέμα. Επίσης χρειάζονται και ανοσολογικές-αιματολογικές εξετάσεις. Μάλλον κάτι ενοχλεί ψηλά στον νωτιαίο μυελό, για αυτό και δίνει συμπτώματα από πάνω έως κάτω. Σου εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα και γρήγορη ανάρρωση.