Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω κυρίως όσους έχουν περάσει οπτική νευριτιδα αλλά και όσους αισθάνονται κάτι παρόμοιο. Μετά από την οπτική νευριτιδα που πέρασα τον Μάρτιο ενώ η όραση μου επανήλθε στο 100%,έχω την αίσθηση κατά την διάρκεια της ημέρας όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού ότι τα μάτια μου σαν να μην μπορούν να εστιασουν και όλο αυτό μου δημιουργεί ζαλη. Αυτό συμβαίνει όσο υπάρχει φυσικό φως, το βράδυ δεν το έχω. Η μαγνητική που έκανα πριν ένα μήνα έδειξε ότι είμαι σταθερή και ακόμα δεν έχω διάγνωση. Λέτε να μου άφησε κουσουρι; Αν ναι υπάρχει περίπτωση να περάσει με την πάροδο του χρόνου; Και κάτι ακόμα υπάρχει κάτι που μπορώ να πάρω όταν το αισθάνομαι αυτό; Ευχαριστώ πολύ αν μπορείτε αφιερωστε λίγο χρόνο για να μου απαντήσετε
Γεια σου Γιωτα, το Οπτικό Νεύρο θέλει αρκετό καιρό να δυναμώσει μετά από οπτική νευρίτιδα, και σε αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ η διατροφή με φώσφορο-ψάρια, τα πολλά Ομέγα-3-λινέλαιο κτλ.
Γενικά θα ενοχλεί το έντονο φυσικό φως, είναι κάτι πολύ φυσιολογικό σε ένα οπτικό νεύρο το οποίο πέρασε μια φλεγμονή. Προσωπικά μπορώ να σου πω ότι η ταλαιπωρία του οπτικού μου νεύρου στο έντονο φως μετά την σοβαρή οπτική νευρίτιδα κράτησε αρκετά χρόνια. Αλλά το μεγάλο μου όπλο είναι να προστατεύω τα μάτια μου με πολύ καλά γυαλιά ηλίου.
Συνιστώ υπομονή, μεγάλη χαρά για το 100%, ενδυνάμωση με φώσφορο (ψάρια) και μπόλικη ομέγα-3 διαμέσου όχι συμπληρωμάτων αλλά φυσικών πηγών όπως λινέλαιο και αν καπνίζεις μετρίασμά του στο ελάχιστο δυνατό γιατί επιβαρύνει το οπτικό νεύρο. Τα πολύ καλά γυαλιά ηλίου θα σε βοηθήσουν πολύ στην προστασία του - ευαίσθητου από την ανάρρωση - οπτικού νεύρου σου από το έντονο φως.