• Ερωτηση σχετικα με τη μαγνητικη

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #126383  από vassia
 Τετ Φεβ 08, 2017 12:35 pm
Καλησπερα σε ολους!
Ηθελα να ρωτησω κατι.
Εχω διπλωπια εδω και 6 μερες αλλα η μαγνητικη αυχενα και εγκεφαλου με σκιαγραφικο δεν εδειξε ενεργη εστια. Πως γινεται αυτο? Δεν μου εχει ξανα τυχει ποτε να εχω συμπτωμα χωρις ενεργη εστια. Τωρα ειμαι στην 2η μερα κορτιζονης και ελπιζω να πανε ολα καλα.
 #126384  από Στάθης
 Τετ Φεβ 08, 2017 1:08 pm
vassia έγραψε:Καλησπερα σε ολους!
Ηθελα να ρωτησω κατι.
Εχω διπλωπια εδω και 6 μερες αλλα η μαγνητικη αυχενα και εγκεφαλου με σκιαγραφικο δεν εδειξε ενεργη εστια. Πως γινεται αυτο? Δεν μου εχει ξανα τυχει ποτε να εχω συμπτωμα χωρις ενεργη εστια. Τωρα ειμαι στην 2η μερα κορτιζονης και ελπιζω να πανε ολα καλα.
Μου είχε τύχει και μένα Βάσια, να είμαι σε γερή ώση 4 μέρες και η μαγνητική μου βγήκε καθαρή ! Όταν ρώτησα τον γιατρό μου είπε ότι η μαγνητική δείχνει το άμεσο παρελθόν, και η αλήθεια μετά από 1 εβδομάδα που μου ξαναέκανε την μαγνητική έδειξε ενεργές εστίες. Τι να πω, πως λέμε ο διαβολάκος του τυπογραφείου, αυτό είναι ο διαβολάκος της μαγνητικής...

Ίσως παίζει ρόλο και το μηχάνημα της μαγνητικής, η ευκρίνεια (& τα τέσλα). Την πρώτη την είχα κάνει σε τοπικό ιατρικό κέντρο με χαμηλή ευκρίνεια, την δεύτερη σε μεγάλο νοσοκομείο σε πολύ καλό Τομογράφο υψηλής ευκρίνειας.

Όλα καλά θα πάνε ξεκουράσου και άφησε την κορτιζόνη να ηρεμήσει την φλεγμονή, απλά συνήθως μετά την τρίτη ενδοφλέβια αρχίζει και λειτουργεί, και συνήθως η κορτιζόνη πιάνει καλά τις οπτικές νευρίτιδες, οπότε η ψυχολογία σου "όσο μπορείς" θετική !

Γρήγορα περαστικά και καλή δύναμη !
 #126385  από vassia
 Τετ Φεβ 08, 2017 1:42 pm
Σε ευχαριστω πολυ Σταθη!
Παντα χρησιμες οι απαντησεις σου!
Να εισαι καλα.
Καλο μεσημερι :emojis-3:
 #126395  από Κώστας
 Τετ Φεβ 08, 2017 8:34 pm
Στάθης έγραψε: Όταν ρώτησα τον γιατρό μου είπε ότι η μαγνητική δείχνει το άμεσο παρελθόν...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι εννοεί; Ότι η μαγνητική απεικονίζει το παρελθόν;! Είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο;!!!! Θα μπορούσε ίσως να συμβεί, μόνον αν μια εστία παρ΄ ότι έχει ενεργοποιηθεί, παραμένει απεικονιστικά στην προτέρα της κατάσταση. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, για πόσο καιρό διαρκεί. Δηλαδή, αν κάνουμε μαγνητική μία εβδομάδα αφότου έχει ξεκινήσει η ώση, η απεικόνιση θα φαίνεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα;! Ή πιο απλά, ενώ βρισκόμαστε σε ώση θα βλέπουμε πως είμαστε πριν μερικές μέρες;!!!!! Και επί πλέον, το σκιαγραφικό τι ρόλο παίζει; Υποτίθεται ότι το προσλαμβάνουν οι ενεργές εστίες και μ΄ αυτό τον τρόπο γίνεται η διάγνωσή τους.
 #126405  από Στάθης
 Πέμ Φεβ 09, 2017 12:31 am
Κωνσταντίνε, το ότι έχεις υποτροπή δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι την ημέρα που το έπαθες (και τις άμεσα επόμενες) θα το δείχνει στην Μαγνητική. Η φωτιά πρέπει να καίει αρκετές μέρες για να δημιουργηθεί η πλάκα την οποία πλάκα δείχνει η μαγνητική, όχι την διαδικασία των Τ-κυττάρων που κάνουν την επίθεση μετά από κάλεσμα τον Β-κυττάρων του ανοσοποιητικού στην μυελίνη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Τώρα, το αν η πλάκα προσλαμβάνει σκιαγραφικό, αυτό σημαίνει απλούστατα ότι η φωτιά ακόμα καίει στην πλάκα, δηλαδή πρέπει να υπάρχει πλάκα αλλιώς δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορέσει να προσλαμβάνει το σκιαγραφικό.

Σκλήρυνση κατά πλάκας λέγεται η ασθένεια Κωνσταντίνε, η μαγνητική δείχνει πλάκες, όχι την διαδικασία δημιουργίας της φλεγμονής, η οποία φλεγμονή μπορεί να καίει πολύ πριν φανεί η πλάκα.
 #126416  από Κώστας
 Πέμ Φεβ 09, 2017 12:39 pm
Ευχαριστώ για την πληροφόριση. Είμαι άσχετος, γιατί εγώ δεν είχα ποτέ μου υποτροπή κι΄ ενεργές εστίες, επειδή πάσχω από την πρωτογενώς προϊούσα μορφή.
 #126587  από Νίκος29
 Δευ Φεβ 13, 2017 12:14 am
Με ενεργές εστίες είχα και γω διπλωπια, με τη χορήγηση κορτιζονης έφυγε από τη δεύτερη μέρα, μην ανησυχείς όλα καλά θα πάνε :emojis-5: