• ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #127093  από ΝΙΚΗ23
 Τετ Μαρ 01, 2017 12:50 pm
Καλησπέρα σε όλους!

Λοιπόν είμαι 25 χρονών και διαγνώστηκα με ΣΚΠ στα 21 μου μετά από κλασσική οπτική νευρίτιδα. όταν το έμαθα δεν πανικοβλήθηκα καθόλου και ποτέ δεν μου πέρασε απο το μυαλό ότι δεν θα περάσει το σύμπτωμα. εμεινα στο νοσοκομειο με κορτιζονη και ήμουν σε απόλυτη ηρεμία και το μάτι έφτιαξε σχετικά γρήγορα. ο γιατρος που ειπε να ξεκινησω ιντερφερόνη, ενέσεις και του πα κανένα προβλημα εκανα και μικρη αυξητικη (αλλος λόγος) με χαμογελο. μετα από δύο μηνες κατι επαθε το ενα ποδι μου γτ δν ειχε προλάβει να δρασει το ρεμπιφ. και παλι δεν πανικοβληθηκα πηγα μου δωσε κορτιζονη και περασε. περασαν 4 χρόνια και φτασαμε σημερα. Επειδη περασα μια γαστρεντεριτιδα συν αγχος συν στεναχωρια μου ξαναεμφανιστηκε στα ποδια και πηγαν πριν μια βδομαδα στο γιατρο περπατώντας με μεγάλη δυσκολια και του ειπα τα συμπτωματα. μου πε κορτιζονη και του πα τελεια χαμογελωντας και οχι πανικοβλημένη. η θεραπεία ξεκινησε. καθε μερα που περναγε ημουν και καλυτερα και ποτε δεν μου χε περάσει απο το μυαλο οτι δεν θα γίνω καλα. ολη αυτη τη βδομαδα δεν ειπα πο γιατι το επαθα..δεν εκλαιγα τη μοιρα μου ημουν με ενα χαμογελο στα χειλη γιατι ημουν ΣΙΓΟΥΡΗ οτι θα πανε ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
Εκανα οτι μου λεγε ο γιατρος. Ποτε δεν εχω ψαξει στο ιντερνετ για τη ΣΚΠ για καμια θεραπεια τυπου ανοιγουμε φλεβες .Ποτε δεν το εχω παιξει γιατρος. Ποτε δεν εχω πει γιατι θεε μου. Παντα οταν μου συνεβαινε κατι ημουν ηρεμη σε κατασταση ζεν. Κατα την αναρρωση τωρα το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να βγω να περπατησω στο βουνο..
Και οταν κουραζομουν συνεχιζα γιατι ηξερα οτι μετα θα ειναι καλυτερα.
Εκει που θελω να καταληξω και οποιος θελει ακουει δεν προσπαθω να περασει τη γνωμη μου ειναι οτι ενας μεγαλος παραγοντας που συμβαλλει στην αναρρωση και στη σταθεροποιηση της νόσου ειναι το ATTITUDE!!!!!! Αν οποιοσδηποτε απο μας παθαινει κατι και το πρωτο μονιμο πραγμα που σκεφτεται ειναι δεν θα γινω καλα η κορτιζονη δεν θα δράσει. αν οταν κουραζομαστε σταματαμε να περπαταμε δεν θα αναρρωσουμε. και προς θεου δεν το παιζουμε ΓΙΑΤΡΟΙ .. τα χαπια δεν εχουν βγει για πλακα αμα καποιος θελει να ειναι καλα θα παρει οποιο χαπι του πει ο γιατρος αμα δεν παιρνει τιποτα (πχ μονο βιταμινες) δεν θα γινει. Η επιλογη ειναι δικια σας. αυτα ειχα να πω.. καλοπροαιρετα . φιλια πολλα
 #127094  από kath
 Τετ Μαρ 01, 2017 1:20 pm
Μπραβο σου για τον τροπο που το αντιμετωπιζεις κι ετσι να συνεχισεις,παντα με αισιοδοξια!! Καλη πορεια,καλη συνεχεια ,καλως ηρθες στο φορουμ κ καλο μηνα με χαμογελο!! :smile-muscle: :smile-clapping: :smile-flower:
 #127097  από Nikoskk
 Τετ Μαρ 01, 2017 1:36 pm
Γεια σου Νικη!!!
Ετσι παντα θετικες σκεψεις,γιατι οι σκεψεις μας γινονται πραγματικοτητα! ειναι σημαντικο να βλεπουμε απο θετικη οπτικη γωνια οτι μας συμβαινει και να μην μας πιανει πανικος,μονο στο θεμα βιταμινων θελω να πω πως ασχετα αν παιρνει η δεν παιρνει καποιος μια αγωγη οι βιταμινες μας ειναι απαραιτητες.
 #127098  από ΝΙΚΗ23
 Τετ Μαρ 01, 2017 1:41 pm
Εννοειται..!!!!!!!
η φαμαρτουγη D, B12 και φυλλικο ..
απλως το ειπα σε φαση παιρνω μονο βιταμινες και καθολου ανοσοτροποιητικα...
 #127099  από sofia13
 Τετ Μαρ 01, 2017 2:15 pm
:smile-clapping: Μπράβο , χωρίς αγωγές κάποια χρόνια τώρα και παραμένω περιπατιτική έστω κι΄αν κουράζομαι .....Παισιά , 31 χρόνια με παλέυει και την παλεύω τη μαντάμ-καριολάιν .......Ε, δε θα της πςράσει όνως. Καλή διατροφή , ήπια γυμναστική και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!
(καλά μυαλά , χωρίς αναίτιες εξάρσεις ....και όλα κατ΄΄ ευχήν θα πάνε. Και το λέω εγώ που κάποτε μη αντέχοντας τις απανωτές ώσεις , ήθελα να με ''φύγω'' με νόμιμη ευθανασία. )
Όλοι καλά να πηγαίνουμε και που ξέρεις........ ; Κάποια στιγμή , κάποιος , κάτι , .....
(στη ΦΥΣΗ είναι το μυστικό )...
:smile-flower:
 #127101  από ΝΙΚΗ23
 Τετ Μαρ 01, 2017 2:31 pm
ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ..
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!
 #127102  από Dimitris213
 Τετ Μαρ 01, 2017 3:11 pm
WTF??
Τι αντίδραση ήταν αυτή;;;;
 #127103  από kath
 Τετ Μαρ 01, 2017 3:26 pm
"Αλλο και τουτο" :emojis-1: :emojis-13:
 #127104  από Teo
 Τετ Μαρ 01, 2017 4:17 pm
Ισως να μην καταλαβαινετε γιατι αποχωρει απο το blog η συνασθενής μας αλλα οπως λέει και ο τίτλος ας δείτε και την άλλη οπτική...

