• Υπαρχει καπιο επίδομα για τους ασθενής ΣΚΠ ??

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #120971  από EIRHNH
 Παρ Σεπ 23, 2016 11:25 am
Καλημερα και απο μενα ! ειμαι 19 ετων και πριν απο 2 μηνες διαγνωστικέ οτι εχω και εγω ΣΚΠ ,Μετα απο ενα μουδιασμα που ειχα στον αυχενα και στο αριστερό χερι .
Νοσηλευτκα στην νευρολογικη μονοδα του ΚΑΤ και εκει καναμε ολες της εξετάσεις και μετα απο μια βδομαδα νοσηλείας και αφου πηρα σε ορο κορτιζονη ,ξεκίνησα μια θεραπεια ενεσημη , σηγουρα θα εχω πολλες αποριες που θα με βοηθήσετε σχετικά με φαρμακα εξετασης θεραπείες παρενεργειες και γενικος το μελον ! :emojis-16:
Η ερωτιση μου ειναι μετα απο συζητηση με τους γονεις μου με ρωτισαν αν μπορω να βρω ενα φορουμ να σας ρωτισω αν υπαρχη καπιο επίδομα για την ΣΚΠ

Σας ευχαριστω !

και συγνώμη αν κανω καπου λαθος σχετικα με το ποστ ! {ερωτιση}
 #120974  από maestro
 Παρ Σεπ 23, 2016 8:54 pm
Στο σωστό μέρος είσαι ΕΙΡΉΝΗ,
Περισσότερες διευκρινήσεις για το θέμα κάποιου επιδόματος ή ο,τιδήποτε άλλο, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο γραφείο ΚΕΠΑ (ΚΕντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας).
Εκεί θα σας πούνε τι θα πρέπει να κάνετε...
Περαστικά σου εύχομαι καΙ ελπίζω να είσαι καλά και καλύτερα...!!!
 #122595  από dimos
 Σάβ Νοέμ 26, 2016 7:02 pm
Λογικά Ειρήνη απ'την στιγμή που δεν έχεις αποκτήσει σοβαρό κινητικό πρόβλημα λόγω της νόσου, μπορείς να διεκδικήσεις το επίδομα βαριάς αναπηρίας που δίνει η πρόνοια. Για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε σε ΚΕΠΑ της περιοχής σου.
 #122596  από passenger69
 Σάβ Νοέμ 26, 2016 7:10 pm
Γεια , απο τη στιγμη που δεν εχει κινητικο προβλημα πως μπορει να διεκδικησει επιδομα βαριας αναπηριας ; Μηπως κανεις λαθος ;
 #122606  από Ελιζα
 Σάβ Νοέμ 26, 2016 9:07 pm
Καλησπερα Ειρηνη καλως ηρθες γλυκια μου νεα και εσυ οπως κ εγω συνομιλικες σχεδον :)
Νομιζω οτι δεν δικαιουσαι καποιο επιδομα αν δεν υπαρχει αναπηρια.
Μου το ειπαν και εμενα γνωστοι μου το ρωτησα στον γιατρο μου και μου ειπε οτι δεν δικαιουμαι γιατι ειμαι 0αναπηρια.
 #122632  από dimos
 Κυρ Νοέμ 27, 2016 3:52 pm
passenger69 έγραψε:Γεια , απο τη στιγμη που δεν εχει κινητικο προβλημα πως μπορει να διεκδικησει επιδομα βαριας αναπηριας ; Μηπως κανεις λαθος ;
όχι δεν κάνω λάθος, δεν είναι μόνο το κινητικό πρόβλημα που σου δίνει το συγκεκριμένο επίδομα. Για παράδειγμα κάποιος με προχωρημένη ιχθύαση που δν έχει κινητικό θέμα μπορεί να το διεκδικήσει. Άλλο παράδειγμα είναι με ψυχολογικό πρόβλημα κτλ. Δεν μιλάω για το παραπληγικό επίδομα, όπου εκεί πρέπει να υπάρχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα κάτω άκρων.
 #122642  από maestro
 Κυρ Νοέμ 27, 2016 7:26 pm
Υπάρχουν προβλήματα που φαίνονται και προβλήματα που δεν φαίνονται..
Και οι 2 μορφές(προβλημάτων) καταγράφονται και αξιολογούνται για την καταγραφή ποσοστού αναπηρίας..
 #123002  από maestro
 Σάβ Δεκ 03, 2016 5:50 pm
Ελιζα έγραψε:Προβληματα που δεν φαινοντε;;
Δεν φαίνονται εξ αρχής...
Χρήζουν περαιτέρω εξέτασης..
πχ. Ψυχολογικά, ούρηση, ακουστικά, σωματοαισθητικά... κλπ..