• Συμβουλες και βοήθεια

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #122523  από Vivoula
 Τετ Νοέμ 23, 2016 6:11 pm
Παρακαλώ συμβουλές και βοήθεια!
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!ΓΕνικα τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούμαι απο διάφορα προβληματάκια και θα ήθελα τις συμβουλές σας.ΠΡιν απο περίπου 3 χρόνια είχα πάθει ένα επεισόδιο όπου ένοιωθα σαν κάτι να περπατάει σε όλο μου το πρόσωπο για περίπου 2 εβδομάδες.ΔΕν ήταν μούδιασμα ήταν ένα περίεργο αίσθημα.Πήγα λοιπόν σε νευρολόγο έκανα μαγνητική εγκεφάλου η οποία βγήκε καθαρή.Έπειτα πριν απο 1 χρόνο έπαθα μια νευραλγία τριδύμου δεξιά στο χείλος μου (απο την οποία ταλαιπωρούμαι ακόμα).ΞΑνα μαγνητική εγκεφάλου παλι καθαρή η μαγνητική.ΈΞι μήνες μετά απο την δεύτερη μαγνητική έκανα μια επαναληπτική μαγνητική εγκεφάλου και μια αυχένα οι οποίες ήταν καθαρές.ΤΏρα πριν απο 2 μήνες άρχισα να Νοιώθω κάψιμο στο άλλο μισό του χείλους μου (όχι αυτό που έχω την νευραλγιία)και ένα τράβηγμα στο μάγουλο μου.ΣΚέφτομαι πολύ την περίπτωση της σκλήρυνσης γιατί έχω διαβάσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν φαίνεται στην μαγνητική. Όλες οι μαγνητικές ηταν με σκιαγραφικά.Θα ήθελα λίγο να μου δώσετε τα φώτα σας αν και ξέρω ότι δεν είμαστε γιατροί εδώ μέσα και να μου συστήσετε κάποιον καλό νευρολόγο στην Αθήνα που να εμπιστεύεστε!
Ευχαριστω
 #122530  από agathan
 Τετ Νοέμ 23, 2016 11:32 pm
πρωτα πρωτα ας ξεκινησουμε οτι πρεπει να ξεχασεις την σκληρυνση στην περιπτωση σου. για να πεις οτι εχεις σκληρυνση πρεπει να εχεις σημαδια στις μαγνητικες που να αιτιολογουν τα κλινικα σου συμπτωματα. τωρα αυτο που διαβασες ισχυει υπο την εννοια οτι ηδη εχεις διαγνωστει (ή εισαι στην διαδικασια να γινει καποια τετοια διαγνωση), και εμφανισεις κατι αλλα δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στην μαγνητικη σου που να το δικαιολογει. σε τετοιες περιπτωσεις ακομα και για μας θεωρειται κατι το "αμελητεο" και οχι καποιο σοβαρο συμπτωμα της ασθενειας.

τωρα αυτα που λες ισως δικαιολογουνται απο κατι αλλο νευρολογικο, οπως ειναι η παρεση, που μπορει να ειναι και απο μια απλη ψυξη. δεν σου λεω οτι οντως ειναι αυτο, αλλα καλο ειναι να σκεφτεσαι πρωτα κατι το πιο απλο και αν το αποκλεισεις να προχωρησεις σε κατι πιο συνθετο.

