• Σκπ με οπτικές διαταραχές

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #129447  από Tsipanian
 Δευ Ιαν 08, 2018 11:28 pm
Χαιρετώ όλους. Η νόσος εχει για εμένα οπτική συμπτωματολογία. Διαταραχές στα μάτια με έντονο πρόβλημα στο αριστερο. Παρακαλω σε οποιον συμβαίνει κατι αντίστοιχο να επικοινωνήσει. Δεκα χρόνια μπαλακι απο οφθαλμιατρο σε νευρολογο και αντίστροφα,!!! Θα ήμουν ευγνώμων να αν μπορούσα να το μοιραστώ με καποιον. Ζω σε επαρχία ... δεν υπάρχει εστω ένας σύλλογος, να ενταχθώ...! Απελπισία και φόβος...!!!
 #129451  από Govanna
 Τρί Ιαν 09, 2018 5:04 pm
Γεια σου Tsipanian! Χρόνια πολλά! Δεν έχω να σε συμβουλέψω κάτι συγκεκριμένο για πρόβλημα όρασης, γιατί εγώ είχα πάθει μια διπλωπία πριν από 15 χρόνια, η οποία εξαφανίστηκε μόνη της μέσα σε ενάμιση μήνα, κι έτσι δεν είμαι ειδική στις οπτικές διαταραχές. Έχω όμως την εντύπωση πως συνήθως, τέτοιου είδους διαταραχές δεν εγκαθίστανται μόνιμα. Υπάρχουν φαρμακάκια που επαναφέρουν την όραση...
Εγώ ένα ζεστό καλωσόρισμα θέλω να σου πω, καθώς και την συμβουλή να μην απογοητεύεσαι ούτε να μελαγχολείς. Κι αυτό γιατί, τα 10 χρόνια που αναφέρεις με μοναδικό σύμπτωμα, αν κατάλαβα καλά, ένα πρόβλημα όρασης,(δες το λίγο και με κανέναν άλλο γιατρό) είναι μάλλον καλή εικόνα της νόσου!!!
ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ!!! Μεγάαααλη συμβουλή, πίστεψέ με! Δες το αισιόδοξα! Δεν ξέρεις πόσο θα σε βοηθήσει αυτή η μικρή αλλαγή της ψυχολογικής σου κατάστασης στη νόσο αυτή! Το φαΐ της σκλήρυνσης είναι η λύπη, η μελαγχολία, η θλίψη, η κατάθλιψη, το άγχος, ο φόβος, η ψυχική (και σωματική) κούραση! Μην της κάνεις τη χάρη! Αντιστάσου!!! Θα δεις άμεσα αποτελέσματα!
(Αυτά που σε συμβουλεύω πάλεψα και παλεύω να τα κατακτήσω. Αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο)
Τα υπόλοιπα παιδιά του forum θα σε συμβουλέψουν τέλεια!!! Είναι πραγματικοί γιατροί!!!
Όλα καλά θα σου πάνε θα δεις!!! Είμαστε όλοι κοντά σου!
:emojis-3:
 #129467  από Tsipanian
 Τετ Ιαν 10, 2018 8:24 pm
Ευχαριστώ πολύ για τη θερμή και γεματη αγάπη απάντηση. Εχω μονιμη απώλεια όρασης στο ενα μάτι. Το διαχειρίζομαι, είναι λιγότερο απο 5/10. Ζω με αυτό ,σιγουρα με δυσκολεύει και επιδεινώνεται σε φάσεις αγχους όπως πολυ σωστά ανέφερες. Η αναζήτηση μου για άτομα με κυριως οπτικά προβλήματα εχει να κάνει με ανταλλαγές απόψεων, διαγνώσεων, φαρμάκων , γιατρών.... αποριών...! Σε ευχαριστώ και πάλι για τη στήριξη! Εύχομαι ολα τα καλά!!!☺