• αγωνία για μαγνητική

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #127937  από Arage
 Σάβ Μάιος 13, 2017 11:58 pm
Χαιρετώ όλη τη παρέα. Εύχομαι να είστε όλοι καλά....

Εγώ ένα χρόνο στη παρεα σας χωρίς διάγνωση μ ένα ισως σκληρυνση. Περισυ τέτοια εποχή ήμουν νοσοκομείο με μουδιασμα στην αριστερή μου πλευρα. Βρέθηκε μόνο μια εστία στον αυχένα και ολιγοκλωνικα θετικα στη παρακεντηση.

Έχω πάει σαν παιδί και εγώ από το άγχος μου και την αγωνία μου σε 7- 8 νευρολογους. Η μία γιατρος επιμένει έχω σκλήρυνση να ξεκινήσω φάρμακα, ο άλλος επιμένει δεν έχω σκλήρυνση μην κάνω κάνενα αστείο και πάρω φάρμακα και οι υπόλοιποι λένε θα δούμε και να το παρακολουθώ με μαγνητικες. Έ λέω και εγώ ότι οι πιο πολλοί.

Η μαγνητική στο εξάμηνο δεν έδειξε τίποτα καινούργιο ισα ίσα ήταν καλύτερη από την προηγούμενη και τώρα έχω να κάνω τη μαγνητική για ένα χρόνο από το συμβάν....και έχω πολύ αγωνία. Θέλω πολύ να παραμείνω στο ισως....η ακόμα καλύτερα στο όχι αν και πιστεύω αυτό δεν θα μου το πουν εύκολα εφόσον πέρασα ένα επεισόδιο.

Έχω πολύ αγωνία βρε παιδιά. δεν ξέρω όλο το χρόνο δεν το σκεφτομουν και τώρα το σκεφτομαι συνέχεια με έχει πιάσει και φόβος μην ξαναπάθω κατι και κυριως τι θα δειξει η μαγνητικη τλ κτλ.

σας φιλώ ολους
 #127939  από goldmine
 Κυρ Μάιος 14, 2017 9:16 am
Iremise!!! an esu eisai kala tote ola 8a einai kala! Min "arrwstiseis" apo to agxos soy!!!!
 #127945  από N.Korkonias
 Δευ Μάιος 15, 2017 4:12 pm
Το εάν κάποιος έχει ΣΚΠ δεν είναι/ανήκει στο 50-50 και γενικά το βλέπουμε. Να έχεις ένα καλό νευρολόγο με εξειδίκευση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ΣΚΠ, και από εκεί και πέρα να το παρακολουθεις.

Πάντως ολίγον έγκυος δεν γίνεται....
 #127947  από Arage
 Δευ Μάιος 15, 2017 11:06 pm
Υπάρχει το cis κλινικά μεμονωμένο σύνδρομο όπου ειναι ένα νευρολογικο επεισόδιο.

Όσοι έχουν περάσει cis και έχουν λίγες εστιες που δεν επαρκούν για τα κριτήρια διάγνωσης σκληρυνσης

αν οι εστιες που έχουν είναι στο κεφάλι έχουν πάνω από 80% πιθανότητα να εχουν σκληρυνση κατά πλάκας η οποία θα επιβεβαιωθεί τα επόμενα χρόνια.

αν δεν έχουν εστιες στο κεφάλι έχουν κάτω από 20% πιθανότητα να αναπτυξουν σκληρυνση κατά πλάκας

Άρα υπάρχει το ολίγον έγκυος στην περίπτωση μας. Υπάρχουν άνθρωποι που πέρασαν ένα νευρολογικο επεισόδιο που οφείλονταν σε φλεγμονη και που δεν ξαναπερασαν ποτέ τίποτα ξανα