αν οντως σε ενδιαφερει μπορω να σου δωσω τα στοιχεια του δικου μου γιατρου.
 #122536  από Vivoula
 Πέμ Νοέμ 24, 2016 7:46 am
Ευχαριστω πολυ για την απάντηση ναι θα ηθελα τα στοιχεία επικοινωνίας του γιατρού σου
 #122570  από Criss
 Παρ Νοέμ 25, 2016 8:13 pm
Vivoula, κατ'αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας, αν και εύχομαι να μην παραμείνεις. Η περίπτωσή σου με προβλημάτησε αρκετά. Ξέρω ότι είναι χάλια να είσαι στο σκοτάδι σχετικά με το τι σου συμβαίνει. Όλοι εδώ το έχουμε περάσει αυτό το στάδιο. Μετά θυμήθηκα μία εξετάση, που νομίζω ότι είναι η πιο αξιόπιστη για να δεις αν έχεις σκλήρυνση ή όχι. Αυτή είναι παρακέντηση του νωτιαίου μυελού. Πιστεύω ότι όλοι εδω την έχουμε κάνει.Βέβαια, δεν είμαι γιατρός. Οπότε βρες έναν νευρολόγο, και συζήτησέ το μαζι του και αυτος θα σου πει τι να κάνεις. Εάν τελικά την κανεις αυτήν την εξέταση, σου εύχομαι να βγει αρνητική (που σημαίνει ότι δεν έχεις σκλήρυνση). Σου εύχομαι επίσης να έχεις καλή τύχη στη ζωή σου, ότι κι αν κάνεις!
 #122575  από agathan
 Παρ Νοέμ 25, 2016 10:09 pm
criss η παρακεντηση εχει χασει εδω και τουλαχιστον μια δεκατια την αξια της σαν εργαλειο, για την σκληρυνση οχι για αλλες ασθενειες. τα βασικα εργαλεια του νευρολογου ειναι η κλινικη εικονα και η εικονα των μαγνητικων, και στην ουσια να μπορεις να βρεις που εχουν σχεση αυτες οι δυο. ολα τα αλλα ερχονται πολυ πιο μετα, αν δεν μπορεις να βγαλεις πορισμα, και ισως σε βοηθησουν.
δεν υπαρχει λογος να μπει στην διαδικασια (επωδυνη ή μη, δεν εχω κανει) κανεις αν δεν εχει κατι στις μαγνητικες του :emojis-2:
 #122579  από Criss
 Παρ Νοέμ 25, 2016 11:48 pm
Agathan, δεν ήξερα ότι η παρακέντηση δεν έχει πλέον αξία. Σίγουρα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, γιατί στη δική μου περίπτωση με έβγαλε από την αβεβαιότητα, γιατί αυτή μου είπε ότι έχω σκπ. Πάντως σ'ευχαριστώ για την πληροφορία. Ότι καινούριο μαθαίνεις είναι χρήσιμο.
 #122588  από Vivoula
 Σάβ Νοέμ 26, 2016 5:01 pm
Βασικά θα παω στον νευρολόγο και θα μου πει πιστεύω τι πρέπει να κάνω.απλα η τελευταία μαγνητική εγκεφάλου και αυχένα έγινε πριν απο 4 μήνες οποτε δεν ξέρω αμα θα με αφήσει να ξανακάνω παλι τόσο σύντομα μαγνητική.ΕΛπιζω ναι αλλα προφανώς θα αφήσω κάποιον να παρει τα ηνία γιατι χρειάζομαι κάποιον που να μπορω να εμπιστευτώ
 #122593  από agathan
 Σάβ Νοέμ 26, 2016 6:05 pm
criss δεν ειναι οτι δεν εχει καμια αξια, αλλα σε συγκεκριμενες περιπτωσεις ισως ξεδιαλυνει τα πραγματα ή δωσει καποιο επιπλεον στοιχειο. ισως και συ ησουν σε τετοια περιπτωση και χρειαστηκε να την κανεις. ισως φταιει οτι πολλοι νευρολογοι την εχουν ακομα ψωμοτυρι για καποιο λογο.

vivoula σιγουρα θα σου πει ο γιατρος τι να κανεις ή τι γινεται, αλλα μην σε φοβησουν οι μαγνητικες. το καλο τους ειναι οτι ειναι ακινδυνες, κανε και καθε μερα απο μια, δεν θα σου κανει κατι. πολλοι μπερδευονται με την αξονικη που λογω ακτινοβολιας δεν πρεπει να την κανεις συχνα.
 #122603  από Criss
 Σάβ Νοέμ 26, 2016 8:37 pm
Agathan, είναι λίγο ανάποδο. Μακάρι να την είχαν ψώμοτύρι, γιατί τότε δεν θα αναγκαζόμουν να δω περί τους 10 νευρολόγους μέχρι να βρω κάποιον να μου πει να την κάνω. Γιατί μέχρι τότε είχα πλήρη άγνοια.
 #122610  από agathan
 Σάβ Νοέμ 26, 2016 10:16 pm
οχι φιλε μου, δεν ειναι καθολου αναποδο.
αναρωτησου λιγο οτι υπαρχει η πιθανοτητα να ειχαν δικιο οι 9 και οχι ο τελευταιος. το να σου βρουν τους δεικτες για τα ολιγοκλωνα και για τα IgG αντισωματα (και την αναλογια τους με την αλβουμινη) σου δειχνουν οτι υπαρχει καποια λοιμωξη στο νευρικο συστημα, αλλα δεν σου καταδεικνυει κατι για την σκληρυνση.
η διαγνωση σε τετοια παθηση δεν γινεται τοσο ευκολα. οντως θα εχεις την παθηση, αλλα μπορει να ηταν βιαστικο συμπερασμα. ισως εκει καπου να δικαιολογουνται και οι αλλοι 9.