• ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #129389  από NansyTh
 Πέμ Δεκ 28, 2017 4:07 pm
Παιδιά καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω εδώ μήπως έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία. Έκανα πενταημερο σχήμα κορτιζόνης πρωτη φορά τόσο μεγάλο και απλά δε μπορώ να σταθώ. Πονάει το κεφάλι μου,βουιζουν τα αυτιά μου. Η μυϊκή αδυναμία είναι τρομερή. Φτερουγισματα,ζαλη. Δε μπορώ να ανταπεξέλθω στη καθημερινότητα καθόλου. Έκανα εξετάσεις μηπως έχουν επηρεαστεί οι ηλεκτρολύτες δεν έχουν βγει ακόμα. Ο γιατρός με εξέτασε με βρήκε οκ απλά μου είπε υπομονή. Πείτε μου σας παρακαλώ αν κάποιος το έπαθε πόσες μέρες κρατάει αυτό το πράγμα.
 #129391  από Still
 Πέμ Δεκ 28, 2017 4:28 pm
Ναί, γίνεται συχνά.
Μάλιστα, γινόμαστε κακότροποι, έχε το νού σου στους γύρω σου να μην τους αδικείς και τους φωνάζεις :character-oldtimer:

Δεν υπάρχει σταθερή ή συγκεκριμένη αντίδραση απέναντι στη έγχυση κορτιζόνης.
Ο ίδιος άνθρωπος μπορεί τη μία φορά να φύγει τρέχοντας και ορεξάτος ή χώμα με καροτσάκι.
Αυπνία, μυική ατονία, αίσθηση εξάντλησης, υπερδιέγερση, αδυναμία, ανησυχία, ευερεσθησία, όλα μαζί ή κάποια απ' αυτά μερικές ώρες της ημέρας και άλλα κάποιες άλλες στιγμές.

Είναι φυσιολογικό και θα υποχωρήσει σίγουρα, αργά ή γρήγορα, μπορεί και από τη μία στιγμή στην άλλη.

Προσπάθησε να τα υπομείνεις και μαζί τους να κάνεις όσο πιό όμορφες γιορτές μπορείς :)
 #129392  από NansyTh
 Πέμ Δεκ 28, 2017 4:35 pm
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση :) Εχω περάσει χαλιά όλες τις γιορτές. Νιωθω έτσι όλη την ημερα και δεν υποχωρεί. Υπομονή λοιπόν τι να γίνει. Καλή χρονιά να έχουμε