Η συνασθενής μας λέει πως οτι τις δώσει ο γιατρός θα το πάρει και δε θα κάτσει να ψαξει για διάφορα όπως το ανοιγμα φλεβών που φέρνει ως παράδειγμα. "Χάπια θα μου δώσει; Χάπια θα πάρω.

Ακούστε δεσποινίς: Το μπλογκ αυτό δημιουργήθηκε από ανθρώπους που την ψάχνουν γενικώς. Που δε φοβούνται να μάθουν. Που δε συσχετίζουν το "ψαχνομαι" με την "θετική στάση"

Προσέβαλες πολλούς όταν απαξίωσες τις μεθόδους που ψάχνουν για να βοηθηθούν.

Ξέρεις κάτι; Οι περισσότεροι απο μας έχουν θετική στάση. Δε θα σταματήσουμε να ψαχνόμαστε όμως και να τρώμε αμάσητα τα χάπια και τις καραμελίτσες που μας δίνουν και που έχουν ποσοστα επιτυχίας ίδια με του ψευδοφαρμάκου. Και αν σε ενοχλεί που λέω τα χαπάκια σου καραμελίτσες, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς οτι και εσυ υποτίμησες μια μεθοδο με την οποία αλλοι σώθηκαν.

Για να καταλήξω: Θετική στάση δε σημαίνει τρώω τα πάντα που μου δίνει ο γιατρός αμάσητα. Θετική στάση σημαίνει δεν το αφήνω να με καταβάλει. εγώ που την έχω ψάξει (όπως και πολλοι άλλοι) δεν το αφήνω να με καταβάλει ουτε και δεχτηκα να πάρω αυτό που μου έδωσαν. Ακριβώς επειδή την έψαξα. Είμαι μια χαρά σε πληροφορώ. Καλύτερα είναι το δικό μου συκώτι απο το δικό σου...

Θετική σκεψη: ΝΑΙ Αμάσητα αυτα που λένε οι γιατροι: ΟΧΙ
 #127107  από Στάθης
 Τετ Μαρ 01, 2017 6:50 pm
Από άλλη οπτική;; Αυτή βρε Νίκη είναι η κοινή οπτική...

Θράσος, θάρρος, έρευνα και πίστη. Και αυτό που δείχνει η ανάρτησή σου Νίκι είναι ότι έχεις τα τρία.
Καλή δύναμη