• ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129636  από Kpoplistener
 Σάβ Φεβ 17, 2018 9:53 am
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ''ΥΨΗΛΟ ΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΙΣ Τ2 ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ''?

ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 #129637  από Govanna
 Σάβ Φεβ 17, 2018 10:58 am
Υψηλό σήμα σημαίνει πως οι εστίες είναι ενεργές, πράγμα που καμιά σχέση δεν έχει με την κλινική εικόνα οπότε μη στεναχωριεσαι ιδιαίτερα... Δείχνουν μια δυναμική της νόσου... (το Τ2 δεν το ξέρω αλλά θα είναι μέρη εγκεφάλου...)
Συγνώμη αν δεν μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο... Ένα πράγμα όμως θα σου πω: Πριν 25 χρόνια είχα όχι μία, όχι δύο, 5 τέτοιες εστίες υψηλού σήματος και (σχεδόν) κανένα σύμπτωμα!!! Σου μιλάω για ζωή απολύτως φυσιολογική... Τώρα έχω σχετικά λίγα συμπτώματα, περισσότερα από τότε, ζωή πάλι φυσιολογική και υψηλή λειτουργικότητα και δεν έχω καμία εστία...! Δλδ ό,τι να ναι...!!! Μη δίνεις πολλή σημασία!!! :emojis-1:
 #129638  από Kpoplistener
 Σάβ Φεβ 17, 2018 1:54 pm
σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση σου :emojis-8:
εγω προσωπικα ρωτησα γιατι ειδα πιο εντονες τις εστιες μου της τωρινης μαγνητικης μου απο τις πλακες ( ακτινογραφιες)
σε αντιθεση με της προηγουμενης

και εχω περισσοτερα συμπτωματα τον τελεταιο καιρο απο οτι πριν για αυτο ηθελα να το εξακριβωσω τι θα μπορουσε να σημαινει ..να σαι καλα σε ευχαριστω και παλι και σου ευχομαι οτι καλυτερο στο διαβα της ζωη σου :emojis-15: :emojis-9: :smile-bear:
 #129654  από Konstantinos
 Δευ Φεβ 19, 2018 3:10 am
Ενεργές είναι οι εστίες όταν παρουσιάζουν εμπλουτισμό (δλδ προσλαμβάνουν σκιαγραφικό, δλδ φλεγμονή)
Υψηλό σήμα Τ2 σημαίνει απλώς σκιές στο λιπώδες φάσμα (δλδ ανενεργές απομυελινωτικές βλάβες)
Υψηλό σήμα Τ1 σημαίνει απλώς σκιές στο υδατικό φάσμα (δλδ φλεγμονή)
 #129663  από Kpoplistener
 Τρί Φεβ 20, 2018 8:10 am
Είναι συγουρα όμως αυτό; Γιατί συγκρινα τις πλάκες της μαγνητικης μου και είδα ότι οι τωρινή μαγνητική δείχνει τις εστίες μου πιο έντονες ..πιο άσπρες από ότι στην περσινή..και αναφέρει υψηλό σήμα στις Τ2 ακολουθίες..πάντως αν υσχιει αυτό που είπες και αυτό που δείχνει στο βίντεο μπορώ για λίγο να νιώσω καθησυχασμενη