• πασχων

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #121364  από manolo
 Πέμ Οκτ 13, 2016 7:35 pm
καλησπερα,και εγω πασχω απο σκλρυνση κατα πλακας,ειμαι 40 ετων και διαγνωσθηκα περσυ με πολλαπλες φλεγμονες στον αυχενα,τρεις για την ακριβεια και ειναι και αυτες που μου εμφανισαν το μουδιασμα σε ολο το σωμα και ασταθεια και κινητικα στην αριστερη μερια χερι και ποδι και στον εγκεφαλο 5,6 παλιες ανενεργες και εκει βασιζομαι οτι ο πασχω χρονια και τωρα μου εμφανιστηκε.
Εμφανιστηκε ενα πρωινο μετα απο βραδυνη καταχρηση αλκοολ,μετα απο κορτιζονη εντελει τα συμπτωματα μου φυγαν μετα απο τρεις μηνες ΟΛΑ και μετα απο ενα χρονο ειμαι σαν μην περασε απο πανω μου,και συνεχιζω οπως παλια, πολλες ωρες δουλεια και φουλ στον ηλιο και πολλα βαρη και χωρις φαρμακα,εκανα αποπειρα να παρω TECFIDERA αλλα μου εριξε το ανοσοποιητικο στην πρωτη δοση και εμφανιστηκε ερπης στο στο ματι,εντελει τα εκανα περα τα φαρμακα και αποφασισα να το αντιμετωπισω με διατροφη ,yoga εκανα και πριν και μακρυα το αγχος.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ,ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΕΤΡΩΓΑ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΤΑΧΙΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙ 5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,ΕΝΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΜΑΖΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΘΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥς ΚΑΡΠΟΥς ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗς ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ,ΑΝΤΡΑΚΛΑ,ΚΡΙΤΑΜΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΡΟΔΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑς.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΓΧΟς ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟς ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟς,ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΑΦΟΥ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣΜΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΟΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΔΥΝΑΜΗ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ,ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ....
 #121377  από George Good News
 Παρ Οκτ 14, 2016 2:12 am
+1

Αυτή η αντιμετώπιση είναι ίσως η καλύτερη και για μένα αν και η ιδιαιτερότητα της ασθένειας δεν μας επιτρέπει να μιλάμε γενικά. Ο καθένας οφείλει να ανακαλύψει και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Εγώ, ας πούμε, παίρνω Tecfidera (δεν θα δοκιμάσω κανένα άλλο), ένα ομοιοπαθητικο "φάρμακο" και βιταμίνες βέβαια.
 #121378  από litsa
 Παρ Οκτ 14, 2016 11:01 am
οι βιταμίνες βοηθάνε να ει΄ναι πιο γερός ο οργανισμός...
να έχει βάσεις... ώστε να μπορεί να αντέχει το σώμα...
 #121394  από manolo
 Παρ Οκτ 14, 2016 5:53 pm
το tecfidera το πηρα μετα απο 10 μηνες αφοτου μου εμφανιστηκε η ασθενεια και τελειος υγιης, ολα τα συμπτωματα μου περασαν χωρις φαρμακα, μονο κορτιζονη στην αρχη,δεν ηθελα να του δωσω το παρασημο οτι με εκανε καλα,για συντηρηση θα το παιρνα, το πειραματιστηκα και εγω οπως μας εχουν και πειραματοζωα οι φαρμακευτικες με αποτελεσμα οσα φαρμακα δεν εχω παρει στη ζωη μου να τα παρω για να μου φυγει ο ερπης στο ματι αφου τα λεμφοκυταρρα φτασαν στο πατο αποτελεσμα του φαρμακου.
Το σωμα θελει συνδυασμο καλης διατροφης και γυμναστικης ωστε να ειναι δυνατο και σε φορμα,εδω σταματησα την yoga για διακοπες ενα μηνα το καλοκαιρι και πηγα να κανω μετα και τρεμαν τα χερια και τα ποδια μου απο την απραξια...και εκανα ενα μηνα σερι γυμναστικη για φτασω τα επιπεδα πριν τις διακοπες..
 #121427  από billios
 Κυρ Οκτ 16, 2016 12:08 pm
Μαρακι χαιρομαι για σενα,γουσταρω που τα 'χεις γραψει ολα στη παπαρα σου και ευχομαι να μην σε ενοχλησει ποτε στα σοβαρα η σκλυρηνση,εαν ομως σου τραβηξει καμια αποτομη τοτε θα χεστεις επανω σου,θα αναθεωρησεις μαλλον τα περισσοτερα,πραγματικα δεν στο λεω για να σε ''μαλωσω'' ουτε για να σε τρομαξω,δεν εχω το δικαιωμα ουτος ή αλλως.
Συνηθως ισχυει το ''προσεχουμε για να εχουμε'' και αυτο προσπαθουμε να κανουμε οι περισσοτεροι γιατι η σκλυρηνση εχει μνημη,θυμαται τις κακουχιες και στις σκαει καταμουτρα οταν βρει ευκαιρια,προφανως υπαρχουν και οι εξαιρεσεις και προφανως εισαι μια απο αυτες,ευχομαι να εισαι παντα καλα και δυνατη
 #121435  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Οκτ 16, 2016 1:15 pm
Billio, :smile-clapping: οπως τα λες, φιλε!
M@r@ki, ακου τον παλιο, εχει δικιο!
 #121444  από MARINA21
 Κυρ Οκτ 16, 2016 4:43 pm
Billio κι από μένα :smile-clapping: :smile-clapping: !!!Μ@ρ@κι, ακου τον για καλό σου!ναι να μην ζεις με το φόβο ότι κάτι θα συμβεί, ναι να έχεις θετική σκέψη, πίστη το λέω εγώ, και αισιοδοξία!αλλά να θυμάσαι και το "προσέχουμε για να έχουμε!".Μην το παρακανεις με τη γυμναστική, γενικά ή κάθε είδους υπερβολή, μάλλον δεν αρέσει στη σκπ!μέτρο σε όλα...παν μέτρον άριστον, να το θυμάσαι...μη "μαστιγώνεις" τον εαυτό σου, είτε σωματικά, είτε ψυχικά!!αγάπα τον και φρόντισε τον!Καλή και ανεφελη πορεία!!! :smile-flower: :emojis-8: :emojis-8:
 #121454  από ΝΤΙΑΝΑ
 Κυρ Οκτ 16, 2016 9:42 pm
Μ@r@ki, δεν οφειλεις συγνωμη σε κανεναν, το φορουμ ειναι ελευθερο να λεμε τις αποψεις μας και την εμπειρια μας, αλλα ως γνωστον, ο λογος εχει και αντιλογο!
Επισης κρινεται απο νοημονες συνηθως ανθρωπους!Οποτε, ολα καλα!
 #121480  από ποπη
 Δευ Οκτ 17, 2016 2:54 pm
M@r@ki έγραψε:Πολλαα πολλααα μπραβοοο!!! Ετσι κανω και εγω γυμναστικη στο φουλ,πολεμικες τεχνες(απο μικρη ηλικια αλλα συνεχιζω),φλαμεγκο,γιογκα,και στιβο!! Δεν σταματαω τιποτα..διατροφη δεν θα ελεγα οτι κανω καλη,απλα τρωω ποιο πολλα λαχανικα...εμαθα οτι πασχω τον ιουλιο.μα δν το εβαλα κατω.. Ειμαι λεω στα 24 θα το @@@@@@@!! Κλασσικοτατα τα παντα ολα...παιρνω το παιδι μου παιζουμε σε τρελους ρυθμους πηγαινω στις δραστιριοτητες μου επισης τρελους ρυθμους,ποτο στο φουλ και ξενυχτια σερι...και ασε τους γιατρους να λενε λεω ;) οσο δν το ξεφτεσαι τοσο δεν σε ενοχλει ;)
Γεια σου M@r@kι!

Μ'αρεσει η οπτικη σου γωνια πανω στο θεμα σκπ. Οσο λιγοτερο το σκεφτεσαι τοσο λιγοτερο το προκαλεις. Τωρα αν σου κανει και κανενα βαρυ μπαμ...ε, δεν μπορουμε να τα ελεγχουμε και ολα..... Μην σταματησεις ποτε τη γυμναστικη κ τη διατροφη, βοηθαει πολυ παρασκηνιακα μεν αλλα κανει δουλεια. Φιλια και καλη δυναμη!
 #121495  από ποπη
 Δευ Οκτ 17, 2016 6:53 pm
M@r@ki έγραψε:Ρε παιδια χαλαρωστε... Ειναι αυτοανοσο...εμεις μπορουμε να το κοιμησουμε αμα γουσταρουμε !!!
το οτι μια ασθενεια ειναι αυτοανοση δεν σημαινει οτι ολα κυλουν ρολοι... κατι ενεργοποιει την ασθενεια, κατι δεν εχουμε κανει καλα και εμεις οι ιδιοι......πρεπει να βρουμε τι ειναι αυτο το λαθος. Δεν συμφωνω οτι την κοιμιζουμε οποτε γουσταρουμε, δεν αποδεικνυεται επιστημονικα κατι τετοιο. οταν συνεχιζουμε το λαθος πχ τροπο ζωης, διατροφης, στρες,λαθος φαρμακα κλπ τοτε δεν διορθωνεται απολυτως τιποτα.
Τα αυτοανοσα ειναι επικινδυνα....το σωμα πολεμαει τον ιδιο του τον εαυτο...