• εχω η δεν εχω?

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #126814  από egodemis
 Σάβ Φεβ 18, 2017 9:37 pm
Καλησπέρα! με λένε Ντεμη και είμαι 29 χρονών !
εδώ και 2 μήνες ταλαιπωρούμαι αρκετά, ξεκίνησε κάπως ετσι
ήταν 29 Δεκεμβρίου ξαφνικά ενώ καθόμουν ένιωσα μια ζάλη και μια αδυναμία στα πόδια (ελάχιστα στα χέρια) και έναν ίλιγγο (μικρο) την ίδια στιγμή εμφανίστηκε ένα βουητό στα αφτιά (κάτι σαν υψηλή συχνότητα), δεν έδωσα πολύ σιμασια καθώς κυκλοφορούσαν πολλές ιώσεις.
Μετα από 5 6 μέρες δεν άλλαξε τπτ το αντίθετο άρχισε να πονάει και κοιλιά και να εχω μπόλικο αέρα μέσα και ακουγόμουν σαν καζάνι. μέσα στης επόμενες μέρες ξεκίνησαν καποια μικρο μουδιάσματα (τσιμπήματα μυρμήγκιασμα κλπ), και επειδή πριν 2 βδομάδες είχα μια ερωτική επαφή με ατύχημα (σκίστηκε προφυλακτικό) αμέσως στο μυαλό μου ηρθε μην κόλλησα τπτ (hiv κλπ)
Να μην πολυλογώ εχω κάνει ότι εξέταση αίματος υπάρχει (βιταμίνες κλπ κλπ) είχα κάνει ακόμη και για της περισσότερα αφροδισιακά νοσήματα με μοριακό έλεγχο μάλιστα (τπτ δεν βρήκαν) και παθολόγος μου ειπε ότι από αυτή την άποψη δεν εχω απολύτως τλπ να πάω στον νευρολόγο γιατί υποψιάζεται την σκλήρυνση. Α ναι μεχρι τότε νύχτα πήγα να σηκωθώ και το δεξί πόδι είχε μουδιάσει πλήρως ... αν και συνήλθε σε 10 12 δευτερόλεπτα και μπόρεσα να σηκωθώ σαν να μην έγινε κάτι (αν και από τότε το μικρο δαχτυλάκι στο δεξί πόδι δεν συνήλθε ποτέ είναι μισό μουδιασμένο ακομι και τώρα και με δυσκολεύει γενικός αυτό το πόδι στο περπάτημα πονάνε μυς κλπ και η δεξιά μεριά του ποδιού

Λοιπόν πάω στον νευρολόγο κάνει η Νευρολογος τα κλασσικά τεστακια με σφυριά περπάτημα να φτάσω με το δάχτυλο στην μύτη κλπ (δεν βρήκε κάτι και με έστειλε να κάνω μαγνητική εγκέφαλου και αυχένα (με σκιογραφικο) λέει ολα καλά δεν βρίσκω τπτ εκεί
συγκεκριμένα λέει
η εξέταση έχει γίνει με μαγνητικό τομαγραφο siemens-avanto 1.5 tesla ελήφθησαν ακολουθίες παλμών t2 dark flud , t2 tse, t1 se και ακολουθία deffusion

βρήκαν αρκετά προβλήματα στα ιγμόρεια (που ήξερα οτι υπάρχουν ακόμη και κύστη μέσα)

για τον εγκεφαλικό παρέγχυμα γράφουν "αναγνωρίζεται με φυσιολογική δομή και ένταση σήματος χωρίς παθολογικό εμπλουτισμό"

Για το κοιλιακό σύστημα γράφουν " οι αυλακες και βασικές δεξαμενές φυσιολογικές
Δεν παρατηρούνται παθολογικά ευρήματα από μελέτη της παρεγκεφαλίδας του στελέχους και του μεσολοβιου"

το σύνολο των επιμέρους δομών του εγκεφάλου εμφανίζει φιλολογικό εμπλουτισμό μετά την ενδοφλέβια χορήγηση παραμαγνητικής ουσίας

