• Να παρω αγωγη η οχι;

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #119844  από Arage
 Δευ Αύγ 15, 2016 9:42 am
Χαιρετω ολη τη παρεα. Ευχομαι να ειστε ολοι καλα.

Η ιστορια μου....Πριν απο 3 μηνες επαθα υποτροπη μουδιασμα σε ολη την αριστερη πλευρα. Νοσοκομειο μαγνητικες παρακεντηση. Βρεθηκε μονο μια εστια στον αυχενα που προσλαμβανε σκιαγραφικο μαγνητικη εγκεφαλου θωρακος καθαρη αλλα ολιγοκλωνικα θετικα τυπου 2,οπτικα προκλητα πολυ καλα κτλ.

Πηρα για 5 μερες κορτιζονη, μετα το νοσοκομειο κ ενω αργα αργα βελτιωνοταν η αριστερη πλευρα εμφανιζονταν συμπτωματα οπως lhermitte εσωτερικο τρεμουλο σε ολο το σωμα μουδιασματα στις πατουσες, τα οποια εχουν φυγει.

Τωρα ειμαι σε φαση που παραμενει μια διαφορετικη αισθηση στο αριστερο χερι αλλες φορες πιο εντονη αλλες ανεπαισθητη και καμια φορα οταν ξυπναω ειναι μουδιασμενα τα 2-3 δαχτυλα του δεξιου χεριου( μετα φευγει)

Οι περισσοτεροι γιατροι που εχω παει λενε ισως σκληρυνση και οι περισσοτεροι προτεινουν θεραπεια με ιντεφερονες plegridy για να μην παθω σκληρυνση. Υπαρχουν κ γιατροι που μου λενε δεν εχεις σκληρυνση εισαι καλα μην παρεις φαρμακα και καταστρεψεις τον οργανισμο σου.( Η μειοψηφια)

Η ερωτηση μου. Ολιγοκλωνικα θετικα σημαινει επιβεβαιωση της νοσου;
Και η δευτερη. Βλεπω κοσμο που εχει διαγνωσμενη σκληρυνση που αποφευγει τα φαρμακα εγω να παρω κατι εφορου ζωης για το αν εχω;

Αλλα απο την αλλη αν δεν παρω και παθω υποτροπη κ μεινει κανενα κουσουρι; Και ποιοι γιατροι εχουν δικιο οι ισως η οι δεν εχεις;

Φυσικα ειστε συνασθενεις ουτε γιατροι ουτε θεοι απλα λογω της μεγαλυτερης εμπειριας σας το συζηταμε
 #119869  από away
 Τρί Αύγ 16, 2016 10:16 am
Καλημέρα,

Δεν θα σου πω τι να κανεις απλα θα σου πω τι κανω εγω. Βρηκα ένα γιατρο που τον εμπιστεύομαι και ακολουθω τις συμβουλες του. Φαρμακο προτινει, φαρμακο θα παρω.....και φυσικα παντα μετα από πολύ ψαξιμο και πρηξιμο του γιατρου. Σου ευχομαι όλα καλα να πανε!! :emojis-8:
 #119930  από stavrina117
 Πέμ Αύγ 18, 2016 4:36 pm
Καλησπέρα!Να σου κάνω μια ερώτηση;Οι γιατροί ακόμα ψάχνουν άμα έχεις σκλήρυνση και αυτό που τους ενοχλεί είναι πιο φάρμακο θα σου δωσουν;Παρακέντηση έκανες;
 #120006  από Arage
 Κυρ Αύγ 21, 2016 6:44 pm
Καλησπερα σας σας ευχαριστω για τις απαντησεις.

Ναι εκανα παρακεντηση και μου βγηκε θετικη ολιγοκλωνικα τυπου 2.

Και ναι ακομα ψαχνουν αν εχω σκληρυνση.
Οι περισσοτεροι λενε ισως και καποιοι που λενε οχι

Αυτοι του ισως λενε να ξεκινησω αγωγη αυτοι του οχι να μην ξεκινησω και εγω τοσο μπερδεμενη
 #120058  από stavrina117
 Τρί Αύγ 23, 2016 11:33 am
Καλημέρααααα....!!!!Εγώ θα σου πρότεινα να πας και σε άλλον γιατρό...Να μαζέψεις και άλλες γνώμες....Δεν είναι να παίζουμε με τα φάρμακα και γενικά με την υγεία μας!!!!

Εύχομαι να βρεις σύντομα όλα αυτά που σε βασανίζουν.....