• ΕΡΩΤΗΣΗ!!!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #119379  από NavSeal23
 Τετ Ιούλ 27, 2016 1:04 pm
Ρε παιδιά, καταρχήν καλησπέρα, στα γρήγορα να αναφέρω ότι διάγνωση δεν γίνεται να μπεί σε εμένα, η φάση είναι ελάχιστες, πολύ μικρές εστίες στον εγκέφαλο μόνο αθόρυβες και παλιές-ανενεργές χωρίς να συνδέονται με κάποιο σύμπτωμα ακόμα και παλιότερα οπότε τυχαίο εύρημα από τη μαγνητική (13/6/2016) και μιας και κλινικά φουλ υγιής και από την εξέταση (26/07/2016) , έλεγχος σε 6 μήνες και αναλόγως προχωράμε. Το θέμα είναι ότι από χτες απλά λέω ας μη το αναφέρω στο γιατρό δεν θα είναι κατι, ένιωθα κούραση και αδυναμία στα πόδια (πίσω από γάμπες, μπούτια ψηλά και αστραγάλους) και σήμερα είναι πιο έντονη η κόπωση και το αίσθημα πόνου πίσω από τα γόνατα στις γάμπες πίσω ψηλά δλδ. και γίνεται πιο έντονο όσο περπατάω (περπάτημα 1 Km το νιώθω σαν να περπάτησα 10). Αυτό υπάρχει περίπτωση ρε παιδιά να είμαι τόσο γκαντέμης και να είναι υποτροπή-νέα εστία-νέο σύμπτωμα;;; Πέρα από αυτό τίποτα άλλο. Ξέρω ότι αν δεν είχα κάνει τη μαγνητική θα το απέδιδα αλλού σε κούραση και αγυμνασιά και κάκιστη διατροφή που κάνω, αλλά τώρα λέω να ζητήσω τόσο σύντομα και για αυτό το λόγο (να πώ ήταν καμιά θολούρα στο μάτι ή μούδιασμα τρελό η δεν ξερω και εγω κάτι έντονο πολύ) μαγνητικη;; Η να το αφήσω να δω πως με πάει; Και μια και καλή πρώτα ο Θεός να μην υπάρξει κανά πολύ περίεργο σύμπτωμα βλέπω τη μαγνητική του Δεκεμβρίου που είναι να κάνω;;
 #119387  από ποπη
 Τετ Ιούλ 27, 2016 2:11 pm
Καλησπερα!

αυτα τα συμπτωματα που νιωθεις τα εχεις συνεχεια ή ηρεμουν μες την μερα?
ασκεισαι καθολου? :)
 #119389  από NavSeal23
 Τετ Ιούλ 27, 2016 2:29 pm
Aσκούμουν παλιά πολύ δυναμικά με ελεύθερα βάρη, πολύ έντονες προπονήσεις με διατροφή 100% σούπερ γεμάτη 6 γευμάτων. (2012-2013). Βέβαια κλασσικός άντρας, δε γύμναζα ιδιαίτερα τα πόδια ως ελάχιστα εντελώς και φυσικά από 2014 ως τώρα όχι δε γυμνάζομαι καθόλου, περπατάω πολύ λόγω αποστάσεων δουλειάς στο πήγαινε και στο έλα, διατροφικά είμαι σε φάση δημητριακά το πρωί, τυρόπιτα ενδιάμεσα, μεσημεριανό κανονικό γευματάκι ανάλογα τη φορά (μερικές φορές είναι μόνο υδατάνθρακας μακαρόνια και είναι λάθος αυτό ξέρω) και το βράδυ ένα τόστ φάση..... Και.... δεν πίνω πολύ νερό μέσα στη μέρα του στυλ ίσως φτάνω το 1 λίτρο άντεεεε 1.5 κάποιες φορές (όταν τότε παλιότερα ήμουν στα 3.5 με 4). Φαντάζομαι οι ελλείψεις μου σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και πιθανός και ηλεκτρολυτών να είναι αρκετές..... Όμως λόγω της μαγνητικής των εστιών εμένα το μυαλό μου πάει εκεί στο χειρότερο ότι παρά ότι μου είπε ο νευρολόγος ότι οι εστίες είναι παλιές, μικρές, ανενεργές, με πολύ επιφανειακές πολύ μικρές βλάβες και με κλινική εικόνα υγιέστατου ανθρώπου, ότι παρόλα αυτά κάτι έγινε τώρα σαν κακότυχος που είμαι... πφφφφ....... Και στο συνδίασα επειδή το Σάββατο είχα έναν έντονο τσακωμό με την κοπέλα και είχα φτάσει στα όρια μου πόνεσε το κεφάλι μου από το θυμό και τα νεύρα και φοβάμαι μην έγινε κάτι έτσι... Απλά γνώμες θέλω τι πιστεύει ο καθένας πάνω κάτω με βάση όσα περιέγραψα μιας και δεν αφορούν σοβαρά σοβαρά συμπτώματα εντελώς

Αααα ξεχασα, ναι όταν κάθομαι η ξαπλώνω ηρεμούν δεν νιώθω τίποτα, νιώθω χαλαρά τα πόδια μου ότι τα ξεκουράζω
 #119393  από ποπη
 Τετ Ιούλ 27, 2016 3:19 pm
εγω πιστευω οτι αν ρυθμισεις διατροφη και ασκηση ( ας ειναι κ 10 λεπτα) ξανα σε μερικους μηνες θα νιωθεις καλυτερα. Κοιτα, ενα κουσουρακι οι φλεγμονες το αφηνουν αλλα δεν σημαινει ομως οτι καταδικαστηκες κ δεν επανορθωνεται.

