• ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #125141  από aeras21
 Παρ Ιαν 13, 2017 8:13 pm
Παιδιά καλησπέρα και καλό Σαββατοκυριακο.
Σαν είμαι σχετικά καινουργιος στην πάθηση εχω καποια ερωτηματα και αποριες στο μυαλο μου που θελω να τις συζητησω με ανθρωπους που με καταλαβαινουν.Εκανα δευτερη μαγνητικη εγκεφαλου-αυχενα μετα απο 5 μηνες απο την διαγνωση και οι εστιες ειναι ακριβως οπως την πρωτη φορα.Οι εστιες οπως τις ειχαμε αφησει πριν απο 5 μηνες καμια μεταβολη.
Συμπερασματα;;
O γιατρος ισχυρίζεται οτι η κατασταση παραμενει σταθερη αρα το φαρμακο tecfidera δουλευει.Αν δουλευε δεν θα επρεπε καποιες να εξαφανιστουν η να μειωθουν;;;Σε 5 μηνες θα ξανακανουμε μαγνητικη για να βγαλουμε καλυτερα συμπερασματα.
Ανακεφαλαιώνοντας, θελω να ρωτησω, αν το γεγονος οτι δεν εμφανιζονται νεες εστιες ειναι θετικο σημαδι ή απλα αμμελητέο...
Καλο βραδυ..
 #125144  από billios
 Παρ Ιαν 13, 2017 8:32 pm
Προφανως και ειναι καλο σημαδι
 #125145  από Στάθης
 Παρ Ιαν 13, 2017 8:36 pm
aeras21 έγραψε:αν το γεγονος οτι δεν εμφανιζονται νεες εστιες ειναι θετικο σημαδι ή απλα αμμελητέο...
Καλο βραδυ..
Και βέβαια είναι θετικό σημάδι, πρωτίστως ψυχολογικό ! Για το πιο απτό χειροπιαστό θέμα της κλινικής σου εικόνας πως είσαι, πως νιώθεις;;;

Δηλαδή έχεις δει βελτίωση στην καθημερινότητά σου, έστω και ελάχιστη, στην αγωγή που είσαι;; Αν ναι τότε υπέροχα, αν είσαι σταθερός, σημαίνει ότι είσαι στην συντήρηση, αν έχεις δει δύο τρία πραγματάκια προς το χειρότερο, τότε κάτι ίσως πρέπει να αλλάξει.

Μου αρέσει να το βλέπω πάντα κοιτώντας τον εαυτό μου από μέσα προς τα έξω, δηλαδή την ψυχολογική μου εικόνα, μετά την σωματική και τέλος την απεικονιστική (μαγνητική κτλ.).
 #125148  από aeras21
 Παρ Ιαν 13, 2017 8:42 pm
Νομίζω πως είμαι με τις μέρες μου Στάθη.Υπάρχουν μέρες που νιώθω καλά, αρκετά και άλλες που έχω πόνους όχι τρομερούς αλλά αρκετούς για να μου χαλάν την διάθεση.Ιδίως στις πατουσες και τα γονατα, αλλα και στην πλατη ακριβως στη σπονδυλικη στηλη...Η αλήθεια είναι πως αρχισα να δουλευω λιγο το ψυχολογικο γιατι εκει νομιζω οτι έχω αρκετα θέματα.Θέλω ψυχική ενδυνάμωση και τελικα αρχισα να καταλαβαινω οτι χωρις ψυχολογια ότι φαρμακο και να παρεις απλα ειναι ανουσιο...Σας ευχαριστω για τις αμμεσες απαντησεις.σας ευχομαι τα καλυτερα.
 #125149  από Nikoskk
 Παρ Ιαν 13, 2017 8:47 pm
αερα απαντησες μονος σου αν δεν το πιστευουμε οτι και να παρουμε δεν θα κανει τιποτα!!! Γνωμη μου ειναι μην περιμενεις μονο απο το φαρμακο ,τα φαρμακα νομιζω ειναι για συντηρηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikoskk την Παρ Ιαν 13, 2017 8:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #125150  από aeras21
 Παρ Ιαν 13, 2017 8:51 pm
Nikok, ξερω πως η ψυχολογια ειναι το παν.σημερα ειχα καλη ψυχολογια και ειμαι καλα,δεν ποναω.Τελικα ολο το νοημα ειναι η ψυχη.Το χειροτερο που μας κανει η παθηση ειναι η ψυχικη αδυναμια και εξασθενηση και αυτο πρεπει να αντιμετωπιστει αμμεσα..
 #125151  από Nikoskk
 Παρ Ιαν 13, 2017 8:56 pm
ψαχτω μεσα σου και θα βρεις τον τροπο!!!
 #125152  από Ελιζα
 Παρ Ιαν 13, 2017 9:39 pm
Nikoskk έγραψε:ψαχτω μεσα σου και θα βρεις τον τροπο!!!

:smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: :smile-yes: