• ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΟΠΩΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

  • Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #128829  από NOBODY
 Κυρ Σεπ 17, 2017 7:13 pm
Γεια σας φίλες και φίλοι, είναι εδώ και αρκετός καιρός και έχω μια τεράστια κόπωση και νύστα, τα οποία ομολογώ ότι μου έχουν αλλάξει τα φώτα... Σας παρακαλώ πείτε μου τι θα μπορούσα να κάνω για αυτό, αντιμετωπίζεται και αν ναι πως; Αν έχετε και εσείς εμπειρία και την ξεπεράσατε παραθέστε την εάν θέλετε.
 #128830  από Στάθης
 Κυρ Σεπ 17, 2017 8:51 pm
NOBODY έγραψε:Γεια σας φίλες και φίλοι, είναι εδώ και αρκετός καιρός και έχω μια τεράστια κόπωση και νύστα, τα οποία ομολογώ ότι μου έχουν αλλάξει τα φώτα... Σας παρακαλώ πείτε μου τι θα μπορούσα να κάνω για αυτό, αντιμετωπίζεται και αν ναι πως; Αν έχετε και εσείς εμπειρία και την ξεπεράσατε παραθέστε την εάν θέλετε.
Είχα και εγώ πολύ κόπωση, νύστα και ζαλάδα για αρκετά χρόνια. Δεν θα σου πω ψέματα, αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν "νευρολογικά" αλλά "κυκλοφορικά". Το εμπέδωσα όταν έκανα την επέμβαση της ΧΕΝΦΑ και ως εκ θαύματος αυτά τα συμπτώματα είχαν μειωθεί πολύ. Η κακή αιμάτωση του εγκεφάλου μας κάνει ακριβώς αυτό... κόπωση, νύστες και γενικά νιώθεις γκολ μέρα-νύχτα. Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να ψαχτείς μήπως έχεις εγκεφαλονωτιαία φλεβική ανεπάρκεια του εγκεφάλου (ccsvi-χενφα).

Άκους καθόλου σφύριγμα στα αυτιά (tinittus) όταν ξαπλώνεις ή γενικά όταν υπάρχει ησυχία;;;
 #128832  από NOBODY
 Κυρ Σεπ 17, 2017 10:21 pm
Όχι δεν έχω καθόλου τέτοια ενοχλήματα φίλε Στάθη
 #128833  από Στάθης
 Δευ Σεπ 18, 2017 12:21 am
NOBODY έγραψε:Όχι δεν έχω καθόλου τέτοια ενοχλήματα φίλε Στάθη
Πάντως με βοηθάει πολύ η άσκηση (και βιταμίνες) στην κόπωση. Και σημαντικό να κοιμάμαι καλά... και να ξυπνάω νωρίς. Όπως λέει "Early to sleep, early to Rise, makes man healthy, wealthy and wise." Η κόπωση νικιέται με καλό μεταβολισμό και καλή ξεκούραση.

Κοιμάσαι καλά φίλε μου;;
 #128857  από NOBODY
 Τρί Σεπ 19, 2017 2:34 pm
Κοιμάμαι αλλά δεν νιώθω ποτέ ξεκούραστος. Αυτό είναι το θέμα και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
 #128858  από Govanna
 Τρί Σεπ 19, 2017 3:05 pm
Στάθη help! Κι εγώ κουράζομαι εύκολα αλλά δεν είναι κούραση σε όλο το σώμα, είναι μόνο μάγκωμα στα πόδια (φαντάσου πως στο γυμναστήριο κάνω βάρη στον πάγκο)
Μετά λοιπόν ξαποσταίνω λίγο σε ένα κάθισμα και συνεχίζω γιατί μου περνάει το μάγκωμα το οποίο επανέρχεται μετά από λίγο που θα κουραστώ κλπ κλπ.
Φίλε Στάθη, δώσε μου τα φώτα σου αν δεις το δημοσίευμα αυτό. Το πρόβλημα που έχω με το μάγκωμα είναι, λες, νευρολογικό ή του κυκλοφορικού; Για μένα ταιριάζει άραγε αυτή η επέμβαση; Είναι τόσο ακίνδυνη όσο λένε; Μήπως πάω για μαλλί και βγω κουρεμένη; Κάνει για περιπτώσεις ας πούμε "ελαφριές" σαν τη δική μου ή μήπως καταφεύγεις εκεί όταν πλέον αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης της καθημερινότητας;
(έχω αρχίσει να μην εμπιστεύομαι τους νευρολόγους διότι δεν έχουν απαντήσεις σχεδόν για τίποτα που με απασχολεί σχετικά με την περίπτωσή μου, έχω χρόνια τώρα ακούσει ό,τι μπορείς να φανταστείς από διαφορετικές διαγνώσεις και, τέλος, είναι χωμένοι ως το λαιμό στη "μαρμίτα" υποψιάζομαι)
 #128859  από Στάθης
 Τρί Σεπ 19, 2017 9:12 pm
Govanna έγραψε:Στάθη help! Κι εγώ κουράζομαι εύκολα αλλά δεν είναι κούραση σε όλο το σώμα, είναι μόνο μάγκωμα στα πόδια (φαντάσου πως στο γυμναστήριο κάνω βάρη στον πάγκο)
Μετά λοιπόν ξαποσταίνω λίγο σε ένα κάθισμα και συνεχίζω γιατί μου περνάει το μάγκωμα το οποίο επανέρχεται μετά από λίγο που θα κουραστώ κλπ κλπ.
Φίλε Στάθη, δώσε μου τα φώτα σου αν δεις το δημοσίευμα αυτό. Το πρόβλημα που έχω με το μάγκωμα είναι, λες, νευρολογικό ή του κυκλοφορικού; Για μένα ταιριάζει άραγε αυτή η επέμβαση; Είναι τόσο ακίνδυνη όσο λένε; Μήπως πάω για μαλλί και βγω κουρεμένη; Κάνει για περιπτώσεις ας πούμε "ελαφριές" σαν τη δική μου ή μήπως καταφεύγεις εκεί όταν πλέον αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης της καθημερινότητας;
(έχω αρχίσει να μην εμπιστεύομαι τους νευρολόγους διότι δεν έχουν απαντήσεις σχεδόν για τίποτα που με απασχολεί σχετικά με την περίπτωσή μου, έχω χρόνια τώρα ακούσει ό,τι μπορείς να φανταστείς από διαφορετικές διαγνώσεις και, τέλος, είναι χωμένοι ως το λαιμό στη "μαρμίτα" υποψιάζομαι)
Το μάγκωμα μπορεί να είναι ένα συνδυασμός παραγόντων Govanna.

1. Έλλειψη πρωτεϊνών και αμινοξέων. Όταν οι μυς δουλεύουν στο φουλ και δεν έχουν αρκετή βενζίνη (αμινοξέα) αλλά και υλικά δόμησης (πρωτεΐνες) τότε κάνουν παλαβά πράγματα, π.χ. σε σένα μάγκωμα, σε μένα σπασμούς κτλ. Η γυμναστική με βάρη ειδικά για έναν με ΣΚΠ χρειάζεται σωστή διατροφή με λήψη τον απαραίτητων ιχνοστοιχείων (με συμβολή από ειδικό).

2. Κυκλοφορικό. Η έλλειψη αιμάτωσης στην υπερπροσπάθεια των μυών μπορεί να οδηγήσει σε μάγκωμα, κάτι απολύτως λογικό. Η ΣΚΠ συνδέεται με κακή αιμάτωση των άκρων και προπάντων του εγκεφάλου, τουλάχιστο σε μένα ίσχυε 100%.

3. Νευρολογικό. Όταν τα νεύρα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος θερμανθούν από την υπερπροσπάθεια στην γυμναστική τότε διαχέεται από τις πλάκες (πρώην φλεγμονές) το σήμα του νεύρου με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά ο μυς, μέχρι να κουλάρει ο οργανισμός και να επανέλθει το σήμα μέσα στο νευρωνικό δίκτυο.

4. Έλλειψη Μαγνησίου. Ένα πολύ βασικό ιχνοστοιχείο στην καλή λειουργία των μυών. Αυτό βέβαια έχει μεγάλη σχέση με αυτά που γράφω στο 1.

Govanna η ΧΕΝΦΑ είναι ένα βασικό θέμα για όλους μας, περισσότερο για τους νεοδιαγνωσμένους. Θεωρώ προσωπικά ότι είναι ακίνδυνη, ειδικά σε σχέση με τα φάρμακα της ΣΚΠ είναι έτη φωτός πιο θεραπευτική.

Τα συμπτώματα της ΧΕΝΦΑ όμως είναι περισσότερο όπως τα περιγράφει ο Nobody, exteme κόπωση κτλ.

Όσο για σένα θα πρότεινα μια πιο εστιασμένη στην γυμναστική διατροφή και λιγότερα βάρη και εντάσεις για να ελέγχεις την υπερθέρμανση και τις κόκκινες γραμμές σου.