• ξεχασα

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #9572  από Giota
 Κυρ Οκτ 04, 2009 6:51 pm
ΑΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ BETAFERON ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΛΥ?
 #9576  από costas
 Κυρ Οκτ 04, 2009 8:29 pm
:roll:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος costas την Σάβ Νοέμ 07, 2009 7:46 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #9583  από ahilleas
 Δευ Οκτ 05, 2009 8:49 am
Γιωτα δε πειραζει.Την κανεις την επομενη μερα,απλως αλλαζεις και τη σειρα μετα.Το καλοκαιρι ,λογω ενος ταξιδιου,δε μπορουσα να την κανω τη συγκεκριμενη μερα,και την εκανα την επομενη.Συμβουλευτηκα φυσικα το νοσοκομο που εχει η εταιρια και μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα.
 #9591  από Giota
 Δευ Οκτ 05, 2009 4:04 pm
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 #9597  από princeofathens2004
 Τρί Οκτ 06, 2009 12:29 am
Giota kalispera.

An ksexaseis mia enesi apla tin "pidas". Thelw na pw oti an kaneis gia paradeigma mia enesi mera para mera kai ksexaseis na kaneis mia mera, synexizeis afeinontas ti mera poy eixes na kaneis. Den kaneis tin amesws epomeni alla kaneis tis eneseis me ti seira pou tis ekanes.
Diafwnw diladi me ton "Ahilleas" pou eipe oti kaneis tin amesws epomeni imera. Apla den xalas ti seira pou tis ekanes. Tin paraleipeis. Afto mporei na symvei kai "epitides". Otan theleis na pas kapou gia SVK kai sou peftei Savvato gia paradeigma na kaneis enesi, MPOREIS NA TIN afiseis spiti, na peraseis kala kai otan gyriseis na kaneis me ti kalo tin epomeni. Alla min ginetai synexeia afto giati den einai swsto.
Mou to exei pei afto o giatros mou otan ksexasa mia enesi. Apla tin ksexnas kai synexizeis ti seira twn enesewn opws pigainan.
 #9976  από Δέσποινα
 Τετ Οκτ 14, 2009 12:42 am
και όπως θα δείτε ίσως από τις δικές μου απορίες, τελικά μάλλον δεν πειράζει ακόμα και 2 να χάσεις. :?
 #9978  από mary_d_ath
 Τετ Οκτ 14, 2009 1:02 am
Εγώ πάντως κάνω αυτό που ανέφερε ο Αχιλλέας... Αλλάζω τη σειρά και μόλις μπορέσω την επαναφέρω στα προγραμματισμένα, μόνο μία φορά μου έτυχε να την κάνω π.χ. Κυριακή και μετά θα έπρεπε να το πάω Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο. Αλλά μετά πάλι Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή μέχρι να ξαναξεχάσω ή να παραλείψω σκόπιμα λόγω εξόδου!!
Πάντως έχω παραλείψει και τελείως (3-4-5-6 φορές στα 2 χρόνια), αν δε μου το θυμίσει κάποιος-πολλές φορές το ξεχνάω!! :lol:
Τη Δευτέρα για παραδειγμα πάω να βγάλω την ένεση από το ψυγείο και βλέπω ότι μέσα στο κουτί ο αριθμός των ενέσεων είναι μονός!! Και δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ξέχασα να την κάνω!! :lol:
Πρέπει να βάλω μυαλό επιτέλους!! Στην αρχή ήμουν συνεπέστατη,τι έπαθα τώρα; Βαρέθηκα λίγο, αλλά θα μου περάσει μόλις βγει το χάπι... :lol:
 #9982  από Konstantina
 Τετ Οκτ 14, 2009 1:16 am
Εγώ έχω βάλει υπενθυμίσεις στο κινητό για τις μέρες που είναι να κάνω το φάρμακο και έχει τύχει και πάλι να το ξεχάσω αλλά εάν το ξεχάσω, δεν το κάνω την επόμενη μέρα και μετά να αλλάζω τις μέρες, έτσι μου είχε πει και η κοπέλα από το rebif όταν είχε έρθει σπίτι μου. Παρεπιπτόντως ποση ώρα πριν το βγαζετε από το ψυγειο, εγω μια ώρα...
 #9983  από Δέσποινα
 Τετ Οκτ 14, 2009 1:20 am
Κωνσταντίνα, δεν τα ξέρω πολύ καλά τα πράγματα για όλες τις μορφές θεραπείας, αλλά το betaferon το βγάζουμε μιση ώρα περίπου απ' το ψυγείο.
 #10303  από litsaM
 Τρί Οκτ 20, 2009 4:15 pm
κωνσταντινα εγω που κανω rebif μιση ωρα πριν τη βγαζω(ετσι ειχε πει η νοσοκομα)αλλα εχει τυχει να βιαζομαι να παω καπου και την εχω κανει 10 λεπτα μετα.απλα στο λενε για να παρει θερμοκρασια δωματιου και να μη σου κανει κοκκινιλες στο σημειο εκεινο(παρεπιπτοντως δεν μου εκανε τιποτε :) ),οπως την εχω "ξεχασει" και εκανα μετα την επομενη δοση(δεν αλλαξα τη σειρα)