• Μήπως είναι πολλαπλή σκλήρυνση;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #120257  από Γιάννης2
 Δευ Αύγ 29, 2016 6:50 pm
Γεια σε όλους.Είμαι ο Γιάννης ,16 χρονών.Εδώ και 7 μήνες περίπου έχω ορισμένα συμπτώματα που θυμίζουν αυτά της σκλήρηνσης κατά πλάκας. Αρχικά τα συμπτώματα δεν ήταν έντονα γεγονός που δεν με έκανε να ανησυχήσω ιδιαίτερα.Τους πρώτους μήνες είχα μερικούς ακούσιους μικρής έκτασης μυικούς σπασμούς,οι οποίοι ψάχνοντας έμαθα ότι μπορεί να είναι και από το άγχος ή από έλλειψη βιταμινών.Ωστόσο η κατάσταση δε παρέμεινε στάσιμη.Τελευταία αισθάνομαι μουδιάσματα σε διάφορα σημεία του σώματος μου και πολλές φορές μετά από λίγη ή καθόλου άσκηση ο δεξής τετρακέφαλος μου καταπονείται.Ακόμη πριν τρεις μήνες ένιωσα ένα ανατρίχιασμα στο δεξί μου μπούτι.Αρχικά δεν ενδιαφέρθηκα.Στη συνέχεια όμως επί μία εβδομάδα είχα συχνά κρούσματα όπου διαρκούσαν κάποια δευτερόλεπτα.Αυτό τελείωσε,όμως την θέση του ήρθε να πάρει η ίδια αίσθηση στο αριστερό μπράτσο,η οποία είχε την ίδια διάρκεια και μου πέρασε επίσης σε μια εβδομάδα.Παράλληλα πονάω σε διάφορα σημεία διαφορετικά ανά περίοδο.Τέλος νομίζω ότι η όραση μου είναι διαφορετική από παλαιότερα.Πολλές φορές όταν κοιτάζω σε φωτινές επιφάνεις βλέπω λάμψεις και σκιες,ενώ νομίζω ότι η όρασή μου έχει γίνει πιο θαμπή.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προκαταβολικά.
 #120258  από Στάθης
 Δευ Αύγ 29, 2016 9:09 pm
Καλησπέρα Γιάννη.

Όλα αυτά που περιγράφεις μπορεί να είναι οτιδήποτε, μπορεί να μην είναι και τίποτα. Η σκλήρυνση συνήθως εκδηλώνεται με υποτροπές, οι οποίες είναι επίμονες και σοβαρές. Η διάγνωση αυτής γίνεται με Μαγνητική Τομογραφία εγκεφάλου (MRI), μια εξέταση η οποία δείχνει εάν η συμπτωματολογία οφείλεται σε φλεγμονές στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα του Εγκεφάλου, και ακολούθως στον αυχένα και θώρακα με συμπληρωματικές Μαγνητικές στα εκάστοτε σημεία.

Πιθανά να αποδειχτεί ότι απλά έχεις υποστεί μεγάλο οξειδωτικό στρες στο Κεντρικό Νευρικό σου σύστημα και να χρειάζεσαι άμεσα καλή διατροφή, φουλ αντι-οξείδωση και άσκηση. Δεν συνηθίζεται η σκλήρυνση σε τέτοιες ηλικίες, αν και υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις.

Καλή ενδυνάμωση και αντιοξείδωση !!!
 #120259  από billios
 Δευ Αύγ 29, 2016 9:49 pm
Γεια σου φιλε μου,προφανως ειναι κατι που σε βασανιζει και σε κανει να το ψαχνεις μεσω διαδυκτιου,αυτο ειναι και καλο αλλα και κακο,αφου εχεις ψηθει πως αυτο που νιωθεις θελει διαγνωση τοτε καλο ειναι να αρχισεις με εναν παθολογο και γενικες αιματος.
Οσο θα διαβαζεις την σελιδα μας τοσο θα νιωθεις οτι εχεις παρομοια συμπτωματα και θα τρελενεσαι,ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ !!
Η σ.κ.π. εχει εντονη αρχικη συμπτωματολογια ως επι το πλειστον που δεν σε αφηνει αδιαφορο και σε κανει να τρεχεις σε οποιο νοσοκομειο εφημερευει..
Ευχομαι να πανε ολα καλα και να οφειλεται σε κοπωση ή αντιοξειδωτικο στρες οπως πολλυ σωστα επισημανε ο φιλος Σταθης,κατι που συνηθηζεται.
 #120260  από Dhm
 Δευ Αύγ 29, 2016 10:23 pm
Θα συμφωνήσω. Μια επίσκεψη σε παθολόγο, νευρολόγο ίσως και σε ορθοπεδικό να σου δώσει απαντήσεις. Μπορεί να έχεις μέχρι και κάποια κήλη ας πούμε. Μια μαγνητική σίγουρα θα σου δώσει απαντήσεις ;)
(Κι εγώ μικρή το έπαθα και ξέρω περιπτώσεις, οπότε δυστυχώς η ηλικία σου δεν είναι ενδεικτική του να μην έχεις σκπ. Ειδικά με το άγχος που λογικά θα έχεις..)
 #120262  από queen_of_my_life
 Δευ Αύγ 29, 2016 11:21 pm
Επισκέψου έναν νευρολόγο και κάνε μια μαγνητική. Η μαγνητική θα σου λύσει όλες τις απορίες!
Σου εύχομαι να μην είναι απολύτως τίποτα! :emojis-8:
 #120268  από Γιάννης2
 Τρί Αύγ 30, 2016 1:05 am
Γεια σας και πάλι. Κατ' αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Όπως αναφέρατε τα συμπτώματα αυτα μπορεί να οφείλονται σε πολλά ,όπως για παράδειγμα το άγχος. Στην κατα μία πιθανότητα ατυχία μου εύχομαι να είναι κατι πολυ απλό. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο ειναι οτι ανα περιόδους τα συμπτώματα εμφανίζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον η διάρκεια τους είναι μισο μήνα το πολύ, όπου έρχονται και φεύγουν.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και παλι για την συμπαράστασή σας.
 #120687  από Γιάννης2
 Τρί Σεπ 13, 2016 9:37 pm
Γεια σας για άλλη μία φορά .Ή κατάσταση νομίζω ότι πάει κατά διαολου.Τα μάτια μου πονανε μερικές φορές όταν τα κουνω .Τα ανατριχιασματα δεν λείπουν ,ενώ μία από αυτές τις μέρες ξύπνησε με ρίγος. Ειμαι σχεδόν έτοιμος να σαλταρω.
 #120750  από Dhm
 Παρ Σεπ 16, 2016 11:54 am
Πήγες τελικά σε γιατρό;;
 #120768  από Γιάννης2
 Παρ Σεπ 16, 2016 8:39 pm
Τελικά πήγα σε γιατρό.Η προτασή του ήταν μία μαγνητική εγκεφάλου και οσφυϊκής μοίρας τις οποίες και έκανα.Τα αποτελέσματα της εξέτασης του νωτιαίου μυελού δεν τα έχω μάθει σε αντίθεση με αυτήν του εγκεφάλου για την οποία θα σας παρακαλουσα να απαντήσεις ένα ερώτημα που έχει τίτλο "αποτέλεσμα μαγνητικής εγκεφάλου". Ευχαριστώ πάλι για το πρακτικά διατυπωμένο ενδιαφέρον σας.

Φιλικά Γιαννης