και σαν τελευταίο γράφουν ότι υπάρχει παρουσία λεπτοφυους αγγειακής αγκύλης της AICA αριστερά η οποία περιβάλλει 7 και 6 εγκεφαλική συζυγία κατά την είσοδο τους στον αριστερό έσω ακουστικό πόρο δυνητικά προκαλώντας πιεστικά φαινόμενα

και στο τέλος "μαγνητική τομογραφία εγκεφαλου χωρίς παθολογικά ευρήματα"

για τον αυχένα τα ίδια γράψανε ότι όλα φυσιολογικά

Το θέμα είναι ότι εγώ σιγά σιγά κάθε μέρα όλο και χειροτερα είμαι και μυρμήγκιασμα και μουδιάσματα της στιγμής (εκτός από δαχτυλάκι στο πόδι που έμεινε ετσι μουδιασμένο) και ίλιγγους και ζαλάδες και κόπωση και αδυναμία στα πόδια χέρια η και μερικές φορές πόνος στους μυς και δυσκολία στο περπάτημα λόγο δεξιού ποδιού

νευρολόγος απλά με έδιωξε λέγοντας δεν εχεις τπτ......................

ετσι δημιουργείτε ερώτημα. Υπάρχει περίπτωση να μην δείχνει τπτ η μαγνητική και να εχω σκλήρυνση και δεν φαίνεται?
 #126815  από Ελιζα
 Σάβ Φεβ 18, 2017 10:34 pm
Θες με το ζορι να χεις σκπ?!?!?! :)
 #126816  από Arage
 Σάβ Φεβ 18, 2017 10:42 pm
ψάξου μην σου λείπει καμία βιταμίνη πχ b
 #126817  από egodemis
 Σάβ Φεβ 18, 2017 10:45 pm
Ελιζα έγραψε:Θες με το ζόρι να χεις σκπ?!?!?! :)
προς θεού και όχι!! αλλά και τα συμπτώματα με σκοτώνουν χωρίς να φαίνεται τι είναι
μήπως είναι λάθος τα mri μήπως δεν είδαν κάτι καλά, πραγματικά δεν ξέρω (να μην αναφέρω ότι εχω φρικάρει..... αν και φαίνεται λογικά)
και το βουητό της νύχτες δεν με αφήνει ήσυχο εχω να κοιμηθώ 2 μήνες φυσιολογικά
2 μήνες τραβάω ζαλάδες και ιλίγγους (για αστροναύτης λογικά κάνω αφου δεν ξέρασα ακόμη)
και τώρα και το καταραμένο πόδι μια και καλή έδωσε να καταλάβω
Arage έγραψε:ψάξου μην σου λείπει καμία βιταμίνη πχ b
b12 στα φιλολογικά όρια είναι (το πρώτο που τσέκαρα ήταν)
 #126819  από Ελιζα
 Σάβ Φεβ 18, 2017 10:54 pm
Τζαμπα σε τρωει η φρικη....
Ολα καλα θα ναι.... :)
 #126820  από egodemis
 Σάβ Φεβ 18, 2017 11:28 pm
Ελιζα έγραψε:Τζαμπα σε τρωει η φρικη....
μακάρι απλά εδώ και δυο μήνες παιδεύομαι χωρίς κανένα αποτέλεσμα (έστω να ξέρω τι εχω) και γίνομαι και χειροτερα
 #126821  από Στάθης
 Σάβ Φεβ 18, 2017 11:58 pm
egodemis έγραψε:Το θέμα είναι ότι εγώ σιγά σιγά κάθε μέρα όλο και χειροτερα είμαι και μυρμήγκιασμα και μουδιάσματα της στιγμής (εκτός από δαχτυλάκι στο πόδι που έμεινε ετσι μουδιασμένο) και ίλιγγους και ζαλάδες και κόπωση και αδυναμία στα πόδια χέρια η και μερικές φορές πόνος στους μυς και δυσκολία στο περπάτημα λόγο δεξιού ποδιού

νευρολόγος απλά με έδιωξε λέγοντας δεν εχεις τπτ......................

