• ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΛΗΨΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ????

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #123116  από dimgeo
 Τετ Δεκ 07, 2016 9:04 am
ΕΙΜΑΙ 48 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ 7000 ΕΝΣΗΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΠ. ΣΥΝΤΑΞΗ ,ΒΟΗΘΗΜΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ .................... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΚΕΠΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ!!
ME THN SKP ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ????? Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΠΙΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝΑΠ.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ (ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ , ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟ/ΓΙΑΣ)ΚΛΠ
ΒΑΖΩ ΠΟΛΛΑ ???
 #123134  από Κώστας
 Τετ Δεκ 07, 2016 4:22 pm
Με τα ένσημα που έχεις υπερκαλύπτεις τις απαιτήσεις για να πάρεις σύνταξη γήρατος με ειδικές διατάξεις. Μάλιστα θα σου βγεί και καλό ποσόν. Σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από την αναπηρική σύνταξη. Αν χρειάζεσαι βοήθεια πάρε τηλ. τον δικηγόρο Γεωργιόπουλο να σε κατατοπίσει

Δημήτριος Γεωργιόπουλος,
Δικηγόρος Αρείου Πάγου & Συμβουλίου Επικρατείας, πρώην Πρόεδρος Εξελεγκτικής Επιτροπής Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, άριστος γνώστης Ελληνικής & Κοινοτικής Νομοθεσίας για ΑμεΑ, και προϋποθέσεων για χορήγηση επιδομάτων Αναπηρίας από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία & στεγαστικών δανείων από τράπεζες, καθώς & θεμάτων Επαγγελματικής Αποκαταστάσεως με τον Ν.2643/98, προσφέρει δωρεάν νομικές συμβουλές για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, Δευτέρα-Παρασκευή (9πμ-6μμ), Ελπίδος 7 και Φιλιππίδου 13, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα 10564, τηλ./fax: 2103221596, 6945788928.

Υγ. Μην πέσεις στην παγίδα και ζητήσεις αναπηρική ό,τι κι΄ αν σου πουν στο ταμείο σου.
 #123140  από dimgeo
 Τετ Δεκ 07, 2016 7:52 pm
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΩΣΤΑ , ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ
ΠΕΙΡΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΤΕΙΛΕ ΜΥΝΥΜΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 #123141  από Κώστας
 Τετ Δεκ 07, 2016 8:58 pm
Με 4050 ένσημα και ποσοστό αναπηρίας >=67% οι σκληρυντικοί θεμελειώνουν δικαίωμα σύνταξης γήρατος. Τα χρόνια που υπολείπονται προσμετρώνται πλασματικά στην χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία προκειμένου να υπολογιστεί το ποσόν της σύνταξης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με τον δικηγόρο που σου ανέφερα.
 #123342  από passenger69
 Δευ Δεκ 12, 2016 5:51 pm
Κώστας έγραψε:Με 4050 ένσημα και ποσοστό αναπηρίας >=67% οι σκληρυντικοί θεμελειώνουν δικαίωμα σύνταξης γήρατος. Τα χρόνια που υπολείπονται προσμετρώνται πλασματικά στην χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία προκειμένου να υπολογιστεί το ποσόν της σύνταξης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με τον δικηγόρο που σου ανέφερα.

Κωστα αν γνωριζεις , ειμαι κι εγω στα 48 , εχω 17 χρονια στο OAEE ( νομιζω οτι θελει 15 για να εχεις δικαιωμα για συνταξη στα 67 ) . Δεν εχω περασει ΚΕΠΑ γιατι δεν εχω κινητικα προβληματα ..... δηλαδη περπαταω χωρις να κουτσενω . Καποια θεματα εχω βεβαια που σιγουρα δεν μου δινουν την ευκαιρια να δουλεψω. Τι θα με συμβουλευες να κανω ; Α δεν παιρνω κανενα επιδομα ουτε ξερω που πρεπει να ψαξω για να δω αν δικαιουμαι
 #123366  από Κώστας
 Δευ Δεκ 12, 2016 7:56 pm
Αν περάσεις επιτροπή και πάρεις ποσοστό >=67% δικαιούσαι σύνταξη γήρατος . Για σίγουρες πληροφορίες, συμβουλέψου τον δικηγόρο που έχω προαναφέρει.
 #123378  από dimgeo
 Δευ Δεκ 12, 2016 8:38 pm
[quote="Κώστας"] Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΗΡΑΤΟΣ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙEI ΤΟ ΕΞΩΙΔΡ/ΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Η ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗΣ???
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΠΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ???/
 #123441  από Κώστας
 Τρί Δεκ 13, 2016 9:33 pm
Η σύνταξη, όποια κι΄ αν είναι δεν σχετίζεται με το εξωιδρυματικό, το οποίο χορηγείται, εφ΄ όσων το δικαιούται κάποιος, ταυτόχρονα.