• Η δευτερη μαγνητικη μου

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #121711  από ποπη
 Τετ Οκτ 26, 2016 2:19 am
M@r@ki έγραψε:MRI εγκεφαλου: Τ1,Τ2,Τ2+ flair, dw/adc πριν κ μετα το σκιαστικο.
Παρουσια ωοειδων εστιων με αυξημενο mr σημα στις Τ2 κ flair ακολουθιες, αρκετη στον αριθμο στο μεσο σκελος λευκη ουσια της παρεγκεφαλιδας ΔΕ, με την λευκη ουσια γυρω απο τα κροταφικα,ινιακα κ μετωπιαια κερατα των πλαγιων κοιλιων στην επιπολης και εν τω βαθει λευκη ουσια, μετωπο-βρεγματικα(δεν βγαζω τις καλικατζουρες στο επειτα παντως κατι λεει για αριστερα..και κοτσαρει και ενα καλως απο διπλα) και στο μεσολοβιο(απομυελινωτικες εστιες) οι εστιες αυτες εχουν ως επι του πλειστον μικρο μεγεθος..η μεγαλυτερη αππ αυτες στην λευκη ουσια μετωπιαια ΑΡ εχει διαμετρο 1,6 cm
Μετα την εγχυση σκιαστικου παρατηρειται ηπιος εμπλουτισμος στο μεσο σκελος της παρεγκεφαλιδας ΔΕ και των εστιων στο ινιακο κερας μιας μικρης εστιας ΔΕ βρεγματικα και κυριως μιας μικρης εστιας ΑΡ μετωπιαια. Δεν παρατηρειται περιορισμος της διαχυσης στους χαρτες ADC/dm δυχες μεσης γραμμης αλειωσεις.

Mri ΑΜΣΣ: Τ1,Τ2,Stir, πριν κ μετα το σκιαστικο.
Παρουσια εστιων με αυξημενο Mr σημα εντος του Νωτιαιου μυελου. Α2,Α3,διαστηματα κ Α4 σπονδυλων (απομυελινωτικες εστιες)
Απουσια παθολογικου εμπλουτισμου μετα το σκιαστικο!

Δεν ξερω γτ... Αλλα ο γιατρος θελει να μου κανει και τριτη μαγνητικη :ο γτ προβληματιζεται...
Λογο την απουσια συμπτωματων.... :ο
κι'αλλη μαγνητικη? αφου δεν εχεις συμπτωματα τι τις θελει τοσες μαγνητικες.......τρωγεται να σου βρει κατι για να χαρει? τι ειναι αυτοι ρε! θα επρεπε να χαιρεται που εισαι σε καλη κλινικη κατασταση.
 #121727  από ποπη
 Τετ Οκτ 26, 2016 3:00 pm
M@r@ki έγραψε:Καλημερα... :)
Με ρωτουσε αν εχω μουδιασματα..του λεω οχι! Αν εχω πονους..του λεω οχι,περα απο λιγους πονοκεφαλους!
Με ρωτουσε αν νιωθω καθολου κουραση η ασταθεια του λεω απολυτως καμια..αν εχω θεμα με την ουρηση του λεω οσο νερο πιω αλλο τοσο θα επισκεφτω την τουαλετα...και τελος αν βλεπω καλα...του λεω καλυτερα και απο το αν φορουσα γυαλια!
Εισαι σιγουρη μου λεει για ολα αυτα; του λεω σιγουροτατη..μην φοβασαι να μου πεις...μα δν εχω κατι να πω! Τι να κανω μου λεει..να σου κανω μια τριτη μαγνητικη; δεν θα αντεξεις την μια πανω στην αλλη..τελος παντων μου λεει, θα παρουμε θεραπεια γτ αν ειναι σκληρηνση δεν πρεπει να την αψηφησουμε!

τι να πω βρε μαρακι μου τζιμανι ο γιατρος σου......δεν μπορει να συμπαιρανει οτι εχεις σκπ χωρις συμπτωματα.......για επισκεψου και κανεναν αλλον. αυτος καιγεται να σε πηξει στα φαρμακα......
 #121742  από ποπη
 Τετ Οκτ 26, 2016 6:33 pm
M@r@ki έγραψε:Πηρα και δευτερη γνωμη και βαση εστιων..οτι δημιουργουνται νεες εστιες ενω οι παλιες ειναι ανενεργες...ειπε σκληρηνση..καλοηθεις...τι να πω ο Θεος να βαλει το Χερι Του!
Στην αρχη ο δευτερος ελεγε μα καλα σου δινουν χαπια ενω περιμενουν ελεγχο για θρομβωσεις; ειδε και την πρωτη μαγνητικη και την δευτερη..και εκει ειπε οκ..ειναι σκληρηνση!

ευτυχως που πηρες και δευτερη γνωμη. μην τρελαινεις το μυαλο σου θα ακουσεις πολλα. κανε οτι κανεις, ζησε υγιεινα και κρατα σωμα και μυαλο σε καλα επιπεδα :)
 #121773  από nora tora
 Παρ Οκτ 28, 2016 4:40 am
Κοίτα θυμάμαι τότε που μου είχαν πει πως γεννιούνται μωρά με εστίες....
Μπορεί να έχεις εστίες απο γεννησιμιού σου ή και απο αργότερα αλλά συμπτώματα να μη σου παρουσιαστούν ποτέ!!!!
Με ΣΚΠ θα διαγωνιστείς στο δεύτερο σύμπτωμα.....

Αμηηηηηην (για να μη ξεχνιόμαστε..... χεχεχεε)

:happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: :happy-cheerleadersmileygirl: