• Καλησπέρα στην ομορφη παρέα!

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #119318  από Beautiful moon!
 Τρί Ιούλ 26, 2016 5:24 pm
Καλησπερα σε ολους,

Παρακολουθώ καιρο τωρα τις συζητήσεις σας και πραγματικά εχω εντυπωσιαστεί με την αντιμετωπιση σας απέναντι στην ΣΚΠ. Ας συστηθώ λοιπόν...
Ειμαι 29χρονών , γυναικα , και ανακαλυψα πρόσφατα οτι πάσχω απο ΣΚΠ (Ιανουαριος 2016) μετα απο οπτική νευριτιδα (θολουρα στο μάτι). Βεβαια, στο παρελθόν (Ιανουαριος 2014) ειχα νοσηλευτει στο Αιγινιτειο με μουδιασμα στο αριστερο χερι (Οπου τοτε το είχαν αποδώσει σε ερπη ζωστηρως!!! ) και συνέχισα κανονικα την ζωη μου, ωραια και καλα..!! Ειχα βεβαια ενα ρευμα στην σπονδυλική στηλη το οποιο μετα απο 6 μηνες υποχωρησε κ στο οποίο ποτε δεν εδωσα βάση... Αα κ λιγο φαγούρα στον ώμο!
Ερχομαστε λοιπον στο 2016, με αφορμη την οπτικη νευριτιδα επιβεβαιωνουμε την διαγνωση! (2 εστιες στον αυχένα) εεε λεω κ εγω οκ... ξεκιναω REBIF 22 κλπ κλπ... το REBIF 44 δεν καταφερα να το φτασω γιατι απο τον Φεβρουαριο που ξεκίνησα το 22 ειχα καψίματα στο ποδι, ρευματα, κα τα οποια ειχα αποδωσει στο φαρμακο... Τελικα τα συμπτωματα αυτα καταλαβα οτι δεν ειναι απο το φαρμακο αλλα απο την ΣΚΠ που εδω και 6 μήνες δεν εχει σταματήσει να με ταλαιπωρει...
(το διαπίστωσα γιατι ξανα έκανα μαγνητική και ... τσουπ.. ειχαν ξεφυτρώσει άλλες 2 εστιές στον αυχένα / στον εγκεφαλο τιποτα..)
Καψιματα στην γάμπα, αισθηση ρεύματος στα δάχτυλα, για 5-6 μερες κούραση στο πόδι (αριστερο)οταν περπατουσα 20μετρα, στα ακροδαχτυλα του χεριου μια αισθηση σαν να μου τα εχει πιασει η πόρτα, ωρες ωρες κάτι σαν ανατριχίλα σε ποδια - χερια. Γενικα, δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει...
Ισως σε κάποιους να ακούγονται ασήμαντα αυτα τα συμπτώματα , θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω αν ολα αυτα ειναι φυσιολογικα? είναι μεσα στο πρόγραμμα όλες αυτες οι ενοχλήσεις? σταματανε καποια στιγμη? επίσης το οτι όλες οι εστίες επικεντρώνονται στον αυχένα ειναι ανησυχητικό?
Επισης, να ενημερώσω οτι καταστάλαξα (προς το παρον) στην αγωγή PLEGRIDY, και θα δούμε πως θα πάει. Απο βιταμίνες, βιταμινη D και ήλιος και σκοπέυω να πειραματιστώ και με όσα διαβάζω στο φόρουμ. Λιγο κολύμπι, περπάτημα , ήπια γυμναστική και αγάπη!
αυτα....