πριν ξεκινησω διατροφη και ασκηση, ειχα μουδιασματα και μαγκωματα στα ποδια, δεν μπορουσα να περπατησω πολυ γιατι δεν ενιωθα τα ποδια μου νομιζα οτι περπατουσα σε βαμβακι, μετα απο 6 μηνες ομως ειδα τεραστια διαφορα, σχεδον εχουν εξαλειφθει και πιστευω με τον καιρο θα ελαχιστοποιηθει κιολας.

Δοκιμασε πριν το πεις στο γιατρο , αλλα αν εχεις εντονους πονους καλο θα ηταν να το αναφερεις.
 #119394  από NavSeal23
 Τετ Ιούλ 27, 2016 3:27 pm
Το κουσουρακι αυτό έρχεται και ξαφνικά μια μέρα;;; Γιατί εγώ πρώτη φορά τώρα νιώθω έτσι και μιλάμε για μαγνητική με ανενεργες εστίες που μπορεί να είναι από 3 μήνες πριν τη μαγνητική ως χρόνια πριν και εγώ ως και το ΣΚ θα μπορούσα να τρέξω που λέει ο λόγος και χιλιόμετρα η να περπατήσω ασταμάτητα ώρες. Χτες και περισσότερο σήμερα νιώθω ετσι. Καλά ότι θα φτιάξω διατροφή και θα αρχίσω πάλι άσκηση το μόνο σίγουρο.
 #119395  από ποπη
 Τετ Ιούλ 27, 2016 3:43 pm
ναι ετσι στα καλα καθουμενα σκανε αυτα, λιγο η φαγωμενη μυελινη, λιγο καμια φλεγμονη που μπορει να ξυπνησε για καποιο λογο ( αγχος, κακη ποιοτητα ζωης, dna κλπ), αγυμναστοι μυες, λιγο τα ''καλωδια'' που βραχυκυκλωνουν, ολα αυτα τα ''λιγα''

ο,τι και να ειναι παντως εχω πιστη οτι μπορεις να το διορθωσεις αφου θα ξεκινησεις προγραμμα :)
 #119396  από NavSeal23
 Τετ Ιούλ 27, 2016 4:23 pm
Σε ευχαριστώ Πόπη παρά πολύ. Ναι μωρέ λογικά έτσι είναι, τα καλώδια εκεί στις εστίες μας ειναι ευαίσθητα σε βραχυκυκλωματα οπότε με κάποιες αφορμές βαράνε βραχυκύκλωμα πιο εύκολα. Άρα ας αφήσω ως έχει για Δεκέμβρη Την επαναληπτική μαγνητική όπως μου είπε ο γιατρός. Γιατί μου είπε Δεκέμβρη μεν εκτός αν νιώσεις κάποιο πολύ έντονο σύμπτωμα, όχι όμως οτιδήποτε μη δίνεις σημασία σε οτιδήποτε αν είναι χτυπά ξύλο λέει θα καταλάβεις ότι κατι δε πάει καλά. (Παίρνω παράδειγμα τύπο Αμερικανό που κάποια στιγμή μια Αση τον καθήλωσε για λίγους μήνες και μετά με αλλαγες σε διατροφή και τρόπο ζωής και άσκηση πολύ κατέβηκε ως και σε natural bodybuilding αγώνες. Φαντάσου.....
 #119397  από ποπη
 Τετ Ιούλ 27, 2016 4:53 pm
τιποτα, μην ευχαριστεις :)

οποτε το μονο που μενει ειναι να μας πεις και εσυ τι αλλαγες θα βιωσεις αφου ξεκινησεις διατροφη. Οσο περισσοτεροι βιωνουμε βελτιωση με αυτη την οδο τοσο αυξανονται τα ποσοστα αυτη να ειναι και το οπλο μας για να νικησουμε την ασθενεια. ο καιρος θα δειξει :)
 #119403  από NavSeal23
 Τετ Ιούλ 27, 2016 7:45 pm
Πιστεύω το κλειδί είναι κυρίως εκεί και εγώ και φυσικά μην ξεχνάμε τη βιταμίνη D, πραγματικά όλες οι τελευταίες μελετες καταλήγουν στο ίδιο πράγμα. Διάβασε το σχετικό ποστ.
 #119446  από litsa
 Πέμ Ιούλ 28, 2016 11:24 pm
μπορείς να παρεις κουρκουμά, = Τurmeric
μαγνήσιο
και άλλα πολλά
και κυρίως διατροφή και καλή ψυχολογία..και όχι ζέστη
καλη συνέχεια