ετσι δημιουργείτε ερώτημα. Υπάρχει περίπτωση να μην δείχνει τπτ η μαγνητική και να εχω σκλήρυνση και δεν φαίνεται?
Γεια σου egodemis, συμπτώματα όπως ίλιγγους, ζαλάδες, κόπωση και ελαφρά αδυναμία στα πόδια και χέρια είναι συχνά συμπτώματα επίσης και της ΧΕΝΦΑ «χρόνια εγκεφαλονωτιαία φλεβική ανεπάρκεια» (CCSVI) Τα συμπτώματα της ΧΕΝΦΑ συχνά τα μπεδρεύουν με νευρολογικά συμπτώματα της σκλήρυνσης (αντιθέτως είναι αγγειολογικά) και συνήθως μένουν αθεράπευτα. Σε γενικές γραμμές, η ΧΕΝΦΑ είναι ασθένεια που θεραπεύεται και έχει να κάνει με το κακό κυκλοφορικό του αίματος έξω και μέσα στον εγκέφαλο λόγο κάποιας στένωσης (ή στενώσεων) στις σφαγίτιδες φλέβες του λαιμού, ή στην άζυγο φλέβα του θώρακα.

Βουητά στα αυτιά είχα και εγώ, όπως ζαλάδες και ιλίγγους και πονοκεφάλους. Τα μουδιάσματα και τα μυρμηγκιάσματα επίσης. Αυτό που βρήκα κατά τον υπέροχο και μετά αγγειοπλαστική, ήταν αυτή η στένωση της αριστερής σφαγίτιδας στο λαιμό.

Εικόνα

Μπορώ να πω ότι η αγγειοπλαστική (διόρθωση της στένωσης) με βοήθησε πολύ, δυνάμωσαν τα πόδια μου, μειώθηκε πολύ το βουητό, επίσης σταμάτησε η ζαλάδα και οι πονοκέφαλοι. Τα μουδιάσματα επίσης μειώθηκαν αλλά σε μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου. Γενικά είδα καλό εκεί που κανένας νευρολόγος δεν μπόρεσε να βοηθήσει, λόγο του ότι ήταν αγγειολογικό το πρόβλημα. Μάλιστα η ΧΕΝΦΑ είναι μερικός διαδεδομένη και στατιστικά σε ανθρώπους με διάγνωση σκλήρυνσης.

Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν ότι πάσχεις από ΧΕΝΦΑ, είτε από σκλήρυνση, πιθανά να μην είναι και τίποτα, και η ευχή μου είναι αυτή.

Καλή δύναμη egodemis !
 #126825  από Ελιζα
 Κυρ Φεβ 19, 2017 9:10 am
egodemis έγραψε:
Ελιζα έγραψε:Τζαμπα σε τρωει η φρικη....
μακάρι απλά εδώ και δυο μήνες παιδεύομαι χωρίς κανένα αποτέλεσμα (έστω να ξέρω τι εχω) και γίνομαι και χειροτερα

Καλημερα :)
Λοιπον....χαλαρωσε γτ εισαι πολυ φρικαρισμενος και ολα καλα!!! Θετικες σκεψεις :)
Τιποτα δεν ειναι,και αν ειναι δεν χαθηκε κ ο κοσμος!!!!!!! :) :) :) ολα ξεπερνιουνται και αυτοθεραπευονται!!!!!!! ;) ;) ;)
 #126834  από egodemis
 Κυρ Φεβ 19, 2017 1:20 pm
σας ευχαριστώ πολύ!! λογικά δευτέρα θα κάνω εισαγωγή στο Παπαγεωργίου γιατί δεν αντέχεται άλλο + δεν αντέχετε διπλά να μην ξέρω τι εχω
 #126846  από tom80
 Κυρ Φεβ 19, 2017 4:04 pm
Το MRI δεν δείχνει την πραγματική εικόνα του εγκεφάλου σου αλλά δείχνει ότι βλέπει το μηχάνημα.

Όσο καλύτερα γυαλιά φοράει το MRI (δηλ. περισσότερα tesla) τόσο καλύτερα βλέπει!!

Το ΜRI στα 3 tesla βλέπει πολύ καλύτερα από το MRI στα 1.5 tesla που έκανες εσύ.

Συνεπώς ή δεν είδε την εστιούλα το MRI σου ή τα συμπτώματα σου οφείλονται σε άλλη αιτία.

Γρήγορη ανάρρωση