Επίσκεψη στο Γιατρό σήμερα και μου ανακοίνωσε οτι πιθανώς εχω περάσει σε δευτεροπαθής προϊούσα μορφή.Το συμπέρασμα το έβγαλε με την έννοια οτι οι μαγνητικές μου είναι σταθερές χωρίς ενεργές εστίες αλλα η κλίμακα edss πήγε απο 4,5 στο 6 τα τελευταία 3,5 χρόνια.Μου πρότεινε να συνεχίσω το rebif 22 μέχρι να σιγουρευτεί αν εχω περάσει 100% στην προϊούσα μορφή.Μου είπε επίσης οτι το μεγαλύτερο ποσοστό με υποτροπιάζουσα μορφή μετά από κάποια χρόνια περνάει σε προϊούσα και οτι δεν του φαίνεται καθόλου παράξενο να έχει συμβεί και σε εμένα αυτό. Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις.1)Η ιντερφερόνη ενδείκνυται για δευτεροπαθής προϊούσα μορφή;;; και 2)Η δευτεροπαθής προϊούσα μορφή είναι αντιμετωπίσιμη μορφή ή κανείς το σταυρό σου και εναποθέτεις τις ελπίδες σου στην τύχη;;Δεν θέλω να απογοητευτώ καθώς το τελευταίο εξάμηνο με φυσικοθεραπείες και κάποια συμπληρώματα είδα μικρή βελτίωση στα κινητικά μου και πολυ μεγάλη βελτίωση στις ορθοκυστικές διαταραχές είχα κόψει και μαχαίρι τα λίγα τσιγάρα που κάπνιζα και γενικά ένιωθα μια βελτίωση στον εαυτό μου.Σήμερα μετά από αυτά που μου ανακοίνωσε ο Γιατρός ξανά πάλι άγχος και αγωνία για το τι ακόμα μου επιφυλάσσει η ΣΚΠ.Ο Αγώνας συνεχίζεται πάντως δεν θα το βάλω κάτω τουλάχιστον θα ξερω οτι προσπάθησα.
"Φαντασου οτι εχεις ενα ωραιο σπιτι και ξαφνικα εμφανιζεται μια μπουλντοζα και αρχιζει να γκρεμιζει λιγο απο ενα τοιχο, λιγο απο στεγη, λιγο απο παραθυρα...και ξαφνου μενει απο καυσιμα και δεν μπορει να γκρεμισει αλλο. Τι θα κανεις; θα αφησεις τον αγερα, τη βροχη και το χιονια να μπαινουν στο σπιτι ή θα προσπαθησεις να επισκευασεις ο,τι μπορεις;"
Και μου συστησε φυσικοθεραπειες, γιατι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ,προς το παρον για τη δευτεροπαθη! Και εδω και τεσσερα χρονια δεν παιρνω θεραπεια.
Ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω!
Και κατι ακομα, επειδη εγω την πατησα: αν δεν αφησεις το σωμα σου, δυσκολα σε αφηνει και αν το εγκαταλειψεις, σε εκδικειται!