Καλώς σας βρήκα!
 #119319  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τρί Ιούλ 26, 2016 5:48 pm
Καλησπέρα, beautiful, καλώς ήρθες στην παρέα μας και ευχάριστη διαμονή σου εύχομαι :emojis-8:
Ψάχνοντας στο φόρουμ θα βρεις πολλές απαντήσεις στις απορίες σου :emojis-3:
Τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι χαρακτηριστικά της σκπ. Θεωρητικά, οι εστίες στον αυχένα είναι χειρότερες. Τα πάντα όμως είναι σχετικά. Ο κάθε σκπίτης διαφερει απο τον άλλον, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα!
Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία της νόσου είναι η καλή ψυχολογία, η σωστή διατροφή, οι βιταμίνες και η αποφυγή κάθε τι τοξικού (κυριολεκτικά και μεταφορικά)
Καλή δύναμη! :smile-flower:
 #119320  από Beautiful moon!
 Τρί Ιούλ 26, 2016 5:59 pm
NTIANA,

Eυχαριστώ πολύ, βρισκομαι σε μια φάση φόβου και κάθε μέρα σκέφτομαι, ξανασκέφτομαι αγχώνομαι...εδώ και 6 μήνες.. προσπαθώ να κάνω σιγα σιγά μικρά βηματάκια για να είμαι καλύτερα ψυχολογικά και όλες αυτές οι διάσπαρτες ενοχλήσεις δεν μ αφήνουν να ηρεμήσω... Αυτα σταματάνε κάποια στιγμή ?
 #119321  από ΝΤΙΑΝΑ
 Τρί Ιούλ 26, 2016 6:13 pm
Είναι αρχή γλυκειά μου, είσαι στη φάση της αναζήτησης και εύχομαι γρήγορα και της αποδοχής :emojis-8: Κάνε υπομονή, θα περάσουν κάποια στιγμή! Δούλεψε την ψυχολογία και δώσε βαρύτητα στις βιταμίνες και τη διατροφή. Το κολύμπι βοηθαει και ανακουφίζει! Να συζητας και με το γιατρό σου για όποιο σύμπτωμα παρουσιάζεις.
Διώξε το άγχος!!! Δεν βοηθάει καθόλου! Ασχολήσου με πράγματα που δίνουν νόημα και κάνουν τη ζωή σου όμορφη!
Ζούμε με τη σκλήρυνση και δεν πεθαίνουμε απ' αυτή! Παλεύουμε και νικάμε!!! :smile-flower:
 #119326  από away
 Τρί Ιούλ 26, 2016 7:04 pm
Καλως ηρθες Ωραιο Φεγγαρι! :emojis-8: Καθε ενας και διαφορετικη περιπτωση εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι να μην το βαλεις κατω και θα βρεις τον δρομο σου και εμεις εδω θα ειμαστε μαζι σου για να ειναι πιο ομορφος και καθαρος ο δρομος! :smile-drink:
 #119328  από kely
 Τρί Ιούλ 26, 2016 7:55 pm
:emojis-4: καλώς ήρθες στην παρέα μας φεγγαράκι μην αγχώνεσαι πολύ γιατί δεν βοηθάει μην σε τρομάζουν όλα αυτά που διαβάζεις γιατί δεν ισχύουν για όλους :smile-flower: πορεύσου και αντιμετώπισε τα συμπτώματα όταν έρχονται με υπομονή και ψυχραιμία στους περισσότερους περνάνε σε κάποιους αφήνουν κάτι σε κάποιους δεν ξανάρχονται ποτέ ελπίζω να ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία :smile-flower: έχουμε περάσει όλοι απο αυτή την φάση της ανασφάλειας το φόβου της οργής της θλίψης :smile-flower: μην πέφτεις η ζωή είναι πολύ όμορφη ακόμη και όταν παλεύουμε για κάτι που το θεωρούσαμε δεδομένο :smile-hi:
 #119331  από Gianna
 Τρί Ιούλ 26, 2016 8:29 pm
γεια σου κορίτσι!
συμφωνώ με την Ντιάνα! τα λέει όμορφα, σωστά και εμψυχωτικά!
μην το βάλεις κάτω!!!
Καλό καλοκαίρι!!! με όμορες εικόνες και ηλιοβασιλέματα ρομαντικά για όλους!!

:emojis-2: :emojis-4: